Politieberichten van woensdag 1 oktober

Fryslân, 01-10-2008 • Politieberichten van dinsdag 30 september 07.00 uur t/m woensdag 1 oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Koudum: vermiste mevrouw terechtDe 49-jarige vrouw uit Workum, die sinds enkele weken werd vermist, is dinsdagochtend op een camping in Koudum aangetroffen. Een medewerker van de camping zag de vrouw lopen en waarschuwde de politie. Ze werd door de agenten overgebracht naar het politiebureau.

Akkrum: politie zoekt getuigen van eenzijdig ongevalDe politie zoekt getuigen van een eenzijdig ongeval op de Boarnsterdyk in Akkrum. Maandagavond omstreeks 18.30 uur reed een 20-jarige automobilist uit Aldeboarn over de Boarnsterdyk in de richting van Akkrum. De bestuurder moest volgens eigen zeggen uitwijken voor een blauwe Toyota. Hij belandde hierdoor met zijn auto in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand in een sloot. Een bergingsbedrijf heeft de auto hier uit moeten takelen. De politie komt graag in contact met de bestuurder van der blauwe Toyota of met getuigen van dit eenzijdig ongeval. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Harlingen: woninginbraakDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Grote Bredeplaats. In de nacht van maandag op dinsdag werd van deze woning een achterdeur opengebroken. Vervolgens werd de hele woning doorzocht en een nog onbekend geldbedrag ontvreemd. De 26-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraakDe politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een woning aan de Elizabethstraat. Men kwam dinsdag overdag de woning binnen door een raam te vernielen, waarna onder meer een digitale fotocamera werd ontvreemd. De 42-jarige bewoonster deed aangifte.

Wolvega: inbraak woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Pieter Paulus Rubensstraat. Van de woning werd tussen dinsdag 13.00 en 21.30 uur een raam geforceerd, waarna een flatscreen tv-toestel werd weggenomen. De 44-jarige bewoner deed aangifte.

Makkum: dodelijk bedrijfsongeval De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op een agrarisch bedrijf aan de Hemmensweg. De 43-jarige eigenaar was daar door nog onbekende oorzaak uitgegleden en ten val gekomen. De man liep daarbij ernstig letsel op aan zijn borstkas. Medisch personeel van twee ambulances en een traumaheli stabiliseerden het slachtoffer, waarna deze met spoed per ambulance naar het MCL werd overgebracht. Daar overleed het slachtoffer korte tijd later.

Sloten: automobiliste mishandeld De politie onderzoekt de mishandeling van een 45-jarige automobiliste en inwoonster van Wijckel. De vrouw reed dinsdag omstreeks 20.45 uur van Sneek naar woning in Wijckel. Op de Geastdyk in de richting van Sloten kwam er een auto dicht achter haar rijden. De automobiliste kreeg het gevoel dat ze door de auto werd achtervolgd, doordat deze steeds hinderlijk dicht achter haar bleef rijden. Vlak voor de brug in de Spanjaardsdijk in Sloten begon de auto lichtsignalen te geven. De automobiliste stopte daarom voorbij de brug na de bushalte en voor de in/uitrit van de parkeerplaats tegenover de afslag Haverkamp. Een haar onbekende man stapte uit de auto en liep naar haar auto. De bestuurster had inmiddels haar portierraam geopend waardoor de onbekende man haar aansprak. Deze pakte daarop de vrouw vast en probeerde haar uit de auto te trekken. De automobiliste werd daarbij door de man tegen haar hoofd geslagen en raakte met haar hoofd enkele malen een portierstijl. Het lukt haar om haar auto in de eerste versnelling te zetten waarna deze langzaam snelheid begon te maken. De onbekende man trapte het slachtoffer nog tegen haar hoofd voor ze snelheid kon maken en weg kon rijden. De politie heeft na de melding nog met diverse eenheden naar een verdacht voertuig gezocht maar dit helaas niet aangetroffen. Het slachtoffer kon van de man die haar aanviel het volgende signalement geven. Het ging om een blanke man, ca. 1,80 meter lang met een stevig, vadsig postuur. De man had dikke lippen en donker haar dat aan de zijkant was opgeschoren. Hij droeg een donkerblauw nylon bomberjack, een wit shirt met ronde hals en onbekend opdruk, een spijkerbroek en werkschoenen. Bij de auto van de dader bleef een andere eveneens blanke man staan van ca. 1,80 meter me een stevig postuur die een spijkerbroek en een kort model lederen jack droeg. De mannen reden in een gele of witte VW, mogelijk een Polo of een Golf, en spraken vermoedelijk Pools tegen elkaar. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen, zij worden verzocht via 0900 8844 contact op te nemen. Het slachtoffer liep door de mishandeling letsel op aan haar hoofd en een hand, waarvoor ze door de politie voor controle naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Sneek werd vervoerd.

 

112Fryslan