Politieberichten Van: donderdag 7 December 07.00 uur t/m Vrijdag 8 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Damwoude: politie zoekt getuigen aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Ulke Reitzeweg. Woensdagavond omstreeks 18:45 uur reed een onbekende bestuurder in een grijze Opel Astra tegen een geparkeerde auto aan. Door de aanrijding ontstond veel schade aan de geparkeerde auto. De bestuurder van de Opel Astra is na de aanrijding doorgereden. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich bij de politie melden via 0900 – 8844.

Scharnegoutum: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Legedyk. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de lokalen werden een aantal computers weggenomen. Namens de school deed een 49-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden.

Broeksterwoude: voetganger gewond door aanrijdingDe politie heeft donderdagochtend hulp verleend bij een aanrijding op de Hoofdweg, waarbij een 12-jarige voetganger uit Broeksterwoude gewond raakte. De jongen stak plotseling de Hoofdweg over. Een 46-jarige automobilist uit Damwoude kon hem niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Garyp: tractorbestuurder gewond door aanrijdingDe politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij een aanrijding op de Easterein. Een 24-jarige automobilist uit Garyp zag te laat dat er een tractor voor hem reed en kwam in botsing met het landbouwvoertuig. De tractor kantelde en de 21-jarige bestuurder uit Garyp belandde op het wegdek. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De automobilist kwam met de schrik vrij. Bureau Verkeersongevalanalyse stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Sneek: rijden onder invloedDe politie heeft donderdagavond laat op de Worp Tjaardastraat een 38-jarige automobilist uit Sneek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder viel op omdat hij slingerde en langzaam reed. Na controle bleek hij te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de verdachte 695 ug/l. De Sneker zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur.

Heerenveen: drie vandalen door politie aangehoudenDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Minckelersstraat drie jongens van 17,18 en 19 jaar uit Heerenveen aangehouden op verdenking van vandalisme. Agenten zagen dat een groep jongeren bezig was om een kerstboom los te wrikken van een paal. Ook probeerden een aantal jongeren op een luifel van winkel te klimmen. Bij het zien van de agenten spatte de groep uiteen. Na een korte achtervolging konden er drie verdachten worden aangehouden. De drie werden overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en een proces-verbaal mochten ze het bureau weer verlaten.

Heerenveen: politie houdt man aan na spuiten pepersprayDe politie heeft vrijdagochtend omstreeks 02.15 uur in een horecagelegenheid aan de Gedempte Molenwijk een 21-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. De man had in de zaak met een busje peperspray gespoten. Meerdere bezoekers kregen hier last van. Het personeel waarschuwde de politie die de man aanhield. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan ’t Swin. In de nacht van de donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit één van de kantoren werd een computer weggenomen. Namens de school moet nog aangifte worden gedaan.

Heerenveen: inbraak in eetgelegenheidDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een eetgelegenheid aan de Trambaan. Vrijdagochtend omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding dat er twee grote ruiten waren vernield van de eetgelegenheid. Met stenen had men een gat in de ruiten gemaakt, waarna een aantal blikjes bier en sigaretten  werden weggenomen. Een 44-jarige inwoner van De Knipe deed aangifte.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan