Fryslân, 07-11-2008 • Politieberichten van donderdag 6 november 07.00 uur t/m vrijdag 7 november 07.00 uur

De Blesse: familie omgebrachte Ida Klijnstra looft beloning uit
De politie maakt namens de familie van Ida Klijnstra uit De Blesse bekend, dat naast de beloning van het openbaar ministerie ook de familie een beloning uitlooft, voor degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt, die kunnen leiden tot de aanhouding althans het bekend worden van de identiteit van de dader of daders. De extra beloning van € 30.000,- is uitgeloofd tot 1 januari 2009.

Ida Klijnstra werd maandagmiddag 23 juni in haar woning vermoord. Het politieonderzoek is nog in volle gang. Er wordt nog steeds met 35 rechercheurs aan het onderzoek gewerkt. De afgelopen maanden zijn de binnengekomen tips – ook uit het criminele circuit – onderzocht en geanalyseerd. Tot nu toe zijn er circa 100 tips ontvangen en zijn 149 getuigen gehoord. Voor het onderzoeksteam zaten hier waardevolle tips bij. Om een versnelling in de zaak te brengen heeft de familie Klijnstra besloten om naast de beloning van € 20.000,- van het openbaar ministerie ook zelf een beloning uit te loven. De familie hoopt dat daardoor mensen met informatie zich toch nog bij de politie melden en de gouden tip doorgeven, die moet leiden tot het oplossen van deze zaak.

Leeuwarden: verdachte loslaten zeppelin GGZ bekend
De politie heeft donderdag een 39-jarige man uit Leeuwarden gehoord als verdachte van het vernielen van een zeppelin. Op 22 september werd een zeppelin bij de GGZ op de hoek Sixmastraat en Huizumerlaan losgelaten. Van deze zaak zijn berichten in de media gepubliceerd. Naar aanleiding daarvan heeft een getuige zich gemeld, die een uitstekend signalement van de dader kon geven. Zie op basis van deze beschrijving heeft de politie de identiteit van de verdachte achterhaald. Hij was ondertussen voor een ander feit in de Marwei gedetineerd. Hoewel volgens de getuige er meerdere daders waren, beweerde de verdachte dat hij alleen had gehandeld.

Wolvega: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning op donderdag tussen 08.30 en 10.00 uur. Men kwam binnen na het vernielen van een ruit. De gehele woning werd doorzocht. Er zijn sieraden en geld gestolen. De 46-jarige bewoner deed aangifte.

Heerenveen: fietsster gewond bij aanrijding
De politie heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen een 20-jarige fietsster uit Oudehorne en een 54-jarige automobilist uit Wolvega. De man reed in een busje over de Dominee Kingweg toen hij op de kruising met de Gruttostraat twee fietsers aan zag komen die de Dominee Kingeweg wilden oversteken. Een van de fietsers stopte op tijd, maar de vrouw kon niet op tijd remmen. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw is met hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen vervoerd.

Heerenveen: aanrijding auto en fietsster
De politie onderzoekt een aanrijding die donderdag aan het einde van de middag plaatsvond op de Dominee Kingweg waarbij een 63-jarige vrouw uit Heerenveen gewond raakte. Een 39-jarige vrouw uit Heerenveen reed vanaf een parkeerplaats rechtsaf de Dominee Kingweg op. Hierbij zag ze de 63-jarige fietsster over het hoofd en reed haar aan waarbij de vrouw ten val kwam. De fietsster is met letsel aan haar gezicht per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Aldeboarn: man aangehouden voor verboden wapenbezit
De politie heeft donderdagmiddag op de Swettebuorren een 19-jarige man uit Aldeboarn aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Tijdens een surveillancecontrole zagen agenten een vuurwapen uit de zak van de verdachte steken. Hierop werd de man aangehouden. Toen bleek de man ook nog een steekwapen in zijn bezit te hebben. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en de wapens zijn in beslag genomen.

Noordwolde: bromfiets gestolen
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een bromfiets. Tussen woensdagmiddag en donderdagmorgen is vanaf het erf van een woning aan de Hoefslag een blauwe Tomos bromfiets meegenomen met het kenteken FZJ459 weggenomen. Een 16-jarige vrouw uit Noordwolde deed aangifte.

Fryslân: diverse verkeerscontroles
De politie heeft woensdag en donderdag op meerdere plekken in Fryslân diverse (snelheids)controles uitgevoerd Het ging hierbij om de volgende gevallen:

Oudehaske: woensdag tussen 08:00 en 11:00 uur op de Jousterweg, 607 voertuigen gecontroleerd, waarvan 187 te snel reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur toegestaan is.

Delfstrahuizen
: woensdag tussen 11:00 en 14:00 uur op de Marwei, 433 voertuigen gecontroleerd, waarvan 82 te snel reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is.

Rottum: woensdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur op de Badweg, 378 voertuigen gecontroleerd, waarvan 116 te snel reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur, waar 60 kilometer per uur toegestaan is.

Buitenpost: donderdagmiddag tussen 13:00 en 15:00 uur op het West, hierbij is een bekeuring uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een gordel.

Hommerts: donderdagavond op de Jeltewei naar aanleiding van klachten van omwonenden. Hierbij werd één overtreding geconstateerd van 60 kilometer per uur waar 50 kilometer per uur toegestaan is.

Heerenveen: donderdag tussen 15:30 en 24:00 uur algemene verkeerscontrole op verschillende locaties. Bij de afslag Oudehaske zijn 4200 voertuigen gecontroleerd, waarvan 520 te snel reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 174 kilometer per uur, waar 120 kilometer per uur toegestaan is. In het centrum is extra toezicht geweest rondom het Jisterplein waarbij gelet werd op fietsers in het winkelcentrum, voorrangssituaties en de voetgangersoversteekplaats. Tussen 21:30 en 23:30 werd op de KR Poststraat een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werd een proces verbaal uitgeschreven voor het rijden onder invloed.

Twijzel: man rijdt tegen boom, gewond naar ziekenhuis
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding donderdagavond op De Miedwei, waarbij een 22-jarige man uit Buitenpost gewond geraakt is. De man reed in de richting van de Alde Dyk toen hij, waarschijnlijk door een laag modder die op het wegdek lag, de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De man is met letsel aan zijn nek en been per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Leeuwarden: man aangehouden na mishandeling
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de Oude Doelesteeg een 20-jarige man uit Stiens aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte had om onbekende reden aan een 23-jarige man uit Arnhem een kopstoot uitgedeeld. Hierbij raakte de man uit Arnhem licht gewond aan zijn gezicht. De politie die onmiddellijk werd gealarmeerd, heeft de verdachte meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: man aangehouden na diefstal schuimblusser
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Nieuwestad een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal van een schuimblusser. Na een tip dat de man met een schuimblusser over straat liep te zeulen, heeft de politie de man aangesproken. De blusser bleek uit een kroeg in de Oude Doelesteeg te zijn weggenomen. De man is meegenomen naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan