Politieberichten Van Woensdag 13 December 2006

Politieberichten Van: Dinsdag 12 December 07.00 uur t/m Woensdag 13 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bolsward: politie zoekt getuigen van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op vrijdagmiddag 8 december omstreeks 17.45 uur op de Easthimmerwei. Een 45-jarige automobilist uit Harlingen was vanuit Bolsward onderweg naar Witmarsum. Ter hoogte van de twee boerderijen zag de automobilist iets op het wegdek liggen. Omdat er een tegenligger naderde kon de man niet uitwijken. Ondanks krachtig afremmen raakte hij het voorwerp op het wegdek. Nadat de geschrokken bestuurder uitstapte ontdekte hij dat het voorwerp een konijnenhok was. Door de aanrijding ontstond veel schade aan voorzijde van de auto van Harlinger. De politie komt graag in contact met de eigenaar van het konijnenhok of met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Franeker: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Kelvinstraat. In de nacht zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit één van de kantoren werden een aantal computers en een mobiele telefoon weggenomen. Namens het bedrijf deed een 35-jarige inwoner van IJlst aangifte.

Drachten: fietsster gewond door aanrijdingDe politie heeft dinsdagochtend hulp verleend bij een aanrijding op de Stationsweg. Een 54-jarige automobiliste uit Drachten sloeg linksaf om het terrein van een tankstation op te rijden. Ze zag hierbij een 13-jarige fietsster uit Drachten, die over de stoep reed, over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het meisje werd met knie- en hakletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Harlingen: inbraak in twee bouwketenDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in twee bouwketen. In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in twee keten op bouwterreinen aan de Achlumerdijk en de Caspar di Roblesstraat. In beide gevallen kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de bouwketen zijn onder andere boormachines en een hamerboor weggenomen. Namens de gedupeerde bouwbedrijven is aangifte gedaan.

Leeuwarden: winkeldief door politie aangehoudenDe politie heeft dinsdagochtend in een winkel aan het Hoeksterpad een 23-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had een fles sterke drank een tray met blikjes bier meegenomen zonder daarvoor te betalen. Het winkelpersoneel waarschuwde de politie. De verdachte werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

De Knipe: man aangehouden na vondst grote partij vuurwerkDe politie heeft dinsdagochtend een 22-jarige inwoner van De Knipe aangehouden op verdenking van het ongeoorloofd voorhanden hebben van een grote hoeveelheid vuurwerk. Na een tip werd besloten om in de woning en schuur van de man een nader onderzoek in te stellen. Agenten vonden in een schuur naast de woning 10 vuurpijlen, 22 dozen met strijkers, 15 dozen met silvercrackers, 18 vlinderbommen, één ratelband en één Chinese rol. Al het vuurwerk werd in beslaggenomen. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht de inwoner van De Knipe het politiebureau verlaten. Veenwouden: politie houdt man aan na bedreiging met mesDe politie heeft dinsdagmiddag op de Stinsweg een 21-jarige inwoner van Veenwouden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man was in een fietsenhok bezig om de uitlaat van zijn scooter schoon te branden. Een 48-jarige inwoner van Veenwouden aanschouwde deze werkzaamheden en was mening dat er sprake was van een brandgevaarlijke situatie. Dit omdat er naast de scooter een jerrycan met vermoedelijk benzine was omgevallen. Toen de man hier wat van zei pakte de verdachte een mes en bedreigde de 48-jarige inwoner van Veenwouden. Een omstander had inmiddels de politie gewaarschuwd. De 21-jarige inwoner van Veenwouden werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: winkeldief door politie aangehoudenDe politie heeft dinsdagmiddag een 37-jarige inwoner van Eelde aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Agenten zagen een man over de Tweebaksmarkt lopen met een grote bult onder zijn jas. Bij het zien van de politie liep de verdachte snel de Koningsstraat in. Dit was voor de agenten reden om de man te gaan controleren. Hij bleek een aantal dvd’s en een damesbroek onder zijn jas te verbergen. De Groninger werd aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Onderweg naar het politiebureau bekende de verdachte dat hij de dvd’s bij een speelgoedwinkel aan de Wirdumerdijk had weggenomen. De broek had hij volgens zijn eigen zeggen weggnomen bij een winkel in Bilgaard. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: politie onderzoekt poging straatroofDe politie stelt een onderzoek in naar een poging van straatroof nabij een tankstation aan de Drachtsterweg. Een 36-jarige vrouw uit Stiens liep dinsdagmiddag met twee tassen naar haar auto. Plots zag ze dat twee onbekende jongens van een jaar of 16 op haar af kwamen. De twee probeerden met veel kracht de vrouw te beroven van haar tassen. Het slachtoffer hield echter de tassen stevig vast en toen ze om hulp ging schreeuwen vluchten beide verdachten richting de wijk Huizum.

Leeuwarden: controles in het centrumDe politie heeft dinsdag van 16.00 uur tot 21.00 uur diverse controles gehouden in het centrum van de stad. Tijdens deze controles werden door elf agenten 150 bekeuringen uitgeschreven. Een groot deel, zo’n 100, was voor rekening van fietsers die geen fietsverlichting voerden. Overige zaken waarvoor bekeurd werd waren onder andere het negeren van het rode licht, het opgeven van een valse naam, het niet dragen van een autogordel, het negeren van een geslotenverklaring, het fietsen in voetgangersgebied, het niet dragen van een helm, fout parkeren en het nuttigen van alcohol op de openbare weg.

Heerenveen: richtingaanwijzerunit gestolenDe politie heeft dinsdagavond aangifte opgenomen van diefstal van een richtingaanwijzer unit van een Audi. Een 25-jarige inwoner van Beetsterzwaag had zijn auto geparkeerd op parkeerterrein nabij een supermarkt aan de Akkers. De man deed boodschappen en toen hij terug kwam zag hij dat de rechter richtingaanwijzerunit van zijn auto was weggenomen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan