Politieberichten Van Donderdag 5 Oktober 07.00 uur t/m Vrijdag 6 Oktober 07.00 uur

Heerenveen: circa 30 airbags gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar een groot aantal inbraken in auto’s op het industrieterrein Businesspark in Heerenveen. In de nacht van donderdag op vrijdag zijn ongeveer 30 auto’s opengebroken. Uit de voertuigen zijn de airbags gestolen. Het betrof vrijwel allemaal nieuwe auto’s bij garagebedrijven. De diefstal werd ontdekt door een koeriersbedrijf dat ’s nacht goederen afleverde op het terrein.

Sneek: politie zoekt overvaller winkelDe politie is op zoek naar de dader van een overval op een winkel aan het Normandiaplein. Donderdagavond tegen sluitingstijd, kort voor negen uur, kwam een man met een bivakmuts de winkel binnen. Op dat moment waren er enkele personeelsleden en meerdere klanten in de winkel. Hij wilde geld en dreigde met een wapen. Kennelijk om zijn woorden kracht bij te zetten, schoot hij ermee in de lucht. Vervolgens vertrok hij met twee kassalades met een onbekend geldbedrag. De kassalades nam hij mee in een kunststof big shopper met Aldi-opdruk. Hij fietste weg in de richting van het water Zwette. Door de politie werd direct een zoekactie in de omgeving ingesteld. Dat leverde helaas niets op. De klanten en medewerkers van de winkel zijn opgevangen en hen is door de politie slachtofferhulp aangeboden. Ook door het bedrijf is ondersteuning aangeboden. Door de politie is direct een rechercheteam samengesteld dat op zoek is naar de dader. Er is een summier signalement bekend. Het gaat om een man van circa 1,80 á 1,95 m lang, gekleed in een donker jack en joggingbroek. De politie is ook op zoek naar getuigen. Mogelijk hebben zij iemand zich verdacht zien ophouden in de omgeving van het Normandiaplein kort voor of na de overval. Daar komt zij graag mee in contact. Ook is het mogelijk dat iemand de kassalades, al dan niet in de big shopper of de bivakmuts vindt in Sneek of omgeving. Getuigen kunnen zich melden op telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Scharsterbrug: man gewond bij eenzijdig ongevalVrijdag omstreeks 01.00 uur is een 30-jarige man uit Heerenveen gewond geraakt bij een ongeval met zijn personenauto op de rijksweg A6. Rijdende in de richting Heerenveen raakte hij de controle over zijn voertuig kwijt en kwam al spinnend in de sloot naast de weg terecht. De oorzaak was, zo verklaarde hij, een combinatie van windstoten en aquaplaning. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuigen komen. Hij is met mogelijke onderkoeling en pijnklachten naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Surhuisterveen: inbraak in winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een winkel aan de Groningerstraat. Omstreeks 02.30 uur werd de ruit van de voordeur ingegooid met een stoeptegel. Binnen werd een vitrine vernield. Namens de winkel deed een 29-jarige man uit Surhuisterveen aangifte. Hij mist twee gsm’s.

Leeuwarden: fietser gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Tijnjedijk. Een 17-jarige fietser uit Leeuwarden botste, door nog onbekende oorzaak, tegen een geparkeerde auto. De jongen kwam ten val en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Gorredijk: scooterrijder gewond door aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Nijewei, waarbij een 18-jarige scooterrijder uit Jubbega gewond raakte. Een 27-jarige automobilist uit Gorredijk stond voorgesorteerd op de Nijewei om linksaf te slaan naar de Heeringawei. Achter hem stond een 49-jarige automobilist uit Gorredijk die hem rechts wilde passeren. Om deze auto wat meer ruimte te geven reed de 27-jarige bestuurder een stukje de Heeringawei op. Hij zag hierbij echter de scooterrijder over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige jongen is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Harlingen: rijbewijs ingevorderd na aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Koningin Julianastraat. Een 80-jarige automobiliste uit Harlingen drukte in plaats van op de rem het gaspedaal in. Hierdoor raakte ze twee meisje die op dat moment langs fietsten. Beide meisjes kwamen ten val. En 10-jarige meisje uit Harlingen is met bekkenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. Het andere meisje uit Harlingen (leeftijd onbekend)was zo geschrokken dat ze gelijk weer op haar fiets stapte en naar huis is gefietst. Zij had letsel aan haar enkel, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie heeft het rijbewijs van de automobiliste ingevorderd.

Zurich A7/N31: controle zwaar vervoerDe politie heeft van donderdagochtend vanaf 07.00 uur tot donderdagmiddag 15.00 uur op de A7 en N31 een controle gehouden op zwaar vervoer. De motorrijders van de politie begeleiden in totaal 36 vrachtwagencombinaties naar een controleplaats nabij Zurich. Hier werd gecontroleerd door de politie en de douane op rijtijden, gewicht en andere technische aspecten. Er werd 14 keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het vervoer van gevaarlijke stoffen zonder de vereiste brandblusser en andere kleine verplichtingen, overbelading, gevaar van vallende lading, onjuist gebruik van handelaarkenteken en een ondeugdelijk

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})