Politieberichten Van: Donderdag 28 December 07.00 uur t/m Vrijdag 29 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Heerenveen: politie onderzoekt brandstichtingDe politie stelt een onderzoek in naar de brand die donderdagochtend in een aantal panden aan het Breedpad woedde. Er zijn aanwijzingen dat er brand is gesticht. De politie heeft een onderzoeksteam van zes medewerkers geformeerd, waaronder vijf rechercheurs en een forensisch medewerker. Het team is donderdagochtend direct gestart met het horen van bewoners en andere betrokkenen. Donderdagmiddag is een uitgebreid buurtonderzoek uitgevoerd. Inmiddels zijn ook enkele getuigen gehoord. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900 – 8844.. In het bijzonder is de politie opzoek naar mensen die donderdagochtend tussen 03.30 uur en 04.00 uur in de omgeving van het Breedpad waren. Overigens komt de politie graag in contact met iedereen die iets kan verklaren dat kan leiden tot oplossing van deze zaak..

Leeuwarden: sieraden en iPod gestolen bij woninginbraakDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Karel Doormanstraat in de nacht van woensdag op donderdag. Men kwam binnen na het forceren van het slot van de achterdeur. Uit de woning werd een iPod en sieraden gestolen. De 42-jarige bewoonster deed aangifte.

Elahuizen: brand in caravanDe politie heeft donderdagmiddag de brandweer geassisteerd bij een brand in een oude caravan naast een boerderij aan de Mardyk. De 52-jarige bewoner was hout aan het verbranden in een ijzeren drum. Omdat er vermoedelijk te veel hout in de drum zat viel deze om en kwam tegen een caravan aan. De caravan vatte onmiddellijk vlam en het vuur sloeg als snel over naar twee lege kunststoffen silo’s en de maisopslag. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de caravan,  beide silo’s en deel van de maisopslag verloren ging.

Noordwolde: automobiliste gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft donderdagavond hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de IJkenweg. Door nog onbekende oorzaak raakte een 23-jarige automobiliste uit Noordwolde met haar voertuig van de weg en belandde tegen een boom. De brandweer moest het slachtoffer uit haar benarde positie bevrijden. Ze werd met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Bolsward: inbraak in bedrijfDonderdagavond omstreeks 21.50 uur kreeg de politie een melding dat er werd in gebroken in een pand aan De Marne. Twee agenten waren binnen drie minuten ter plaatse. Helaas werden er geen verdachten meer aangetroffen. Na onderzoek rondom het pand bleek dat er was ingebroken. Men kwam binnen na het forceren van een ruit. Uit de kantoren werden een aantal flatscreens weggenomen. Namens het bedrijf deed een 51-jarige inwoner van Winsum aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: man aangehouden na bezit XTCDe politie heeft donderdagavond op het Molenplein een 25-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Agenten zagen tijdens een surveillance dat een aantal jongeren vuurwerk afstak. De groep werd gevraagd om de zakken te legen om zo te kunnen controleren of ze nog in het bezit waren van vuurwerk. Niemand van de groep bleek nog vuurwerk in zijn of haar bezit te hebben. Een 25-jarige inwoner van Wolvega haalde echter wel een aantal zakjes weed en een zakje met enkele XTC-pillen uit zijn jaszak. Hierop werd hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: twee inbrekers aangehoudenDe politie heeft donderdagavond laat twee inwoners van Leeuwarden van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak. Omstanders hadden twee verdachte personen gezien op het terrein van school aan de Douwe Kalmaleane. Toen ze niet veel later glasrinkel hoorden werd de politie gewaarschuwd. In de omgeving van de school kon een 19-jarige inwoner van Leeuwarden worden aangehouden. Na onderzoek werd diezelfde nacht een 21-jarige Leeuwarder in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten

Bolsward: rijden onder invloedDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Twibaksdyk een 48-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man blies tijdens een controle een F. Hierop werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De Bolwarder blies 640 ug/l. Naast een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur, werd ook het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan