Politieberichten Van Vrijdag 3 November 2006

Politieberichten Van Donderdag 2 November 07.00 uur t/m Vrijdag 3 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Gerkesklooster: man overlijdt in woningDe politie stelt een onderzoek in naar de dood van een 62-jarige inwoner van Gerkesklooster. Donderdagmorgen 2 november is het stoffelijk overschot van de man aangetroffen in zijn woning aan de Molenstraat. De politie kan nog niet uitsluiten uit dat de man door geweld om het leven is gekomen. In de woning is een 23-jarige inwoonster van Buitenpost aangetroffen. Omdat niet duidelijk is of zij een rol heeft gehad in de dood van de bewoner, werd zij aangehouden. De politie is onmiddellijk na de vondst van het slachtoffer een onderzoek met 10 rechercheurs gestart.

Haule: brand in woningDe politie heeft dondermiddag de brandweer geassisteerd bij het blussen van een brand in een woning aan De Mandestraat. De brand is vermoedelijk ontstaan door een oververhitte pan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de woning veel rook- en waterschade opliep. Bij de brand deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

A6: verkeerscontrole groot vervoer in het kader van Hand in HandhavingDe politie heeft donderdag tussen 08.00 uur en 14.30 uur op de parkeerplaatsen De Lanen en De Wiel langs de A6 een verkeerscontrole gehouden in het kader van ‘Hand in Handhaving’. Dit is een samenwerkingsconvenant in de drie noordelijke provincies tussen de politie, douane en de koninklijke marechaussee.

In Fryslân werd door het regionaal milieuteam, de vreemdelingenpolitie en bureau verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân, de douane, de inspectie verkeer en waterstaat en de provincie gecontroleerd. De nadruk bij deze controle lag op milieu en transport, handelaarkentekens, bestelauto’s in het verband met vervoeren van vuurwerk en vreemdelingen. In totaal werden 93 voertuigen gecontroleerd. In één van de gecontroleerde voertuigen werden zeven illegaal in Nederland verblijvende vreemdelingen uit Turkije aangetroffen. Een van de Turken was ongewenst verklaard. Alle zeven zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Daarnaast werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het niet hebben van een eurovignet, overbelading, het niet op de juiste wijze vervoeren van gevaarlijk afval, het vervoeren van gevaarlijke stoffen met onjuiste gevarenkaart en het overschrijden van de maximale lengte.

Buitenpost: bromfietser gewond door aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Jeltingalaan, waarbij een 16-jarige bromfietser uit Kollum gewond raakte. Een 51-jarige automobiliste uit Drachten wilde een oprit oprijden en zag daarbij de bromfietser, die uit tegenovergestelde richting naderde, over het hoofd. De jongen kwam met zijn bromfiets ten val. Hij is met letsel aan knie en schouder per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Drachten: bromfietscontroleDe politie heeft donderdagavond op het van Knobelsdorffplein van 18.30 uur tot 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 23 bromfietsen gecontroleerd, waarbij werd gekeken naar de veiligheidseisen, het framenummer en het vermogen van de bromfiets. Ook werd bij elke bromfietser een blaastest afgenomen. Van de 23 gecontroleerde bromfietsers kregen er 19 een bekeuring. Zeven voor te veel vermogen, vier voor het niet kunnen tonen van een certificaat en/of kentekenbewijs, drie voor defecte remmen, twee voor gladde banden, één voor een onverzekerde bromfiets en één voor het niet bezitten van een geldig bromfietscertificaat. Ook kreeg één van de bromfietsers een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Hij blies 500 ug/l.

Bolsward: inbraak in bedrijvenDe politie stelt een onderzoek in naar inbraken in twee bedrijven aan De Marne. Donderdagavond kwam men bij beide bedrijven binnen na het forceren van een ruit. Er werden enkele computers weggenomen. Namens de bedrijven heeft een 37-jarige inwoner van de gemeente Wûnseradiel en een 50-jarige inwoner van Tjalleberd aangifte gedaan.

BRON www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan