Fryslân, 03-09-2008 • Politieberichten van dinsdag 2 september 07.00 uur t/m woensdag 3 september 07.00 uur

Sneek: brand in café vermoedelijk door technisch defectDe politie heeft dinsdag technisch onderzoek verricht in het café aan de Marktstraat. Een dag eerder brak er in dit café een grote brand uit. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen hotel en gemeentehuis. Het café raakte door de brand zwaar beschadigd. De technische recherche heeft geen aanwijzingen kunnen vinden van brandstichting. De voorlopige conclusie is dan ook dat de brand door een technisch defect is ontstaan. De komende dagen wordt nog verder onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak. Het pand is inmiddels door de politie vrijgegeven.

Heerenveen: inbraak bedrijfDe politie onderzoekt een inbraak die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsvond in een bedrijf aan de Schans. Daarbij is een deur geforceerd om binnen te komen en zijn gereedschapsspullen, twee laptops en een beeldscherm gestolen. De 38-jarige eigenaar uit Heerenveen deed aangifte.

Wirdum: passagier gewond na kop-staartbotsingDe politie heeft dinsdagmiddag op de A32 nabij Wirdum een kop-staartbotsing afgehandeld, waarbij een 40-jarige inwoner van Sumar gewond raakte. De man zat als passagier in de auto van een 23-jarige automobilist uit Earnewald. De 23-jarige moest afremmen vanwege de verkeerslichten. Een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden zag dit te laat en een kop-staartbotsing was het gevolg. De 40-jarige man werd met rug- en nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De twee bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Drachten: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft dinsdagmiddag op de ventweg naast de Gauke Boelensstraat een 62-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurder viel op omdat hij op de rotonde van de Zuiderhogeweg een politieauto geen vrije doorgang verleende en vervolgens ook nog eens afsneed. De automobilist kreeg een stopteken, waarna op de ventweg naast de Gauke Boelensstraat een controle volgde. De 62-jarige maakte een versufte indruk en kon niet goed antwoorden op de vragen van de agenten. De man werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 645 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: fietsster gewond na valDe politie heeft dinsdagmiddag op de Nachtegaalstraat een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 49-jarige fietsster uit Leeuwarden gewond raakte. De vrouw schrok van een tegemoetkomende 22 -jarige fietsster uit Leeuwarden. De 49-jarige vrouw kneep in haar remmen en vermoedelijk door het gladde wegdek ging ze met haar fiets vervolgens onderuit. De 22-jarige probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar raakte met haar fiets het hoofd van het slachtoffer. De 49-jarige werd voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Drachten: fietsster gewond na valDe politie heeft dinsdagavond op de Zuidkade een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 22-jarige fietsster uit Gytsjerk gewond raakte. De vrouw moest uitwijken voor een andere fietser en kwam vermoedelijk door het gladde wegdek ten val. Het slachtoffer werd met diverse schaafwonden en letsel aan de pols per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Haule: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft dinsdagavond in de Dorpsstraat een 54-jarige automobiliste uit Haule betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De bestuurster werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de vrouw 965 ug/l, goed voor een rijverbod van twaalf uur en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.

Oosterwolde: inbraak in woningDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Martenskamp. Tussen 19 augustus en woensdagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werden een home-cinamaset, een cd-speler en een laptop weggenomen. De 31-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

112Fryslan

})