Fryslân, 11-06-2008 • Politieberichten van dinsdag 10 juni 07.00 uur t/m woensdag 11 juni 07.00 uur.

Lemmer: inbraken auto’sIn het onderzoek naar de inbraken in auto’s in de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie inmiddels 12 aangiften ontvangen. In het bericht van dinsdag was overigens sprake van een parkeerplaats aan de C. de Vriesstraat, dit moet echter de Wiepke Hofstraat zijn. De andere straat waar auto’s werden opengebroken was de F. van der Walstraat. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van deze auto-inbraken, die dinsdagmorgen rond 03.o00 uur moeten hebben plaatsgevonden. Getuigen worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen. Dokkum: aanhouding De politie heeft dinsdagmiddag een 46-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden op verdenking van het verstoren van de openbare orde. De man viel op de Hoogstraat voorbijgangers lastig. Hij vloekte en schold en bedreigde hen met de dood. Mogelijk was de man wat in de war. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.  Ook had hij een fles drank bij zich, die vermoedelijk was gestolen bij een naburige supermarkt. De verdachte is na overleg met het openbaar ministerie in verzekering gesteld en zit nog vast.

Leeuwarden: wisseltrucDe politie stelt een onderzoek in naar oplichting, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zogenaamde wisseltruc. Zondagmiddag werd bij een tankstation aan de Professor Gerbrandyweg door een vrouw met een Slavisch uiterlijk gevraagd geld te wisselen. Ze bood biljetten van € 10,- en € 20,- aan en wilde graag een biljet van € 50,-. Ze wist de kassamedewerker in verwarring te brengen en ging er uiteindelijk met twee biljetten van € 50,- vandoor. De dag daarvoor was een soortgelijke wisseltruc uitgevoerd bij een ander tankstation in Leeuwarden. Hier waren overigens meerdere personen bij betrokken. De politie probeert de identiteit van de oplichters te achterhalen.

Haskerhorne: rijbewijs ingevorderd De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 52-jarige man uit Amstelveen, nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed. De man werd rond halfdrie met zijn auto gecontroleerd op de Rijksweg A7. Aan het bureau blies hij 675 ug/l. Naast de invordering kreeg hij een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Joure: aanrijding met letselDe politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto op rotonde in de Rijksweg A7/A6. Beide voertuigen kwamen uit de richting Sneek. Bij het oprijden van de rotonde reed de vrachtauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Hasselt, op de achterzijde van de personenauto. De bestuurder daarvan, een 42-jarige vrouw uit Sappemeer, werd met pijnklachten aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Het verkeer kon tijdens het afhandelen van de aanrijding via één rijstrook geleid worden. Na een uur werd de rotonde weer geheel vrijgegeven.

Leeuwarden: 5 gestolen fietsen bij controle De politie heeft dinsdagmiddag bij een controle op de Weaze vijf gestolen fietsen aangetroffen. De controle werd met zes politiemensen was bedoeld om op te treden tegen het fietsen in het voetgangersgebied. Vier fietsers werden daarvoor bekeurd. Een 43-jarige man uit Leeuwarden reed op een fiets met opengebroken slot en weggevijlde nummers. Alhoewel er geen aangifte van deze fiets was, wordt wel aangenomen dat hij gestolen is. Een 49-jarige man uit Leeuwarden reed op een gestolen fiets, waar wel aangifte van was gedaan. Hij verklaarde de fiets te hebben geleend van een 34-jarige stadgenoot. Beiden werden aangehouden. Verder werden op het Zwitserswaltje twee en op de Lease één geparkeerde fiets aangetroffen, die ook als gestolen gesignaleerd stond. Gezien het resultaat gaat de politie gaat deze controles herhalen.

 

112Fryslan