Politieberichten Van: Dinsdag 21 November 07.00 uur t/m Woensdag 22 November 07.00 uur

 

Buitenpost: auto gestolenTussen zaterdag 22.00 en zondag 01.00 uur is vanaf een parkeerterrein aan de Voorstraat een personenauto gestolen. Het betreft een bruine Volkswagen Passat, kenteken 87-XH-37, uit het jaar 1978. De eigenaar, een 38-jarige man uit Driesum, deed aangifte.

Leeuwarden: aanhouding voor handel in harddrugsDe politie heeft dinsdagochtend een 24- en een 46-jarige man uit Leeuwarden aangehouden, die verdacht worden van het kopen en verkopen van verdovende middelen. Politiemensen zagen dat bij de Mercuriusfontein op het Zaailand de oudste verdachte enkele bolletjes heroïne kocht van de ander. Beiden werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De koper mocht na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal weer naar huis. De handelaar is voor nader onderzoek ingesloten.

Hemrik: aanrijding met letselDe politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding op de Binnenwei op dinsdagochtend. Een 16-jarig meisje uit Hemrik stak vanaf het fietspad plotseling de weg over. Ze zag een auto, komende uit de richting Lippenhuizen, over het hoofd. De auto werd bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Hemrik. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is gewond overgebracht naar het ziekenhuis met licht beenletsel. Door het Bureau Ongevalsanalyse van de politie Fryslân is een technisch sporenonderzoek uitgevoerd. 

Veenwouden: man onwel, gevolg aanrijding De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Stinsweg op dinsdagochtend. De bestuurder van een personenauto, een 73-jarige man uit Zwaagwesteinde, reed in noordelijke richting. Hij werd onwel geworden, raakte aan de linkerzijde van de weg een auto, bestuurd door een 59-jarige man uit Hurdegaryp, en kwam tot stilstand op de parallelweg. Al reanimerend is de onwel geworden man overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Heerenveen: bekeuringen bij controle op kinderzitjesDe politie heeft dinsdag rond het middaguur een controle gehouden op het dragen van gordels op het Kattenbos. Van de 14 gecontroleerde bestuurder hebben drie een bekeuring gekregen. Twee omdat het kinderzitje ontbrak; één omdat de bestuurder de gordel zelf niet droeg. Het doel van de actie was om ouders bewust te maken  van de risico’s die het niet veilig vervoeren van kinderen met zich mee brengt. De komende tijd zijn meerdere controles op het gebruik van beveiligingsmiddelen, in het bijzonder bij het vervoer van kinderen, te verwachten.

Leeuwarden: voetganger geschept door autoDe politie heeft dinsdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Westersingel. Een voetganger, een 30-jarige vrouw uit Sneek, stak de rijbaan over, juist op het moment dat een auto passeerde. De bestuurster van deze auto, een 41-jarige vrouw uit Blije, zag de voetgangster te laat en een aanrijding was het gevolg. De voetgangster werd door de voorzijde van de auto geraakt, kwam met haar hoofd tegen de voorruit en belandde vervolgens op het wegdek. Ze is uit voorzorg voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Drachten: aanrijding met letselDinsdagmiddag heeft de politie een aanrijding onderzocht op De Steven. Een 30-jarige man uit Zwaagwesteinde stond met een autobus stil langs de weg. Een 57-jarige automobilist uit Beetsterzwaag had dat niet gezien en botste er achterop. De bestuurder van de bus raakte gewond. Hij is met onder andere nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan