Politieberichten Van Vrijdag 27 Oktober 2006

Politieberichten Van: Donderdag 26 Oktober 07.00 uur t/m Vrijdag 27 Ooktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Noordwolde: snelheidscontrole op sluiprouteDe politie heeft donderdagochtend onder positieve bijval van bewoners een snelheidscontrole gehouden op de Elsweg. Deze weg wordt als sluiproute gebruikt en is een 60 km zone. Ongeveer 60 bestuurders werden gecontroleerd. Vier van hen werden bekeurd omdat ze te hard reden. De snelste reed zelfs 97 km/u.

Sneek: winkeldieven aangehoudenDe politie heeft donderdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gezelschap zou in een winkel aan de Oosterdijk een fles autowax hebben gestolen. Alert winkelpersoneel had hen betrapt. Ze wisten echter toch te ontkomen. Aan de hand van het signalement wist de politie de verdachten, een 22-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man uit Littenseradiel en een 36-jarige man uit Sneek, op de Peperstraat te achterhalen. De gestolen fles wax was nog in hun bezit. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en het uitreiken van een dagvaarding zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Heerenveen: Jeep gestolenDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een auto vanaf de Venus. De auto, een metallic zwarte Jeep Grand Cherokee, kenteken 15-SF-LV, stond afgesloten op een parkeerplaats bij de showroom van een garagebedrijf en werd donderdag tussen 15.00 en 18.00 uur gestolen. Namens het bedrijf deed een 37-jarige man uit Goutum aangifte.

Leeuwarden: reeks auto’s beschadigdIn de nacht van woensdag op donderdag zijn minstens zes auto’s vernield in de Camperstraat. Dat werd ’s ochtends om 09.00 uur ontdekt door een bewoonster, een 54-jarige vrouw. Ook haar auto was beschadigd. Op alle auto’s waren met een scherp voorwerp krassen aangebracht.

Leeuwarden: inbraak in woningenDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Lambert Jacobszstraat op dinsdagavond. Men was binnengekomen na het forceren van de achterdeur. De woning was grondig doorzocht. Zo’n 800 dvd’s, een camera en enkele losse goederen werden weggenomen. De bewoonster, een 45-jarige vrouw, deed aangifte. Ook in twee woningen aan de Achter De Hoven is ingebroken. De inbraken hebben vermoedelijk donderdag plaats gevonden. In het ene geval kwam men binnen na het openbreken van de tuindeuren en werd een klein geldbedrag gestolen. De 32-jarige bewoonster deed aangifte.  In het andere geval werd een ruit uit de sponning gedrukt. Hier mist de bewoner, een 37-jarige man, een computer met randapparatuur en een camera. In alle drie gevallen is door de politie een buurtonderzoek ingesteld. De technische recherche onderzoekt de woningen op sporen.

Leeuwarden: aanrijding onder invloed alcoholDe politie heeft donderdagvond een 63-jarige man uit Leeuwarden geverbaliseerd, nadat hij onder invloed van alcohol bij een aanrijding betrokken was. De verdachte stak met zijn fiets de Harlingerstraatweg over, juist op het moment dat een auto, bestuurd door een 40-jarige Leeuwarder, passeerde. Hij raakte niet gewond. Hij bleek wel onder invloed. Aan het bureau blies hij 725 ug/l. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Drachten: politie houdt man aan na mishandeling meisjesDe politie heeft donderdagavond een 18-jarige man uit Hurdegaryp aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks 22.30 uur werd een ruzie gemeld tussen meerdere personen op de Noorderbuurt. De politie trof ter plaatse een groep meisjes aan. Twee meisjes waren gewond, de ene een bloedneus en de ander een dikke kaak. Er zou ruzie zijn geweest met een andere groep waarbij zij mishandeld zouden zijn door een jongen uit die andere groep. Op aanwijzing van getuigen werd de verdachte aangehouden op de Stationsweg. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Slechts één van de gewonden, een 15-jarig meisje uit Drachten, deed aangifte.

Beetgumermolen: inbraak in woningDe politie stelt een buurtonderzoek en een technische onderzoek in naar een inbraak in een woning aan De Hammeringen. Tijdens afwezigheid van de bewoners kwam men binnen na het forceren van een raam. Er wordt een klein geldbedrag vermist. De bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: aanhoudingen na geweldDe politie heeft vrijdagochtend drie mannen uit Sneek, 21, 46 en 32 jaar, aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De aangever, een 32-jarig man uit Alkmaar, verklaarde dat hij door de drie op de Weaze was aangesproken. Ze wilden drugs van hem kopen. Toen de aangever zei dat hij die niet had, zouden de drie op hem ingeslagen hebben. De aangever kon zich nog even verweren en was een horecagelegenheid op de Weaze ingevlucht. Toen de drie ook daar achter hem aan kwamen, was hij weer de straat opgerend en had de politie gebeld. De drie verdachten zijn door de politie bij het verlaten van de horecazaak aangehoudenen voor nader onderzoek ingesloten.

Lekkum: politie houdt inbrekers op heterdaad aanDe politie heeft, mede dankzij de oplettendheid van een getuige, vrijdagochtend twee verdachten van een inbraak in een school aan de Ieborchpaed. Een getuige had omstreeks 05.10 uur glasgerinkel gehoord en waarschuwde de politie. Die trof een ingeslagen ruit bij de school aan. Volgens de getuige waren er inmiddels twee personen weggelopen. Men wilde kennelijk inbreken, maar was nog niet binnen. In de tuinen nabij de school werden de twee verdachten aangetroffen, die zich in het donker schuil hielden. Het ging om een 36- en een 32-jarige man uit Leeuwarden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan