Fryslân, 21-06-2008 • Politieberichten van vrijdag 20 juni 07.00 uur t/m zaterdag 21 juni 11.00 uur.

Harkema: ongeval met letselDe politie heeft vrijdagmorgen geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Betonwei. Een 56-jarige automobilist uit Groningen was daar door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen en tegen hem tegemoetkomende 47-jarige automobilist uit Noardburgum gebotst. De automobilist uit Groningen werd met onder meer een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek overgebracht. Leeuwarden: fietsster gewondDe politie heeft vrijdagmorgen hulp verleend bij een ongeval op de Borniastraat. Een 20-jarige fietsster uit Leeuwarden was daar op de kruising met de Oostergoweg in botsing gekomen met een 36-jarige automobilist uit Eelde. De fietsster liep daarbij onder meer letsel op aan haar voet. Ze werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Leeuwarden: fietster gewondDe politie heeft vrijdagmiddag op de Jachthavenlaan geassisteerd bij een ongeval, waarbij een 76-jarige fietster uit Leeuwarden gewond raakte. De man schrok van een aantal jeugdige fietser. Hij kneep iets te hard in zijn rem en ging onderuit. Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Tjerkgaast: brand in boerderijDe politie heeft vrijdagavond de brandweer geasssisteerd bij een brand in een schuur  van een boerderij aan de Spannenburgerdyk. Door vermoedelijk werkzaamheden, waarbij gebruik werd gemaakt van een flex, ontstond er brand. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de schuur geheel verloren ging. Bij de brand is vermoedelijk ook asbest vrij gekomen.

Heerenveen: politie houdt verdachte aan voor bedreigingDe politie heeft vrijdagavond op het station een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had in de trein van Leeuwarden naar Zwolle een conducteur verbaal bedreigd en bespuugd. De Leeuwarder werd door de politie uit de trein gehaald en aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man gewond na val uit raamDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeval in de Klokstraat. Een 24-jarige Leeuwarder stond in de raamopening op de eerste verdieping van een woning. De Leeuwarder was ingesprek met een man op straat. Een huisgenoot gaf de 24-jarige een klein duwtje. Dit had echter grote gevolgen. De Leeuwarder verloor zijn evenwicht en viel. Hij belandde op straat en raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Drachten: politie houdt verdachte aan voor wapenbezitDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Zuidkade een 28-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Een beveiligingsmedewerker had gezien dat de man in het bezit was van een wapen. De beveiligingsmedewerker schakelde direct de politie in. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement werd de Drachtster snel gevonden. Hij bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen en een aantal patronen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: man gewond na valDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het ambulancepersoneel geassisteerd  bij een ongeval in de parkeergarage aan het Geert Willigenplein. Een 20-jarige inwoner van Heerenveen was van een muurtje vijf meter naar beneden gevallen. Hij werd met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Fryslân: alcohol in het verkeerDe politie heeft vrijdagavond en –nacht weer een groot aantal bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit alles resulteerde in 14 processen-verbaal en rijverboden. In twee gevallen was zoveel gedronken, dat ook het rijbewijs werd ingevorderd. Dat betroffen de volgende gevallen (achtereenvolgens tijdstip en plaats controle, bestuurder, uitslag ademanalyse, eventuele bijzonderheden):

Zaterdagochtend, 00.35 uur, Oostergoweg in Leeuwarden, een 32-jarige beginnend bestuurder uit Leeuwarden, 595 ug/l, de bestuurder was met zijn auto van de weg geraakt en had daarbij een lantaarnpaal, een hek en een verkeerslicht geraakt;

Zaterdagochtend, 08.30 uur, Ugolaan in Bolsward, een 27-jarige beginnend bestuurder uit Luttelgeest, 425 ug/l. 

112Fryslan

})