Fryslân, 05-11-2008 • Politieberichten van dinsdag 4 november 07.00 uur t/m woensdag 5 november 07.00 uur.

Drachten: diefstal van motor
De politie onderzoekt de diefstal, gepleegd tussen maandagavond en dinsdagochtend, van een motorfiets vanuit berging achter een woning aan de Nijverheid. De deur van de berging werd opengebroken om binnen te komen. Daarna is de motor uit de berging gesleept. De motor stond op het stuurslot en daarbij waren nog meer sloten aangebracht. Het is zeer waarschijnlijk dat men voor het vervoeren van het voertuig gebruik heeft gemaakt van een vrachtauto of aanhanger. De 40-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
De politie heeft dinsdagochtend een 34-jarige man uit Groningen ingesloten op verdenking van diefstal. De verdachte werd in een winkel aan De Centrale via camerabeelden gesignaleerd. Daarbij zagen medewerkers dat hij een mobiele telefoon in een geprepareerde tas stopte. De andere artikelen die de man pakte, werden afgerekend bij de kassa; de gsm niet. De verdachte werd aangehouden door het personeel en even later overgedragen aan de politie.
Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen. Zie voor meer informatie hierover ook www.112heterdaad.nl

Gorredijk: autobrand
De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een autobrand op de Nijewei. Mogelijk door kortsluiting ontstond brand in de personenauto van een 69-jarige man uit Franeker. De brandweer bluste het vuur maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging.

Leeuwarden: dief of heler van gestolen fiets aangehouden
De politie heeft dinsdagochtend een 18-jarige Leeuwarder op heterdaad aangehouden op verdenking van diefstal of heling van een fiets. Surveillerende politiemensen zagen de verdachte op de fiets op de Nieuwestad. Het slot, de bekende SL9, was open maar de sleutel zat er niet in. De fiets bleek eerder in Leeuwarden gestolen te zijn. De verdachte werd aangehouden en ingesloten.

Franeker: vrouw beroofd van handtas
De politie heeft dinsdagnacht een onderzoek ingesteld naar de beroving van een 50-jarige vrouw uit Franeker. Rond 02.00 uur liep de vrouw over de Noorderbleek. Een onbekende man duwde haar in het gras. Onder bedreiging van een mes beroofde hij haar van haar tas. Door de politier werd tas later teruggevonden. Het geld en sleutels waren verdwenen. De dader is een vrij kleine getinte man tussen de 16 en 30 jaar. Hij was gekleed in een zwarte leren jas en een zwarte muts.

Ravenswoud: bedrijfsongeval
De politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een bedrijfsongeval aan de Compagnonsweg. In verband met werkzaamheden op een boerderij moesten enkele betonplaten van 2 bij 0,6 meter worden verplaatst met een shovel. Een 36-jarige man uit Ravenswoud, bewoner van de boerderij, raakte gewond toen een betonplaat omklapte. Hij kwam er met zijn been onder. Met vermoedelijk een gebroken voet is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

112Fryslan