Hieronder de Politieberichten van vrijdag 4/8 07.00 uur t/m zaterdag 5/8 11.00 uur

Lemmer: diefstal buitenboordmotor
De politie doet onderzoek naar de diefstal van een buitenboordmotor gepleegd tussen vrijdag 03.00 en 08.00 uur. De motor, een Johnson 5 pk, zat vast aan een rubberboot die afgemeerd was aan het Brekkense wiel. De 46-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Veenwouden: diefstal bedrijf
De politie onderzoekt een diefstal in een bedrijf aan de Ambachtstraat. Hier is men tussen vrijdag 14.00 en 16.30 uur het kantoor van het bedrijf ingegaan en is er een portefeuille met geld weggenomen. Een 52-jarige inwoner uit Veenwouden heeft aangifte gedaan bij de politie.

Broeksterwoude: aanrijding met letsel
De politie heeft geassisteerd bij een aanrijding op de Broekpollen. Een 19-jarige automobilist uit de Triemen reed op de Broekpollen en naderde de kruising tussen Broeksterwoude en Damwoude. Op het moment dat hij het kruisingsvlak opreed, naderde van rechts een 33-jarige automobilist uit Munein die eveneens het kruisingsvlak opreed. Een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding belandde de auto van de 19-jarige half in de sloot. Hierdoor raakte de automobilist gewond aan zijn hoofd, hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Sneek: eerste nacht Sneekweek geslaagd
De politie spreekt van een gezellige eerste nacht van de Sneekweek. Er waren veel mensen en de sfeer was goed. In totaal heeft de politie zes verdachten aangehouden onder andere  voor baldadigheid. Op de Kruizebroedestraat werd een 25-jarige inwoner uit Sneek aangehouden. Hij zou een 21-jarige inwoner uit Sneek naar aanleiding van onenigheid een klap tegen zijn oog hebben gegeven. De 21-jarige raakte hierbij gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Op de Muntstraat heeft de politie een 19-jarige inwoner uit Scharnegoutum aangehouden. Een politieauto wilde wegrijden, de verdachte verhinderde dit echter en werd agressief. Hij begon te duwen en deelde een por in de ribben uit aan een politiefunctionaris. Een 25-jarige inwoner uit Sneek is door de politie op het Schaapmarktplein aangehouden voor het bezit van softdrugs.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging, aanhouding verdachten
De politie heeft vrijdagnacht een 31-jarige inwoner uit Den Haag en een 31-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden op de Prins Hendrikkade vanwege baldadigheid. Een oplettende getuige had gezien dat de twee verdachten van enkele auto’s de ruitenwissers of antennes hadden afgebroken. Uit onderzoek van de politie bleek dat dit was gebeurd bij enkele auto’s geparkeerd op de Willemskade en de Baljeestraat. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Harlingen: aanhouding verdachte
De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige inwoner uit Harlingen aangehouden. De jongen had een ruit van een windscherm van een horecagelegenheid aan de Rommelhaven vernield. Daarop werd hem gezegd dat hij niet meer binnen mocht komen. De verdachte bleef echter en provoceerde de zaak. De politie vorderde hem te vertrekken, hier voldeed hij  niet aan. Hierop is hij aangehouden, hij verzette zich echter tegen zijn aanhouding en schold de politiefunctionarissen uit.

Leeuwarden: inbraak en diefstal, aanhouding verdachte
De politie heeft vrijdagnacht een 42-jarige Leeuwarder aangehouden voor inbraak en diefstal van een auto. De politie kreeg een melding dat een automobilist had geprobeerd een winkel in te rijden aan de Schrans. Hierbij werd de winkelpui vernield, er is echter niets van waarde weggenomen. De politie deed een zoekslag in de omgeving en hield op het industrieterrein een automobilist staande die er vervolgens snel vandoor ging. Daarop werd de achtervolging ingezet. De politie kon de automobilist op de Oostergoweg aanhouden. Het bleek te gaan om een 42-jarige inwoner uit Leeuwarden. Hij reed in een gestolen auto. De auto is in beslag genomen en de verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Lemmer: woningbrand
De politie heeft vrijdagnacht geassisteerd bij een brand in een woning aan de Bantegastraat. De politie ontdekte dat er brand woedde in een dakkapel van de woning. De brandweer heeft de brand geblust. De bewoner, een 47-jarige man, was op het moment van de brand niet aanwezig in de woning. De oorzaak en de schade van de brand zijn nog niet bekend.

Goingaryp: poging diefstal, aanhouding verdachte
De politie heeft vrijdagnacht een 25-jarige inwoner uit de gemeente Skarsterlân aangehouden voor het proberen te stelen van een bootje dat afgemeerd lag aan It Hof. De verdachte had zijn fiets al in het bootje neergelegd en de touwen waren al losgemaakt, alleen de ketting waaraan het bootje vastlag aan een groter schip zat nog vast. Op dat moment werd de verdachte betrapt door de 44-jarige eigenaar van beide boten, hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Drachten: drie verdachten aangehouden
De politie heeft vrijdagnacht op de Schwartzenberghlaan drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het betreft een 15-jarige, een 18-jarige en een 19-jarige verdachte uit Drachten. De drie hadden een 26-jarige inwoner uit Drachten geslagen nadat er onenigheid was ontstaan. De 26-jarige hield er een bloedneus aan over, hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Garyp: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
De politie heeft een 31-jarige automobilist uit de gemeente Marum aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist reed op de N31 en was niet in staat om rechtdoor te rijden. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden, de uitslag was 965 ugl. De politie heeft het rijbewijs in beslaggenomen.

Holwerd: alcoholcontrole
De politie heeft zaterdagochtend op de pier van Holwerd en op de boot toezicht gehouden op de afvoer van bezoekers vanaf het Roggefeest op Ameland. Ook heeft de politie een alcoholcontrole gehouden. Alle bestuurders die vanaf de pier kwamen hebben geblazen. Er zijn vier bestuurders betrapt op het gebruik van alcohol. De politie maakt hier proces-verbaal van op.

Heerenveen: verdachte aangehouden voor bezit harddrugs
De politie heeft zaterdagochtend een 26-jarige inwoner en een 27-jarige inwoner uit de gemeente Skarsterlân aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. De twee verdachten stonden met hun auto op de Dreef. De politie zag op het dak van de auto een blikje staan met hierin een plastic zakje met wit poeder. Uit controle bleek dat de 27-jarige nog twee wikkels met hardrugs bij zich had, ook lag er een mes in de auto. De drugs en het mes zijn in beslag genomen en de twee verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan