Politieberichten Van: Dinsdag 31 Oktober 07.00 uur t/m Woensdag 1 November 07.00 uur

Lemmer: politie zoekt getuigen van inbraak in woningDe politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan de Swalp, waarbij onder andere een zwarte Mercedes-Benz van het type E400 met kenteken 03-SL-DF werd gestolen. In de nacht van maandag op dinsdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden een LCD-televisie, een mobiele telefoon, een jas en een autosleutel weggenomen. Ook nam men de Mercedes, die op de oprit stond, mee. De 36-jarige bewoner deed aangifte. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Akkrum: bestuurster van scooter gewond door aanrijdingDe politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Boarnsterdyk, waarbij een 16-jarige scooterbestuurster uit Aldeboarn gewond raakte. Het meisje kon niet meer stoppen toen een 44-jarige automobiliste uit Aldeboarn, die voor haar reed, plotseling moest remmen. Een aanrijding was het gevolg en het meisje kwam ten val. Ze is met letsel aan de heup en pols per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Gerkesklooster: vrachtwagenchauffeur gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Izermieden. Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogezand Sappemeer raakte met zijn vrachtwagencombinatie van de weg en belandde in de sloot. De chauffeur had zich niet lekker had gevoeld en wilde zijn vrachtwagen aan de kant van de weg zetten. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Jubbega: automobiliste gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Nijeberkoperweg. Een 46-jarige automobiliste uit Hoornsterzwaag raakte van de weg en kwam met haar voertuig tot stilstand tegen een boom. Volgens de vrouw kreeg ze niet voldoende ruimte van een onbekend gebleven tegenligger, waardoor ze moest uitwijken en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam. Het slachtoffer is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Elsloo: automobiliste gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft dinsdagochtend geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Canada. Een 20-jarige automobiliste uit Oosterwolde reed door nog onbekende oorzaak in een bocht rechtdoor. De vrouw belandde met haar voertuig op de kop in een droge sloot. Omstanders hebben haar uit de auto gehaald. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Leeuwarden: aanhoudingen op verdenking van bezit drugsDe politie heeft dinsdagmiddag op de Emmakade twee Leeuwarders (43 en 37 jaar) aangehouden wegens bezit van harddrugs. De twee bleken tijdens een controle in het bezit te zijn een hoeveelheid cocaïne en heroïne. Ze werden naar het politiebureau overgebracht waar ze werden ingesloten.

Heerenveen: brand in windmolenDe politie heeft dinsdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een windmolen aan It Dok. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in het motorgedeelte van de molen op 60 meter hoogte. De brandweer kon de brand niet blussen vanwege het gevaar van neervallende brokstukken. Gezien dit gevaar werd besloten om de omgeving af te zetten. Nadat de vlammen waren gedoofd, konden de  wieken worden geblokkeerd. Hierdoor verminderde het gevaar van het neerstorten van de wieken, zodat de afzetting opgeheven kon worden. Vandaag, woensdag, wordt de windmolen aan de inspectie onderworpen.

Sint Nicolaasga: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Molier. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd een geldkistje opengebroken en daaruit werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 35-jarige inwoner van Sint Nicolaasga deed namens het bedrijf aangifte.

Hurdegaryp: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Thoden van Velzenweg. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een ruit. De gehele woning werd doorzocht. Er werden onder andere enkele bankpasjes, een gering geldbedrag, een rijbewijs en een horloge weggenomen. De 43-jarige bewoonster deed aangifte. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een onderzoek in.

Wirdum: automobilist onder invloed met auto in sloot De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was op Legedyk met zijn auto van de weg geraakt en uiteindelijk in sloot tot stilstand gekomen. Omdat er een vermoeden bestond dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies hij 545 ug/l, goed voor een rijverbod van zes uren en een proces-verbaal.

Gorredijk: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Leitswei. Dinsdagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd een kluis opengebroken en daaruit werd een geldbedrag van enkele honderden euro’s weggenomen. Een 50-jarige inwoner van Gorredijk deed namens het bedrijf aangifte.

Oldeholtpade: rijden onder invloedDe politie heeft dinsdagavond op de Stellingenweg een 50-jarige automobilist uit Noordwolde aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen de man al slingerend rijden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en werd overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies hij 715 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal. Tevens werd de man zijn rijbewijs ingevorderd. 

Harkema: automobilist in botsing met omgevallen boomDe politie heeft woensdagmorgen assistentie verleend bij een eenzijdig ongeval op de Warmoltsstrjitte. Een 38-jarige automobilist uit Surhuisterveen had te laat gezien dat er een omgewaaide boom op de weg lag en was er tegenaan gereden. Hij moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd en werd per ambulance met ombekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})