Fryslân, 23-07-2008 • Politieberichten van dinsdag 22 juli 07.00 uur t/m woensdag 23 juli 07.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heeg: man valt van dak De politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een ongeval bij een woning op de Draei. Een 60-jarige man uit Oosthem was op het dak de schoorsteen aan het vegen. Mogelijk is hij uitgegleden en naar beneden gevallen. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Harlingen: bedrijfsongevalDe politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op een bedrijf aan de Lange Lijnbaan, waarbij een 29-jarige man uit Alkmaar gewond was geraakt. Hij was op een scheepswerf aan het werk en viel van een hoogte van acht meter naar beneden. Hij is met letsel een heupen en rug overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Zandhuizen: man valt van ladderDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op het erf van een boerderij aan de Zandhuizerweg. Een 22-jarige man uit Warns was met een ladder aan het werk bij een mestsilo. Hij viel en kwam drie a vier meter lager op de grond terecht. Hij is met vermoedelijk een gebroken pols en een gebroken enkel overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Woudsend: fietser gewond bij ongeval De politie heeft dinsdagavond een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen twee fietsers op de Vosseleane. Een 35-jarige man uit Heerenveen reed in de richting van Sneek en raakte met het voorwiel de fietstassen van de fietsster voor hem. Daardoor kwam hij in onbalans en kwam ten val. Hij is met letsel aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Sint Jacobiparochie: bedreigingDe politie heeft dinsdagavond een 48-jarige man uit Sint Jacobiparochie aangehouden op verdenking van bedreiging. De man was op bezoek bij een kennis in de Steven Willemsstraat. De hond van de verdachte viel volgens de buurman, een 25-jarige man, de honden van de buurman lastig. De buurman wilde de honden uit elkaar halen en gaf de hond van de verdachte een schop. Daarop kwam de verdachte met een opengeklapt zakmes naar de buurman en dreigde met de dood. Toen buurtbewoners erbij kwamen, vertrok de verdachte. Even later kwam hij terug. De politiemensen waren inmiddels ter plaatse en hielden de verdachte aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Het mes werd in beslag genomen.

Jubbega: kind gewond bij fietsongevalDe politie heeft dinsdagochtend hulp verleend bij een ongeval op de Jelle van Damweg. Een 5-jarig jongetje uit Jubbega zat bij zijn enkele jaren oudere broer op de stang van de fiets. Op ongelukkige wijze kwam hij met zijn voet tusen de spaken van het voorwiel. Zijn voet raakte volledig bekneld. Een voorbijganger schoot te hulp en wist de voet vrij te maken. Het knaapje is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Ballum: drie aanhoudingen na vernielingDe politie heeft dinsdagnacht drie jongen van 16, 17 en 19 jaar uit Blaricum, Bleiswijk en Papendrecht aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Volgens getuigen maakten de drie deel uit van een grotere groep en hadden zij zes ruiten van het bishokje aan de Verbindingsweg vernield. De verdachten werd door de politie nog in de omgeving aangetroffen en aangehouden. Na het afleggen van een verklaring en het opmaken van een proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: politie houdt woninginbrekers op heterdaad aan De politie heeft woensdagochtend dankzij een tip van een alerte getuige een 36-jarige man uit Den Haag en een 56-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Van Andlastate. De getuige zag dat de verdachten rond 05.50 uur de achterzijde van een woning binnengingen. De getuige belde direct 1-1-2 en loodste de politiemensen naar het juiste pand. In de woning werden de twee verdachten aangetroffen. Een van hen  had reeds een gestolen fotocamera en een portemonnee in zijn zak. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. Volgens de aangeefster, de 45-jarige bewoonster, kon men binnen komen doordat de achterdeur niet goed was afgesloten. Mogelijk hebben de verdachten meer inbraken op hun conto. Bij een naastgelegen woning zijn braaksporen bij de achterdeur aangetroffen.

 

112Fryslan