Politieberichten van vrijdag 29 augustus

Fryslân, 29-08-2008 • Politieberichten van donderdag 28 augustus 07.00 uur t/m vrijdag 29 augustus 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Munnikeburen: diefstal vijf schapenDe politie onderzoekt de diefstal van vijf volwassen schapen uit een weiland aan de Kerkeweg. Een 67-jarige man uit Spanga heeft aangifte gedaan.

Heernveen: verkeerscontroleDe politie heeft donderdag in en om Heerenveen een verkeerscontrole gehouden. Een greep uit de in totaal 27 geconstateerde overtredingen. Op de Venus reed een automobilist 86 km/u, terwijl daar 50 km/u is toegestaan. Op de Weimakker (50 km/u) reden 12 automobilisten sneller dan 65 km/u, met 71 km/u als hoogst gemeten snelheid. Op de A7 reden zes automobilisten harder dan de toegestane 120 km/u, met 155 km/u als negatieve uitschieter. Verder werd nog een aantal bestuurders bekeurd voor onder andere het negeren van een rood verkeerslicht en niet-handsfree bellen.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdag morgen het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Rotterdam. Deze bestuurder reed op de Anne Vondelingweg 125 km/u, terwijl daar een snelheidsbeperking geldt van 70 km/u.

Drachten: invordering rijbewijsDe politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige inwoner van Opeinde. De politie had die middag een melding gekregen dat een auto op de Schuitemakerstraat tegen een lantaarnpaal was gereden. De bestuurder was vervolgens doorgereden. Na enig onderzoek werd de auto met de onder invloed verkerende bestuurder in de omgeving aangetroffen. Een ademanalyse op het politiebureau leverde 1085 ug/l als resultaat op. Het rijbewijs van de bestuurder werd dan ook ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt tegen hem opgemaakt, ook voor het verlaten van de plaats van een aanrijding.

Drogeham: fietsster gewondDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Lytse Wei. Een 14-jarige fietsster uit Drogeham was daar in botsing gekomen met een 31-jarige automobilist uit Kootstertille. De fietsster werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten vervoerd.

Drachten: scooterbestuurster gewondDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op het Ureterpvallaat. Een scooterbestuurster (geen gegevens bekend) verzuimde daar op de rotonde voorrang te verlenen aan een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige inwoonster van De Veenhoop. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de scooterbestuurster letsel opliep aan haar hoofd. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Sint Jacobiparochie: fietser ten valDe politie heeft donderdagavond hulp verleend bij een omgeval op De Kieuwhoek. Een 69-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie was daar door nog onbekende oorzaak met zijn fiets ten val gekomen. Omwonenden hadden de man met een bloedende hoofdwond buiten bewustzijn op straat gevonden. Een ambulance vervoerde hem naar het MCL.

Harlingen: onder invloedDe politie heeft vrijdagmorgen vroeg proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige Harlinger. De man werd op de kanaalweg rijdend onder invloed op een snorfiets aangetroffen. Hij moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan met 550 ug/l als resultaat. Omdat de bestuurder niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs werd ook daarvoor proces-verbaal opgemaakt.

112Fryslan