Fryslân, 19-07-2008 • Politieberichten van vrijdag 18 juli 07.00 uur t/m zaterdag 19 juli 11.00 uur

Lemmer: vernielingen De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen op een camping aan de Plattedijk. In de nacht van donderdag op vrijdag werden daar ca. 10 tenten kapot gesneden. Uit sommige tenten werd geld en ook enkele goederen zoals sigaretten meegenomen. De politie wil graag via 0900 884 in contact komen met eventuele getuigen.

Earnewald: automobilist overleden De politie heeft vrijdagmorgen hulp verleend op een camping aan de Koaidyk. Een 63-jarige automobilist uit Hoogezand-Sappemeer was daar terwijl hij over de camping reed onwel geworden. Zijn auto kwam vervolgens deels in het water en deels op een afgemeerde boot tot stilstand. Omstanders haalden de bestuurder uit zijn auto startten met reanimatie, die naderhand door inmiddels gewaarschuwde ambulance medewerkers werd overgenomen. Alle inzet ten spijt kon de man niet het leven gered worden.

Sumar: ongeval met letsel De politie heeft vrijdagochtend geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Joute van der Meerweg. Een 16-jarige Bromfietser had daar op de kruising met de Ieke Boonstraloane verzuimd voorrang te verlenen aan een door een 70-jarige plaatsgenote bestuurde auto. De bromfietser liep bij de daarop volgende aanrijding beenletsel op. Hij werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Kornwerderzand: kop/staart botsing De politie heeft vrijdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de A7. Een 60-jarige automobilist uit IJmuiden was daar op een voor de openstaande brug wachtende auto gebotst. Volgens deze bestuurder was zijn voet van de rem gegleden waardoor hij niet tijdig zijn auto tot stilstand had kunnen brengen. Door de klap van de aanrijding werden in totaal vier auto’s beschadigd. Een inzittende van één van deze auto’s werd ter plaatse door ambulancemedewerkers onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Tijdens de afhandeling van het ongeval ontstond er voor het verkeer richting Fryslân enig oponthoud.

Dokkum: aanhouding na vernieling De politie heeft zaterdag rond 00.15 uur een 17-jarige inwoner van Dokkum aangehouden. Een getuige had kort daarvoor bij de politie gemeld dat er vernielingen werden gepleegd op de Strobosserweg. Daarbij zou onder meer een fiets zijn vernield. De verdachte werd bij de vernielde fiets aangetroffen en naar het politiebureau overgebracht. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Terherne: aanhouding De politie heeft zaterdag rond 01.30 uur een 15-jarige inwoner van Terherne aangehouden. De aanhouding vond plaats nadat getuigen hadden gemeld dat een jongen op het Syl over drie auto’s was gelopen en deze daarbij had beschadigd. Op grond van het door de getuigen opgegeven signalement werd korte tijd later de verdachte aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht voor het opmaken van proces-verbaal.

Joure: aanhouding De politie heeft zaterdag rond 04.30 uur twee 21-jarige inwoners van Joure aangehouden. De twee worden er van verdacht om onduidelijke reden op de Midstraat een 21- en een 16-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. De twee slachtoffers werden door de verdachten geslagen en geschopt en moesten zich bij de dokterswacht laten onderzoeken en behandelen. De beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Tzummarum: ongeval met letsel De politie heeft zaterdagmorgen hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Hegesylsterwei. Een 22-jarige automobilist uit Franeker was daar met de rechterwielen van zijn voertuig in de berm gekomen. Door een stuurcorrectie was de auto vervolgens gaan slippen en daarna aan de andere kant van de weg in een sloot beland. De bestuurder werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL overgebracht.

Fryslân: onder invloed Leeuwarden, Middelzeelaan, vrijdag 15.30 uur, 47-jarige automobilist uit Leeuwarden, 725 ug/l, geen rijbewijs. Hollum, Schoolstraat, vrijdag 18.00 uur, 35-jarige bromfietsster uit Hollum, 805 ug/l. Drachten, Kletserlaan, vrijdag 20.00 uur, 61-jarige automobilist uit Voorburg, was op rotonde macht over het stuur verloren en kwam via groenstrook op fietspad terecht, omstanders waarschuwden de politie en namen bestuurder autosleutels af, 745 ug/l, rijbewijs ingevorderd.

112Fryslan

})