Fryslân, 16-08-2008 • Politieberichten van vrijdag 15 augustus 07.00 uur t/m zaterdag 16 augustus 11.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: man aangehouden na anonieme tipDe politie heeft woensdag op grond van binnengekomen informatie via Meld Misdaad Anoniem een 22-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van vuurwapenbezit. Na de aanhouding door het arrestatieteam werden de auto van de man en een woning in de wijk Westeinde doorzocht. Bij het doorzoeken van de woning werden geen vuurwapens gevonden. Op de zolder van de woning werd wel een ontmantelde hennepkwekerij aangetroffen. Daarnaast vonden de agenten in een afvoerkanaal van de verwarming een geldbedrag van ruim 16000 euro. Dit geldbedrag werd in beslag genomen op verdenking van het witwassen van crimineel verkregen geld. De politie heeft het vermoeden dat het verstopte geld is verkregen uit de kweek van hennep. De 22-jarige Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht hij het bureau verlaten. De andere bewoner van de woning, een 24-jarige man, was op het moment van de doorzoeking niet thuis. Hij wordt binnenkort nog gehoord door politie.

Grou: inbraak in woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Leechlan. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden een camera, spelcomputers, portemonnees en mobiele telefoons weggenomen. De 47-jarige bewoner deed aangifte.

Wouterswoude: inbraak in bedrijfDe politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Broeklaan. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werd een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 36-jarige inwoner van Wouterswoude aangifte.

Buitenpost: inbraak schoolDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een school aan de Johan Frisostraat In de nacht van donderdag op vrijdag werd een raam vernield, waarna een laptop en een beamer werden gestolen. Een 60-jarige inwoner van Buitenpost deed namens de school aangifte.

Agustinusga: roodlicht controleDe politie heeft vrijdagmiddag een roodlicht controle gehouden op de Bregeloane aan de kant van Buitenpost. Zes bestuurders werden bekeurd omdat zij op de brug bij Blauwverlaat de regels aan hun laars lapten. De verkeerslichten zijn geplaatst in verband met werkzaamheden aan de brug.

Haulerwijk: inbraak sportcomplexDe politie heeft vrijdagochtend een onderzoek ingesteld naar een inbraak in de kantine van een sportcomplex aan de Berkenweg. Men kwam in de nacht van donderdag op vrijdag binnen na het op grove wijze openbreken van enkele deuren. Daarvoor was het gaas van de omheining, inclusief stalen spankabel, al doorgeknipt. Uit een geldkistje werd een klein geldbedrag gestolen. Een 64-jarige man uit Waskemeer deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak clubhuisDe politie onderzoekt de inbraak in het clubhuis van een sportclub gevestigd aan de Langdeelstraat. Daar werd tussen woensdagavond en vrijdagmiddag een raam geforceerd. Vervolgens zijn ruim 20 lege bierkratten en een fooienpot met onbekende inhoud weggenomen. Een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarderadeel/Ferwerderadeel: verkeerscontrolesDe politie heeft vrijdagmiddag en -avond bij verkeerscontroles in totaal 39 bestuurders bekeurd. ’s Middags werd in en rond Stiens gecontroleerd en op de route Leeuwarden-Ferwert. Later die dag werd gecontroleerd rondom Menaldumadeel en Dronrijp. Een greep uit de geconstateerde feiten en daarvoor uitgeschreven bekeuringen: 8 voor het niet dragen van de autogordel, 4 voor het niet gebruiken van de juiste hulpkoppeling, 3 bromfietsen met gladde banden, 3 voor niet handsfree bellen en 3 opgevoerde brommers.

Leeuwarden: verkeerscontroleDe politie heeft vrijdagavond een verkeers- en alcoholcontrole gehouden op en rond de industrieterreinen de Hemrik en de Schenkenschans. In totaal werden 600 bestuurders gecontroleerd. Eén van hen bleek met 405 ug/l te veel te hebben gedronken. Verder werd onder meer proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (5x), geen rijbewijs (1x) en meer dan 25 km/u te snel rijden (3x).

Lemmer: aanhoudingen na vernielingDe politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inwoners van Lemmer van 20 en 16 jaar aangehouden. De twee worden er van verdacht een auto die geparkeerd stond aan de Plattedijk te hebben beschadigd. De eigenaresse had kort daarvoor twee mannen bij haar auto zien wegrennen. Haar auto bleek op diverse plaatsen met een scherp voorwerp toegetakeld te zijn. De gewaarschuwde politie maakte een zoekslag door de omgeving en kon korte tijd later de twee verdachten op grond van het opgegeven signalement aanhouden. Ze werden naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

Leeuwarden: alcoholcontroleDe politie heeft zaterdag van 01.00 tot 03.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Keizersgracht en de Tweebaksmarkt. In totaal 120 bestuurders werden gecontroleerd, daarvan bleken er zes te veel te hebben gedronken. Drie bestuurders hadden zelfs dermate veel gedronken dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Twee van hen, een 25-jarige automobilist uit Hurdegaryp en een 55-jarige automobilist uit Wergea, negeerden in eerste instantie een stopteken, maar konden korte tijd later alsnog staande worden gehouden.

Leeuwarden: ongeval met letselDe politie onderzoekt een ongeval zaterdag rond 02.00 uur op de Dammelaan, waarbij een 46-jarige automobilist uit Leeuwarden letsel opliep. De man was met zijn auto over de kop geslagen, nadat hij tegen een verkeerslicht was gereden. Volgens de bestuurder moest hij uitwijken voor een verder onbekend gebleven brommer die van links kwam. De bestuurder werd voor onderzoek per ambulance naar het MCL overgebracht. Omdat de man gedronken had, werd hem daar een bloedproef afgenomen.

Leeuwarden: aanhouding na mishandelingDe politie heeft zaterdagmorgen vroeg een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige Sneker. De man wordt er van verdacht het slachtoffer op de Nieuwestad diverse malen geslagen en geschopt te hebben. De Leeuwarder werd naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

112Fryslan