Fryslân, 30-07-2008 • Politieberichten van dinsdag 29 juli 07.00 uur t/m woensdag 30 juli 07.00 uur.

Lemmer: onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige man uit Lemmer. De automobilist viel surveillerende agenten op toen hij slingerend en met een sterk wisselende snelheid op de A6 reed. Op het industrieterrein kreeg de bestuurder een stopteken omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed reed. Hij werd voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 1000 ug/l, goed voor een rijverbod van twaalf uren en een proces-verbaal.

Leeuwarden: winkelmedewerker houdt dief aanDe politie heeft dinsdagavond een 26-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Rond 20.20 uur verlaat de verdachte een winkel aan de Lieuwenburg met volle tassen zonder te betalen. Een winkelmedewerker ging achter zijn stadsgenoot aan en blokkeerde zijn weg. Hem werd verzocht om mee tegaan maar weigerde dit. Er ontstond een armworsteling. De verdachte en de winkelmedewerker vielen op de grond waardoor de verdachte niet meer weg kon en kort daarop kon worden overgedragen aan de politie.

Oosterwolde: inbraak winkel  De politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag heeft plaatsgevonden in een winkel aan het Stipeplein. In de winkel was een ruit ingeslagen, waarna in ieder geval herengeuren zijn meegenomen. De precieze hoeveelheid is nog niet duidelijk. Namens de winkel wordt door een 39-jarige vrouw uit Fochteloo aangifte gedaan.

Wons: snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 30-jarige man uit gemeente Wûnseradiel. Tijdens een snelheidscontrole op de Weersterweg werd een snelheid gemeten van 136 km/u. Dit is een overschrijding 56 km/u omdat hier 80 is toegestaan. Tevens is er een proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: mishandeling brugwachterDe politie heeft dinsdag aan het einde van de middag een 44-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man werd door de brugwachter aangesproken op zijn vaargedrag. Hier was hij het niet mee eens waarop woordenwisseling ontstond die eindigde in een vechtpartij. Een getuige verklaarde dat de verdachte vermoedelijk de eerste klap heeft uitgedeeld. De burgwachter, een 51-jarige man uit Sneek, heeft inmiddels aangifte gedaan.

Franeker: in bezit van harddrugsDe politie heeft een 29-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van het in bezet hebben van harddrugs. Ter hoogte van het kaatsveld aan de Sjaardemastraat viel surveillerende agenten op dat de man vermoedelijke cocaïne aan het gebruiken was. Na een kleine worsteling is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Hallum: vechtpartij De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond een 15-jarige jongen uit Blije aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de Goslinghastraat was ertussen een 13-jarige jongen uit Hallum en de jongen uit Blije een vechtpartij ontstaan. Daarbij is geslagen en een boksbeugel aangetroffen. Getuigen verklaarde dat de 15-jarige jongen had geslagen. De jongen uit Hallum is met een bebloed hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Na verhoor van de verdachte bleek dat het slachtoffer ook schuld heeft aan de vechtpartij. Het slachtoffer was tevens eigenaar van de boksbeugel. De aanleiding van de vechtpartij wordt nog onderzocht.

Langweer: vechtpartijDe politie heeft een 20-jarige man uit Oldenzaal aangehouden op verdenking van mishandeling.  In een horecagelegenheid aan de Stevenshoek had de man een 21-jarige inwoner uit Almelo met een stoel op zijn hoofd geslagen. De verdachte was sterk onder invloed van alcohol en verklaarde dat het een ‘geintje’ was. De man werd overgebracht naar het bureau werd proces-verbaal opgemaakt.

Oudeschoot: rijden zonder rijbewijs De politie heeft een dinsdagavond een 37-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op verdenking van het rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Op de A32 kreeg de man een stopteken omdat zijn kentekenplaat niet goed leesbaar was. De 37-jarige man gaf een naam op en kon vervolgens niet legitimeren. Hij werd daarom overbracht naar het politiebureau waar vervolgens zijn identiteit werd vastgesteld. Toen bleek dat hij een valse naam had opgegeven omdat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Na verhoor en proces-verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het opgeven van een valse identiteit mocht hij het Heerenveense bureau verlaten.  

Grou: politie ontmantelt hennepkwekerij De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan Hoxma een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een tip werd  besloten om een nader onderzoek in de woning in te stellen. De deur werd geforceerd, waarna de agenten de woning binnen gingen. In één van vertrekken werd een hennepkwekerij aangetroffen. De planten, aantal onbekend, en de apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. In de woning werden de 35-jarige bewoner aangehouden en een 38-jarige inwoner van Roosendaal. De twee werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mocht het duo het bureau verlaten.

 

112Fryslan

})