Politieberichten Van: Dinsdag 19 December 2006 07.00 uur t/m Woensdag 20 December 2006 07.00 uur

Drachten: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Noorderbuurt. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Het gehele pand werd doorzocht. Er werden diverse goederen, waaronder een groot aantal boekenbonnen, weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in. Namens het bedrijf deed een 59-jarige inwoner van De Wilgen aangifte.

Schalsum A31: automobiliste gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij eenzijdig ongeval op de A31 nabij Schalsum. Een 45-jarige automobiliste uit Franeker raakte met haar rechterwielen in de berm. Na een stuurcorrectie verloor de vrouw de macht over het stuur, waarna haar auto enkele malen over de kop sloeg. De brandweer heeft de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Nijland: automobilist en passagiere gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Ingenawei. Een 66-jarige automobilist uit Oosthem kreeg vermoedelijk een black-out en reed in een bocht rechtdoor. De auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als zijn 56-jarige passagiere uit Oosthem werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Drachten: rijden onder invloedDe politie heeft dinsdagmiddag en woensdagochtend vroeg twee automobilisten aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten controleerden dinsdagmiddag op de Geelgorsstraat een 44-jarige automobilist uit Leeuwarden. De man bleek onder invloed van alcohol zijn voertuig te besturen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 825 ug/l. Woensdagochtend vroeg zagen agenten een 44-jarige automobilist uit Drachten over de Overstesingel rijden. Ook hij werd gecontroleerd. De bestuurder blies een F en werd daarom aangehouden. Op het bureau blies hij 715 ug/l. Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Drachten: man aangehouden na bezit vuurwapenDe politie heeft dinsdagavond een 20-jarige inwoner van Drachten in zijn woning in de wijk De Wiken aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen en munitie. Agenten stelden een nader onderzoek in omdat de verdachte mogelijk in het bezit zou zijn van vuurwerk. In de slaapkamer van de Drachtster werd een alarmpistool met bijbehorende munitie aangetroffen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Heerenveen: vernieler aangehoudenDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van vernieling. De man had de verlichting uit een kerstboom voor een eetgelegenheid aan Achter de Kerk gehaald en op straat gegooid. Toen hij hier door een omstander op werd aangesproken reageerde de verdachte erg recalcitrant. De politie werd gewaarschuwd die de Leeuwarder op het Breedpad aanhield. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})