Politieberichten Van Vrijdag 5 Januari 2007

Politieberichten Van: Donderdag 4 Januari 07.00 uur t/m Vrijdag 5 Januari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van brand in wijkgebouwDe politie zoekt getuigen van een brand in een wijkgebouw aan de Salomonszegel. Oudejaarsavond omstreeks 21.45 uur ontdekte één van de beheerders dat het gebouw in brand stond. Aan de achterzijde van het pand bleek brand te zijn gesticht. De brandweer kwam snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het wijkgebouw veel schade opliep. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Burgwerd: automobiliste gewond na aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Westergoawei, waarbij  een 42-jarige automobiliste uit Bolsward gewond raakte. Een 33-jarige automobilist uit Lollum reed over de Westergoawei en sloeg op de Burgwerderhoek linksaf. Hierbij verleende hij vermoedelijk geen voorrang aan een 42-jarie automobiliste uit Bolsward en een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd, waarna ze met onbekend letsel per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Zwaagwesteinde: politie houdt man aan na mishandeling, vernieling en lokaalvredebreukDe politie heeft donderdagmiddag in de Leeuwerikstraat een 20-jarige inwoner van Zwaagwesteinde aangehouden op verdenking van mishandeling, vernieling en lokaalvredebreuk. Het personeel van een supermarkt had de man de deur gewezen omdat hij een verbod had om in de winkel te komen. Hierop gaf de verdachte een medewerker een kopstoot en vernielde zijn bril. Ook bedreigde hij een aantal medewerkers. Na een zoekslag in het centrum kon de politie de man aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Dokkum: twee automobilisten gewond na aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Rondweg-noord, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Een 34-jarige automobiliste uit Almelo raakte door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Een 37-jarige automobilist uit Dokkum, die uit tegenovergestelde richting naderde, kon de automobiliste uit Almelo niet meer ontwijken en een frontale botsing was het gevolg. Beide bestuurders werden met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Harlingen: rijden onder invloedDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Franekereind een 31-jarige automobilist uit Herbaijum aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder viel op omdat het parkeren niet helemaal slaagde. Toen de man werd gevraagd om mee te werken aan een blaastest weigerde hij dat. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 1085 ug/l. Goed voor een rijverbod van 13 uur en een proces-verbaal. Ook het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Drachten: automobilist na achtervolging aangehoudenDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op het Raadhuisplein een 31-jarige automobilist uit Drachten aangehouden op verdenking van agressief rijgedrag, het rijden onder invloed en het rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd. Agenten wilden op De Kade een auto controleren. De bestuurder verhoogde echter zijn snelheid en ging er vandoor richting het Raadhuisplein. De Drachtster raakte bijna een muurtje omdat hij door de snelheid de bocht niet kon halen. Toen hij vervolgens ook nog in botsing kwam met het trottoir was het snel afgelopen. De beide voorbanden waren lek geslagen en verder rijden was niet meer mogelijk. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de ademanalyse bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 505 ug/l. Na onderzoek bleek de verdachte niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Ook de auto van de man was niet verzekerd. Voor al deze zaken werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: politie houdt mannen aan na zware mishandelingDe politie heeft vrijdagochtend vroeg in de Konvooistraat een 25-jarige inwoner van Leeuwarden en een 42-jarige inwoner van Almere aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Agenten kregen een melding dat er voor een woning in de Curaçaostraat twee mannen waren mishandeld en dat daarbij in de lucht zou zijn geschoten. Eenmaal ter plaatse bleek dat de slachtoffers, twee inwoners van Leeuwarden van 16 en 31 jaar, in de woning waren. Beide mannen hadden letsel aan het gezicht en werden ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie beschikte over een goed signalement konden, na een zoekslag in de Konvooistraat,  twee verdachten worden aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De aanleiding van de mishandeling is nog niet bekend.

 

112Fryslan