Fryslân, 18-06-2008 • Politieberichten van dinsdag 17 juni 07.00 uur t/m woensdag 18 juni 07.00 uur

Boelenslaan: aanrijding door overstekende ganzenDe politie heeft assistentie verleend bij een aanrijding tussen een tweetal bestelauto’s op de Langewyk. Beide voertuigen reden in de richting van Rottevalle toen de 48-jarige bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen uit Kootstertille plotseling moest remmen voor overstekende ganzen. Daarachter reed een 51-jarige man uit Kollumerzwaag met zijn bestelauto. Hij zag te laat dat voor hem geremd werd en botste op de aanhangwagen. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. Leeuwarden: diefstal van onderdelen dakkapel De politie heeft dinsdagochtend een onderzoek ingesteld naar een diefstal vanaf het erf van een bedrijf gevestigd aan de Jupiterweg.  Het gaat om kunststofdelen van een dakkapel die van een showmodel zijn weggenomen. Namens het bedrijf deed een 40-jarige man uit Leeuwarden aangifte. Het schadebedrag ligt tussen de twee en drie duizend euro.

Oosterwolde: ongeval met letsel De politie heeft assistentie verleend bij een ongeval tussen een auto en een fietser op de Oostenburg. De 33-jarige fietsster uit Oosterwolde dacht op de kruising voor de van links komende automobilist langs te kunnen. Dit lukte niet waardoor zij botste met de auto van een 21-jarige plaatsgenoot en met haar hoofd tegen de voorruit sloeg.  De fietsster werd met een hoofdwond door de ambulance naar de huisarts vervoerd.

Heerenveen: aanrijding onder invloed van medicijnen De politie heeft dinsdagochtend een 33-jarige automobilist uit Scharsterbrug aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van medicijnen. Op de A32 vanuit de richting Leeuwarden was de automobilist in de bocht richting Joure na een slippartij op de kop in de berm terechtgekomen. De bestuurder had geen verwondingen. Omdat werd vermoed dat de bestuurder onder invloed van medicijnen verkeerde, werd hij overgebracht naar het bureau. Er is een bloedproef van de man afgenomen. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Oldeberkoop: aanrijding met letsel De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto op de Noordwolderweg. De automobilist, een 32-jarige man uit Heerenveen, wilde bij de kruising met de Singel linksaf slaan en remde daarom af. De bromfietser, een 18-jarige jongeman uit Steggerda, reed achter hem en zag dit te laat. Hij botste achter op de auto en kwam ten val. Hij raakte daarbij gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Hoornsterzwaag: brand in schuur van boerderijDe politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een brand in een schuur van een boerderij aan de Bij De Leijweg. De brand werd door de bewoners zelf ontdekt. Er waren op dat moment geen mensen of dieren in de schuur. De brandweer bluste het vuur. Tijdens de brand zijn asbestdeeltjes vrijgekomen. Door gemeentepersoneel is een deel om de boerderij daarom afgezet. In de schuur lagen pakken hooi en machines opgeslagen. De oorzaak van de brand is onbekend.

Mûnein: bestuurder paardentrailer rijdt door na ongevalDe politie is op zoek naar de bestuurder van een personenauto met paardentrailer, die dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeval met een fietser op de Jelte Binnerswei. Rond 16.20 uur fietsten daar drie jongens in de richting Oentsjerk. Achter hen reed een donkergekleurde Mercedes E-type met een witte paardentrailer. Die claxonneerde, kennelijk omdat er weinig ruimte was om de fietsers in te halen. Uit tegenovergesteld richting kwam namelijk ook een auto. De Mercedes reed er echter toch langs en raakte daarbij met de spiegel één van de fietsers, een 14-jarige jongeman uit Zwaagwesteinde. Die raakte uit balans en werd vervolgens geraakt door de paardentrailer. De fietser kwam ten val en liep schaafwonden aan arm en been op. De auto met trailer reed door. Door de politie is de omgeving afgezocht. De auto werd helaas niet aangetroffen.

Nes Ameland: rijbewijs kwijt na alcoholgebruikDe politie heeft dinsdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige man uit Ballum, nadat hij onder invloed met zijn auto had gereden over de Achterdijken. Aan het bureau blies hij 730 ug/l. Tevens kreeg hij een rijverbod en wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: inbreker bedrijf aangehouden De politie heeft woensdag een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf aan het Kalverdijkje. Rond 01.30 uur gaat het inbraakalarm van het bedrijf af, waarop de eigenaar, een 35-jarige man uit Leeuwarden, direct met enkele werknemers ter plaatse gaat. Hij constateert dat er braakschade is maar dat er niemand in het pand aanwezig is. Ook wordt er niets vermist. Als hij afsluit en weg wil, ziet hij op de carpool tegenover het bedrijf een rode auto met twee personen erin. Omdat hij dit niet vertrouwt, loopt hij erheen. Daarop gaat de auto ervandoor en ramt de auto van de eigenaar. Die rolt door de klap het talud af en raakt daar een auto die vanaf Cammingaburg komt. De rode auto verdwijnt met hoge snelheid. Na een zoekslag vinden politiemensen de auto voor de woning van de verdachte. Die werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Wie de tweede man in de auto was, is nog niet bekend.

112Fryslan

})