Fryslân, 09-07-2008 • Politieberichten van dinsdag 8 juli 07.00 uur t/m woensdag 9 juli 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Wolvega: politie zoekt getuige ongeval

De politie is op zoek naar de getuige van een ongeval op dinsdagmiddag 2 juli op de Stationsweg. Een 60-jarige fietsster uit Wolvega werd daar aangereden door een automobilist en liep daarbij letsel op. Mede gezien het feit dat het letsel achteraf toch ernstiger leek dan het zich eerst liet aanzien, wil de politie graag in contact komen met een bepaalde getuige. De politie heeft tijdens de afhandeling van het ongeval gesproken met een vrouwelijke getuige. Deze getuige is echter weer vertrokken zonder haar gegevens achter te laten. Dezelfde getuige heeft ook nog telefonisch contact gehad met de echtgenoot van het slachtoffer maar ook toen geen gegevens achtergelaten. De politie wil graag nogmaals met deze getuige spreken. Ze wordt verzocht om via 0900 8844 contact op te nemen met de politie.

Joure: vernielingen

De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen die zijn aangericht in het Timmerdorp aan de Leeuwarderweg. Tussen afgelopen vrijdag 4 juli 13.00 uur en maandag 7 juli 09.00 uur werden daar circa 20 houten speelhutten vernield. Ook werd een aantal hooibalen vernield en werd van een keet een raam stukgeslagen en een brandblusser weggenomen. Een 27-jarige Leeuwarder deed aangifte.

 

Boelenslaan: aanhoudingen

De politie heeft maandag een 26- en dinsdag een 23-jarige inwoner van de gemeente Smallingerland aangehouden. De aanhoudingen vonden plaats naar aanleiding van een incident op zondag 6 juli omstreeks 12.00 uur op de Stuversloane in Boelenslaan. De 26-jarige verdachte reed met zijn auto daar opzettelijk de 23-jarige op zijn bromscooter aan. Deze werd tientallen meters voor de auto uitgedrukt en kwam daarbij ten val. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee verdachten die gepaard ging met het nodige geweld. De 26-jarige verdachte sloeg daarbij met een stok. Na een melding van getuigen werd in de eerste instantie alleen de 23-jarige verdachte aangetroffen. Door de verkeersongevallendienst werd een sporenonderzoek ingesteld. De politie startte ook een uitgebreid onderzoek, waarbij verschillende getuigen werden gehoord. Dat leidde er toe dat uiteindelijk beide verdachten later zijn aangehouden. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de 23-jarige verdachte eerder die dag al de 26-jarige met een mes licht verwond had. Aan het voorval liggen problemen in de relationele sfeer ten grondslag.

Leeuwarden: politie zoekt betrokkenen en/of getuigen ongeval

De politie wil graag in contact komen met getuigen van, of betrokkenen bij, een ongeval op vrijdag 30 mei jl. op de Wilaarderburen. Een 59-jarige fietsster uit Leeuwarden reed daar op het fietspad vanaf het ROC richting centrum. Ze moest uitwijken naar de berm, omdat drie haar tegemoetkomende jongeren op de fiets de hele breedte van het fietsenpad in beslag namen. De fietsster kwam daarbij ten val en verloor kort het bewustzijn. Eén van de genoemde jongeren heeft waarschijnlijk een ambulance gewaarschuwd en bij aankomst daarvan gezegd dat de fietsster onwel geworden was. Later bleek dus sprake te zijn van een ongeval, reden waarom de politie graag met de betrokken fietsers of getuigen in contact wil komen. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de politie via 0900-8844. De fietsster liep bij de val een hersenschudding en een hoofdwond op.

 

Breezanddijk: snelheidsovertreding, rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond op de Afsluitdijk het rijbewijs ingevorderd van een 50-jarige man uit Donderen. De bestuurder passeerde een snelheidscontrole met een lasergun met een gemeten snelheid van 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna het rijbewijs van de man ingevorderd werd. Ook werd een proces-verbaal opgemaakt.

 

Sumar: greep uit kas in bedrijfspand

De politie onderzoekt een diefstal die dinsdagmiddag plaatsvond bij een bedrijf aan de Solcamastraat. Een man kwam als bezoeker de showroom van het bedrijf binnenlopen. Een medewerkster van het bedrijf verliet kort daarna even haar kantoor. Waarschijnlijk heeft de man kans gezien het kantoor binnen te lopen en de inhoud van een geldkluisje leeg te halen. Bij het verlaten van de showroom maakte de man nog een praatje met de medewerkster. Terug in haar kantoor ontdekte zij de diefstal en sloeg onmiddellijk alarm. Een andere medewerker probeerde de man nog te achterhalen, maar hij wist te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

 

Terschelling: twee vrouwen vallen van paard

De politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd toen op de Duinweg in Lies twee vrouwen van hun paard gevallen waren. Een 48-jarige vrouw uit Boxmeer  en een 21-jarige vrouw uit Roden reden onder begeleiding in een groep, toen hun paarden ergens van schrokken. Beide dames zijn met licht letsel met de ambulance naar de huisartsenpraktijk in Midsland gebracht.

 

Midlum: verkeerscontrole naar aanleiding van klachten

De politie heeft dinsdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 uur naar aanleiding van klachten van omwonenden op snelheid gecontroleerd op de Harlingerstraatweg. Ongeveer 60 voertuigen werden gecontroleerd, maar er werden geen grote overtredingen geconstateerd. De actie van de politie werd door de buurtbewoners erg gewaardeerd.

112Fryslan