Politieberichten Van: Dinsdag 9 Januari 07.00 uur t/m Woensdag 10 Januari 07.00 uur

Sneek: automobiliste gewond door aanrijding De politie heeft dinsdagochtend hulp verleend tijdens een eenzijdige aanrijding aan de Alde Himdyk. Een 52-jarige automobiliste uit Heeg kwam uit de richting van Ijlst toen ze in een bocht de controle over haar auto verloor. De auto kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw liep hoofdletsel op en is per ambulance ter observatie naar het MCL gebracht. De auto is door een takeldienst afgevoerd.

Jubbega: bloemenzaak volledig uitgebrand De politie heeft dinsdagmiddag ondersteuning geleverd tijdens een brand in een bloemenzaak aan de P.W. Janssenweg, hoek Jelle van Damweg. Er raakte niemand gewond. De brandweer was snel ter plaatse en bestreed het vuur met meerdere eenheden en groot materieel. In verband met rookontwikkeling zijn een aantal bewoners uit de belendende percelen uit voorzorg in veiligheid gebracht. Zij konden na de bluswerkzaamheden weer terug naar hun woning. Rond 15.30 uur werd het sein brand meester gegeven. De politie leverde ondersteuning aan de brandweer en hield het publiek op afstand. De bloemenzaak brandde, evenals de bovenliggende woning, volledig uit. De oorzaak van de brand is nog onbekend, de politie start een onderzoek. 

Leeuwarden: verkeerscontroles  De politie heeft dinsdagochtend aan het Oostergoplein, het Vrijheidsplein en het Valeriusplein een verkeerscontrole uitgevoerd met speciale aandacht voor fietsverlichting. Er zijn 62 boetes a € 20,– uitgeschreven omdat de fietsverlichting niet in orde was. Daarnaast is aan de Heliconweg een algemene verkeerscontrole uitgevoerd. Hierbij zijn 27 boetes uitgeschreven, onder andere voor het niet dragen van de autogordel, te hoge snelheid op de rollentestbank, onverzekerd rijden of het niet kunnen tonen van een rij-kentekenbewijs. Dinsdagmiddag zijn op het Kalverdijkje met name bromfietsers gecontroleerd. Bij 6 bromfietsen werd een snelheidsovertreding op de rollentestbank geconstateerd. In totaal werkten 12 politieagenten mee aan de verkeerscontroles.

Sneek: jongen gewond na val van zijn fiets De politie heeft dinsdagmiddag aan de Worp Tjaardastraat hulp verleend tijdens een eenzijdig ongeval met een fietser. Een 12-jarige jongen uit Sneek was door onbekende oorzaak van zijn fiets gevallen. Hij liep hoofdletsel op wat ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd is. De jongen is daarna per ambulance thuis gebracht.

Franeker: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in woning aan de Professor U Huberstraat. Dinsdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woning werd een flatscreen tv weggenomen. De 29-jarige bewoonster uit Franeker deed aangifte.

Lemmer: politie houdt drugsdealer aanDe politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Flevostraat een 20-jarige automobilist uit Lemmer aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Agenten gaven de bestuurder een stopteken om hem te kunnen controleren. De man werd op grond van de opiumwet gefouilleerd. Toen er in één van de broekzakken van de verdachte een voorgedraaide joint werd gevonden, werd besloten om ook de auto van de Lemster te onderzoeken. Onder de bijrijderstoel vonden agenten een doorzichtige zak met daarin 147 MDMA (XTC) pillen. Hierop werd de Lemster aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij voor nader onderzoek ingesloten. Ook de auto van de verdachte werd in beslaggenomen. Leeuwarden: verdachte aangehouden De politie heeft woensdagnacht een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden aan de Pieter Stuyvesantweg. De bestuurder viel op door zijn rijgedrag. Hij reed schokkend en stotend en zonder verlichting. De verdachte kon geen rijbewijs tonen en kon zich niet legitimeren. De man was onder invloed van alcohol en/of drugs. Toen de verdachte uitgenodigd werd om een blaastest op het bureau te doen, ging hij er te voet van door. De Leeuwarder is alsnog aangehouden en pleegde verzet. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht en kreeg een rijverbod van 24 uur. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs, verzet en rijden tijdens ontzegging van de rijvaardigheid.

112Fryslan