Politieberichten Van: Dinsdag 2 Januari 13.00 uur t/m Woensdag 3 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Goutum: politie zoekt melder van agressief verkeersgedragDe politie zoekt een man die zaterdagmiddag 30 december omstreeks 15.00 uur zich meldde bij een politieauto in Goutum. De man was met zijn gezin onderweg van Heerenveen naar Leeuwarden toen hij nogal agressief verkeersgedrag ondervond. Dit bestond onder andere uit bumperkleven. Ook werd het gezin bij de verkeerslichten bij Goutum afgesneden. De gegevens van de melder zijn helaas verloren gegaan. De politie verzoekt de melder dan ook om nogmaals contact met de politie op te nemen. Dit kan via 0900 – 8844.

Franeker: politie zoekt getuigen van vernielingenDe politie zoekt getuigen van drie vernielingen die oudejaarsnacht hebben plaatsgevonden in Franeker. Op de Harlingerweg en de Zuiderkade werden twee bushokjes vernield. Op het NS-station moest de wachtruimte het ontgelden. De politie komt  graag in contact met getuigen van deze vernielingen. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Oldeholtwolde: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft dinsdagochtend op de A32 nabij Oldeholtwolde het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man passeerde de snelheidscontrole met lasergun met ruim 178 kilometer per uur. Op de A32 is 120 kilometer per uur toegestaan en daarom werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Zwaagwesteinde: man na mishandeling aangehoudenDe politie heeft dinsdagochtend bij een horecagelegenheid aan de Zuider Stationsstraat een 40-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een 26-jarige inwoonster uit Hurdegaryp na een woordenwisseling een duw gegeven. De vrouw viel en belandde met haar hoofd op een biels. Het slachtoffer werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten voor nader onderzoek.

Sneek: motorrijder gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagochtend op de Stadsrondweg-oost hulp verleend bij een eenzijdig ongeval, waarbij een 23-jarige motorrijder uit Sneek gewond raakte. Door vermoedelijk een glad wegdek ging de man met zijn motor onderuit. Het slachtoffer werd met knieletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heerenveen: onderzoek naar brand in winkel afgerondDe politie heeft het onderzoek naar de brand op oudejaarsavond in een winkel aan de Sieversstraat afgerond. Na technisch en tactisch onderzoek is vast komen te staan dat er geen sprake is van een strafbaar feit. De politie heeft acht getuigen gehoord en uit deze getuigenverklaringen blijkt dat direct na ontdekking van de brand alle deuren en ruiten intact waren. Ook bleek er geen brand op de bovenverdieping van het pand te zijn. De politie heeft voor de zekerheid nog een regenpijp doorgezaagd die min of meer midden in het pand zat en de enige opening, via het dak, naar buiten was. Hierdoor kon worden uitgesloten dat eventueel vuurwerk via deze pijp in de zaak terecht is gekomen. De feitelijke brandhaard zat achter in de zaak. Uit het technisch onderzoek kwam vast te staan dat de brand vermoedelijk, door een niet meer vast te stellen technisch mankement, is ontstaan. Al met al is er geen sprake van een strafbaar feit en het pand is dan ook vrijgegeven door de politie.

Zie ook de politieberichten van de jaarwisseling.

Heeg: man gewond na ongeval met tractorDe politie en brandweer hebben dinsdagmiddag hulp verleend bij een ongeval met een tractor, waarbij een 41-jarige inwoner van Heeg gewond raakte. De man was bij een boerderij aan de Osingahuzen hout aan het kloven en maakte daarbij gebruik van een kleine tractor. De inwoner van Heeg liep op een gegeven moment naar de tractor en drukte de versnellingspook in de versnelling. De tractor ging rijden en het slachtoffer, dat achter één van de wielen stond, raakte bekneld onder het wiel. De brandweer heeft hem moet bevrijden, waarna het slachtoffer met letsel aan zijn been werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Kootstertille: automobilist aangehouden na ongevalDe politie heeft dinsdagmiddag op de Alde Dyk een 47-jarige automobilist uit Kootstertille aangehouden. De man was nabij de rotonde bij De Koaten tegen de tractor van een 68-jarige inwoner van Kootstertille aangereden. Toen agenten naar de personenauto liepen zagen ze dat de bestuurder probeerde een fles met sterke drank te verstoppen. Na enig aandringen bekende de man dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De verdachte werd aangehouden en ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Hier is bij de man een bloedproef afgenomen. De bestuurder van de tractor kwam met de schrik vrij.

Sneek: fietser aangehouden na rijden onder invloedDe politie heeft dinsdag aan het einde van de middag in de Kleine Kerkstraat een 42-jarige fietser uit Sneek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het veroorzaken van schade aan een personenauto. De man was met zijn fiets tegen een geparkeerde auto aangereden. Hierdoor ontstond schade aan de auto. De eigenaar waarschuwde de politie. Omdat de agenten een vermoeden hadden dat de Sneker onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Op het bureau blies hij 1205 ug/l. Naast een rijverbod van 16 uur kreeg de verdachte ook proces-verbaal.

 

112Fryslan