Politieberichten Van: Dinsdag 28 November 07.00 uur t/m Woensdag 29 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Stiens: inbraak in instellingDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een instelling aan de Pyter Jurjensstrjitte. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit een kantoor werd een fotocamera en een potje met daarin een kleine hoeveelheid geld weggenomen. Namens de instelling deed een 51-jarige inwoonster van Hallum aangifte.

Bolsward: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan De Wijmerts. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een kantoor werden een laptop, mobiele telefoon en een digitale camera weggenomen. Namens het bedrijf deed een 36-jarige inwoner van Sint Johannesga aangifte.

Drachten: politie houdt vier helers van gestolen fietsen aanDe politie heeft afgelopen week vier mannen aangehouden op verdenking van heling van gestolen fietsen. De vier verdachten, drie mannen uit Drachten van 39, 40 en 44 jaar en een 53-jarige man uit Gorredijk, hadden de fietsen geheeld van een 20-jarige inwoner van Drachten. Deze man werd op woensdag 19 juli aangehouden nadat hij in de Noorderbuurt een niet afgesloten fiets had gestolen. De diefstal was op beeld opgenomen. Nader onderzoek bracht de politie bij de 20-jarige Drachtster. De man bekende de afgelopen 10 maanden circa 50 – 60 fietsen te hebben gestolen. Na onderzoek van de politie kwam naar voren dat de gestolen fietsen werden geheeld door vier verdachten. Deze vier verkochten de fietsen vervolgens door. Bij één van de helers, een 44-jarige inwoner van Drachten, werden nog drie fietsen aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. Deze fietsen gaan terug naar de rechtmatige eigenaar. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mochten de vier verdachten het politiebureau verlaten.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan het Zuidvliet. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden enkele computers en een geldkistje met onbekende inhoud weggenomen. Namens het bedrijf deed een 35-jarige inwoner van Sexbierum aangifte.

Buitenpost: politie zoekt getuigen van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Bruggelaan. Dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 39-jarige vrachtwagenchauffeur uit Burum over de Bruggelaan richting Buitenpost. Voor hem reden een aantal personenauto’s en daarvoor reed een tractor met een aanhanger met kerstbomen. Omdat de personenauto’s geen goed zicht hadden bleven ze achter de tractor rijden. De vrachtwagenchauffeur zag op een gegeven moment kans om de rij auto’s in te halen. Net toen hij de laatste auto, een groene Citroën CX, wilde passeren ging deze naar links. De Burumer moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Zijn vrachtwagen belandde in de berm en uiteindelijk kwam hij tot stilstand tegen een straatnaambord. Zowel de tractor als de personenauto’s reden door. De politie komt graag met deze bestuurders in contact. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Drachten: twee vandalen aangehoudenDe politie heeft dinsdagmiddag op de Raai twee jongens van 17 jaar uit Drachten aangehouden op verdenking van vandalisme. Een getuige had gezien dat de jongens de spiegels van een aantal geparkeerde auto’s hadden vernield. Hij waarschuwde de politie die de twee verdachten aanhield. Na telling bleek dat er van ongeveer vijftien geparkeerde auto’s de buitenspiegels waren ingeklapt. Een aantal spiegels had zichtbare schade opgelopen. Na verhoor bleken er nog twee jongens betrokken te zijn geweest bij de vernielingen. Zij zullen voor een gesprek op het politiebureau worden uitgenodigd. De twee jongens van 17 jaar mochten na verhoor en een proces-verbaal het bureau verlaten.

Heerenveen: hennepkwekerij opgeroldDe politie heeft dinsdagavond in een woning aan de Beugel een hennepkwekerij opgerold. Agenten stelden een onderzoek in omdat er klachten waren gekomen over de aanwezigheid van een sterke weedlucht rondom de woning. Door het glas van de voordeur waren de groeilampen duidelijk te zien. In de woning troffen agenten een hennepkwekerij aan met 160 planten. Na onderzoek door Nuon bleek dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. De apparatuur en de planten zijn in beslaggenomen en vernietigd. De politie heeft de 20-jarige bewoner aangehouden en voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten.

Wolvega: rijden onder invloedDe politie heeft woensdagochtend vroeg op de Govert Flinckstraat een 33-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Julianaweg. Toen hij een stoeprand raakte en een deel van een groenstrook mee nam kreeg hij een stopteken. Op straat blies de bestuurder een F en daarom werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij 825 ug/l. Naast een rijverbod van 10 uur en een proces-verbaal werd ook het rijbewijs van deze bestuurder ingenomen.

Drachten: man overleden na bedrijfsongevalEen 58-jarige inwoner van Drachten is woensdagochtend vroeg omstreeks 02.25 uur bij een bedrijfsongeval bij een bedrijf op De Bolder om het leven gekomen. De man raakte door nog onbekende oorzaak bekneld tussen een vrachtwagen en een laadperron. Ondanks de inzet van het ambulancepersoneel en de brandweer kwam hulp te laat. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan