Politieberichten Van: Donderdag 2 Augustus 07.00 uur t/m Vrijdag 3 Augustus 07.00 uur

Leeuwarden: bromfietsster gewond door eenzijdig ongevalDe politie heeft donderdagmorgen assistentie verleend tijdens een eenzijdig ongeval op de Aldlansdyk. Een 24-jarige bromfietsster uit Leeuwarden was daar door onbekende oorzaak ter hoogte van de kruising met de Stinzenflora ten val gekomen. Ze werd met arm- en gezichtsletsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

Franeker: winkeldievegge aangehoudenDe politie heeft donderdagmiddag in een schoenenzaak aan de Voorstraat een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden inzake winkeldiefstal. De vrouw verliet de winkel zonder een paar laarzen en een t-shirt af te rekenen. De spullen hadden een waarde van 44 euro. Winkelpersoneel had gezien dat de beveiligingslabels waren verwijderd. De vrouw is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en zij is daarna weer vrijgelaten. Een 23-jarige inwoner van Hurdegaryp deed namens de zaak aangifte.

Sneek: insluiping woningDe politie onderzoekt een insluiping in een woning die donderdagnacht aan de Thorbeckestraat plaatsvond. Men was ’s nachts de woning binnengedrongen via een onafgesloten toegangsdeur. Uit de woning is zowel een rugzak als een tas met inhoud weggenomen. In de tuin stonden twee afgesloten fietsen geparkeerd. Een van de twee geparkeerde fietsen is van het slot gehaald en meegenomen. Er is aangifte gedaan door een 33-jarige inwoner van Sneek.

Lemmer: inbreker op heterdaad aangehouden De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan de Schoklandstraat een 33-jarige Groninger op heterdaad aangehouden tijdens een woninginbraak. Getuigen hadden gezien dat de man, samen met een vrouw, via een raam de woning binnen wilden dringen. De getuige hield de man staande en schakelde de politie in. Het meisje liep weg. De verdachte is aan de politie overgedragen. De man is voor verhoor naar het bureau gebracht. Daar bleek dat de man onder invloed was. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is ingesloten. Er moet nog aangifte gedaan worden.

Leeuwarden: bromfietser gewond De politie heeft vrijdagnacht aan de Heliconweg assistentie geleverd tijdens een eenzijdige aanrijding van een 53-jarige bromfietser uit Beetgumermolen. De bestuurder raakte tijdens zijn rit een paaltje op het fietspad waardoor hij viel. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het MCL vervoerd waar hij opgenomen is. Daar is tevens een bloedblok afgenomen waarvan de uitslag nog niet bekend is.   Oosterwolde: inbraak tennisclubDe politie onderzoekt een inbraak bij een tennisclub aan het Jardingapad die vrijdagnacht plaatsvond. Men drong het pand binnen door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. In eerste instantie wordt er niets vermist. Een 37-jarige inwoner van Oosterwolde deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak scholengemeenschapDe politie onderzoekt een tweede inbraak in een scholengemeenschap aan het Brandemeer. Men drong vrijdagnacht het pand binnen via een geforceerd raam. De politie kwam na een inbraakmelding ter plaatse. De agenten ontdekten in de bosjes tussen het Brandemeer en het Van Eesterenplein twee beeldschermen, een computerkast en een scanner die uit de school gestolen waren. Er moet nog aangifte gedaan worden. De politie vervolgt haar onderzoek.

Augustinusga: automobiliste gewond door eenzijdige aanrijdingDe politie heeft vrijdagnacht aan de Skoalikkers assistentie verleend tijdens een eenzijdige aanrijding waarbij een 24-jarige automobiliste uit Augustinusga gewond raakte. De vrouw kwam uit de richting van Augustinusga en was met haar auto in een flauwe bocht frontaal tegen een boom gereden. Brandweerlieden haalden het slachtoffer uit het autowrak en droegen haar over aan het ambulancepersoneel. Zij is met been- en rugletsel per ambulance naar het UMCG in Groningen gebracht. Daar is een bloedblok van de bestuurster afgenomen waarvan de uitslag nog niet bekend is. Bureau Ongevallenanalyse deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Een berger sleepte de personenauto weg.

Harlingen: verdachte aangehoudenDe politie heeft donderdagavond in een shoarmazaak aan de Grote Bredeplaats een 23-jarige inwoner van Koudum aangehouden. De verdachte had zes asbakken en sfeerlampjes met kaarsjes uit de zaak gestolen. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de verdachte is daarna weer vrijgelaten.

Terschelling West: voetganger gewond door aanrijding De politie heeft donderdagmiddag aan de Burgemeester van Heusdenweg assistentie geleverd tijdens een aanrijding tussen een personenauto en een voetganger. Een 24-jarige automobilist uit Genemuiden reed in de richting van Terschelling West. Op dat moment stapte een 9-jarige jongen uit Haarlem uit een lijnbus en stak de weg over. De automobilist wilde de bus inhalen maar de jongen kwam plots achter de bus vandaan. De automobilist kon, ondanks krachtig remmen, een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen is te plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. Zijn letsel bleek, behalve schaafwonden en de schrik, mee te vallen. Hij is per ambulance naar zijn vakantieverblijf gebracht.

Appelscha: vechtersbaas aangehoudenDe politie heeft donderdagavond op het terrein van het AZC aan de Wester Es een 18-jarige inwoner van Appelscha aangehouden inzake mishandeling. De politie kwam op verzoek van het beveiligingspersoneel ter plaatse. De verdachte was onder invloed van alcohol. Hij was recalcitrant en benaderde het AZC-personeel agressief. De politie sommeerde de man om naar zijn woning te gaan en hij liep in gezelschap van een drietal andere mannen die richting op. Korte tijd later zagen de agenten dat de verdachte met een 37-jarige medebewoner aan het vechten was. Het slachtoffer raakte niet gewond. De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man is ingesloten.

Stavoren: aanvaring met alcoholDe politie heeft donderdagmiddag aan het IJsselmeer assistentie geleverd tijdens een aanvaring tussen twee boten. Een 40-jarige schipper uit Sankt Augustin (D) was vanaf het Ijsselmeer aan komen waren en wilde aanleggen. Tijdens deze manoeuvre hing hij de venders op, maar het schip raakte uit koers en ramde een afgemeerd schip van een 59-jarige inwoner van Hasselt (B). De politie werd ingeschakeld en liet de verdachte blazen. Hij blies 790 ug/l. Dat is gelijk aan 1,82 promille terwijl de grens 0,8 promille is. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt en de man is daarna weer vrijgelaten.

Fryslân: rijden onder invloed – rijbewijzen ingevorderdDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal en moeten bij het CBR een cursus alcohol en verkeer volgen.

Leeuwarden: Nieuwestad, 20-jarige Leeuwarder, 695 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod van 8 uur, bromfietser.

Metslawier: Dongerawei, 22-jarige inwoner van Nes (Dongeradeel), 450 ug/l, rijverbod 6 uur, rijbewijs ingevorderd, beginnend bestuurder, automobilist.

Leeuwarden: Zuiderplein, 24-jarige Leeuwarder, 545 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 5 uur, beginnend bestuurder, automobilist.

Leeuwarden: Hollanderdijk, 32-jarige Leeuwarder, 375 ug/l, rijbewijs ingevorderd, rijverbod 3 uur, beginnend bestuurder, automobilist.

 

112Fryslan