Politieberichten Van: Dinsdag 5 December 07.00 uur t/m Woensdag 6 December 07.00 uur

Joure: politie houdt drie verdachten aan in verband met brandstichtingen in JoureDe politie heeft drie mannen uit Joure aangehouden op verdenking van brandstichtingen in Joure in de periode van april tot begin november van dit jaar. In die periode werden onder andere coniferenhagen, containers, schuttingen en andere goederen in de directe nabijheid van – voornamelijk – woningen in brand gestoken. Daardoor liepen die woningen en de inwoners daarvan gevaar.

Op dinsdag 28 november werd een 18-jarige inwoner van Joure aangehouden. De andere twee verdachten, een 20-jarige en een 23-jarige inwoner van Joure, werden op maandag 4 december aangehouden.  Het vermoeden is dat de verdachten in verschillende samenstellingen, dan wel alleen, brand hebben gesticht. De woningen van de verdachten werden op verzoek van de officier van justitie en onder leiding van de rechter-commissaris van de rechtbank Leeuwarden, doorzocht. Hierbij werd een aantal goederen in beslaggenomen voor nader onderzoek.

Onderzocht wordt tevens of (een van) de verdachten betrokken is/zijn geweest bij een woningbrand in Joure op zaterdag 14 oktober, waarbij een 78-jarige vrouw zwaar gewond raakte. Een scootmobiel die onder een afdak bij haar woning stond was in brand gestoken; de brand sloeg via het afdak over op de woning.

De drie verdachten zitten vast. Het onderzoek is nog in volle gang en het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

Workum: inbraak in container en schaftkeetDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een container en schaftkeet op een bouwterrein aan Suderseleane. Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend werden de container en de keet opengebroken. Er werden onder andere snij- en lasapparatuur, slijpschijven, laselektroden, laskabels en verlengkabels weggenomen. Namens het bedrijf deed een 60-jarige inwoner van ’s-Heerenberg aangifte.

Grou: controle fietsverlichtingDe politie heeft dinsdagochtend onder het viaduct nabij het NS-station gecontroleerd op fietsverlichting. Het viel de agenten op dat veel fietsers de verlichting in orde hadden. Desondanks werden er toch veertien bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Ook kreeg één fietser een bekeuring omdat hij door het rode licht bij de spoorwegovergang fietste.

Leeuwarden:man aangehouden na verduistering lease-autoDe politie heeft dinsdagmiddag op het Kalverdijkje een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van verduistering van een lease-auto. Een medewerker van een leasemaatschappij had de verduisterde lease-auto teruggevonden en waarschuwde de politie. De bestuurder van de auto werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd door de politie in beslaggenomen.

Drachten: politie houdt man aan na diefstal koffersDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een hotel aan de Zonnedauw een 41-jarige inwoner van Hamburg aangehouden op verdenking van diefstal. De man had in de lobby van het hotel een aantal koffers gestolen en deze meegenomen naar zijn hotelkamer. De politie werd gewaarschuwd en die hield de man in zijn hotelkamer aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.112fryslan.nl (Persberichten)

112Fryslan