Politieberichten Van: Dinsdag 16 Januari 07.00 uur t/m Woensdag 17 Januari 07.00 uur

Oosterwolde: grote hoeveelheid zink gestolenDe politie heeft dinsdagochtend aangifte opgenomen van diefstal van een grote hoeveelheid zink. In de nacht van maandag op dinsdag werd de zinken dakomlijsting van een bedrijf aan de Houtwal weggenomen. Namens het bedrijf deed een 37-jarige inwoner van Makkinga aangifte.

Drachten: man aangehouden na geluidsoverlastDe politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Hooizolder een 35-jarige inwoner van Drachten aangehouden na geluidsoverlast.  Diverse omwonenden hadden de politie gebeld omdat de man veel overlast veroorzaakte door luide muziek, geschreeuw en gebonk op zijn muren. Enkele agenten gingen polshoogte nemen en zij hoorden van enige afstand al het gezang van Bob Marley. De verdachte werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat de Drachtster de vorige dag ook al was aangehouden na geluidsoverlast, werd besloten om deze keer ook zijn stereotoren in beslag te nemen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Gytsjerk: man gewond bij graafwerkzaamhedenDe politie heeft dinsdagmiddag het ambulancepersoneel geassisteerd bij een ongeluk op de Canterlandseweg, waarbij de 36-jarige inwoner van Noordhorn gewond raakte. De man probeerde, tijdens graafwerkzaamheden, uit een gegraven sleuf te klimmen. Het slachtoffer gleed echter terug in de sleuf en kreeg een grote kluit modder op zijn heup. De inwoner van Noordhorn werd met heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Opeinde: bromfietsster en fietser gewond na aanrijdingDe politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij aanrijding in het tunneltje onder de Noorderhogerweg. Een 17-jarige bromfietsster uit Opeinde raakte een, uit tegenovergestelde richting komende, 18-jarige fietser uit Drachten. Beide kwamen hierdoor ten val. De Drachtster liep letsel op zijn arm en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Ook het meisje werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Toen ze hulp ging halen werd ze gebeten door een hond. In het ziekenhuis kreeg ze uit voorzorg een tetanusinjectie. In de loop van de avond konden beide het ziekenhuis verlaten.

Dokkum: verkeerscontroleDe politie heeft dinsdag in Dokkum en in verschillende omliggende dorpen een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden er 61 bekeuringen uitgeschreven. Hiervan was een groot deel, 42, voor automobilisten die geen gordel droegen. Daarnaast kregen twaalf automobilisten een bekeuring voor een snelheidsovertreding. Ook twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen. De overige vijf bekeuringen waren voor diverse overtredingen zoals het aanbrengen van folie op de autoruiten en scherp uitstekende delen.

Damwoude: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de J.R. Kloostermanstraat. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werd een geldbedrag weggenomen. De 40-jarige bewoner deed aangifte.

 

112Fryslan

})