Fryslân, 16-07-2008 • Politieberichten van dinsdag 15 juli 07.00 uur t/m woensdag 16 juli 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in school, computerapparatuur meegenomenDe politie onderzoekt een inbraak in een school aan de Schieringerweg. Dinsdagnacht tussen 1:00 en 6:00 uur is hier twee keer ingebroken. Bij de eerste inbraak werd een ruit ingeslagen en een aantal computerbeeldschermen meegenomen. Vroeg in de ochtend werd wederom een ruit vernield en een scherm meegenomen. Een 60-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Gaastmeer / Woudsend: getuigen gezocht van inbraken De politie is op zoek naar getuigen van inbraken die afgelopen vrijdag in Gaastmeer en Woudsend gepleegd zijn. In Gaastmeer werd bij een camping aan de Munkedyk vrijdagnacht tussen 01:00 en 07:45 uur de deur van het kantoorgedeelte opengebroken en een aantal portemonnees meegenomen. De gestolen goederen zijn later die ochtend, drijvend in een tas in het water teruggevonden. Het geld was uit de portemonnees verwijderd. In Woudsend heeft een 39-jarige inwoner aangifte gedaan van een inbraak in zijn bedrijf aan de Wellewei. In de nacht van donderdag op vrijdag is een raam opengebroken, waarna laden en kasten in het kantoor doorzocht zijn. Voor zover bekend is niets meegenomen. Vrijdagmorgen zijn vervolgens op It Eilan in Heeg een koevoet en een aantal schroevendraaiers gevonden. Waarschijnlijk zijn deze gebruikt bij bovenstaande inbraken. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze inbraken of met getuigen die op andere wijze over informatie beschikken met betrekking tot deze inbraken. Mocht u over meer informatie beschikken dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000.

Heerenveen: geen rijbewijs en onder invloedDe politie heeft dinsdagavond 25-jarige automobilist staande gehouden voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. De man, afkomstig uit Vollenhove, viel surveillerende agenten op toen hij slingerend de Van Dekemalaan opreed. Met een stopteken werd de bestuurder op de Gedempte Molenwijk aan de kant gezet. Na een blaastest ging de man mee naar het bureau waar de ademanalyse het resultaat gaf 305 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Zijn rijbewijs bleek al enkele maanden geschorst te zijn. Er werd een proces-verbaal opgemaakt.

St. Annaparochie: aanrijding fietssterDe politie heeft dinsdagavond geassisteerd bij een verkeersongeval op de Van Harenstraat. Een 15-jarige fietsster uit St. Annaparochie botste tijdens het oversteken van de kruising met een personenauto, bestuurd door een 46-jarige automobiliste uit Leeuwarden. Het meisje is per ambulance overgebracht overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden voor controle.

Workum: bromfietser rijdt onder invloedDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 23-jarige bromfietser staande gehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een controle op het Sud bleek dat de beginnend bestuurder uit Workum genoeg had gedronken om een ademanalyse op het politiebureau te ondergaan. Dat resulteerde in een uitslag van 460 ug/l met een rijverbod van zes uren. Het rijbewijs werd ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. 

Goingarijp: forse snelheidsovertredingDe politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige man uit Heerenveen. Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun op de Kleasterwei werd een snelheid gemeten van 149 km/u per uur, terwijl 80 km/u is toegestaan. Nabij Terherne is de bestuurder aan de kant gezet en  werd zijn het rijbewijs ingevorderd en tevens procesverbaal opgemaakt.

Grou zomerwatertoezicht: varen onder invloedTijdens een vaarsurveillance in het kader van zomerwatertoezicht heeft de politie dinsdagavond een 27-jarige man uit Leeuwarden en een 51-jarige man uit Gorredijk aangehouden voor het varen onder invloed van alcohol. De Leeuwarder had na de ademanalyse op het politiebureau het resultaat van 430 ug/l, goed voor een vaarverbod van twee uren. De schipper uit Gorredijk kreeg een vaarverbod van een uur vanwege de uitslag van 385 ug/l.  

112Fryslan