Fryslân, 27-06-2008 • Politieberichten van donderdag 26 juni 07.00 uur t/m vrijdag 27 juni 07.00 uur

Appelscha: inbraak bouwcontainers De politie onderzoekt de inbraak in twee bouwcontainers op een terrein aan De Maden. In de nacht van woensdag op donderdag werd van de containers het slot geforceerd, waarna een hoeveelheid gereedschap werd weggenomen. Een 29-jarige inwoner van Rottevalle deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Franeker: overval winkel De politie onderzoekt de overval op de SPAR supermarkt aan de PJ Troelstrastraat donderdagmorgen omstreeks 07.30 uur. Twee medewerksters van de winkel werden kort nadat zij de winkel waren binnen gegaan door een onbekende gemaskerde man met een vuurwapen bedreigd. Waarschijnlijk is deze man achter de twee medewerksters de winkel binnengelopen. De man zei geld te willen hebben, waarop één van de medewerkster de man twee kassaladen met in totaal ruim 1000 Euro overhandigde uit de kluis van de winkel. De man liep daarna de winkel weer uit. Onmiddellijk nadat de medewerkster via 1-1-2 de politie had gewaarschuwd, is een zoekactie in de buurt gestart, waarbij onder meer een speurhond is ingezet. Ook is die dag al een buurtonderzoek gehouden. Dat heeft tot dusverre nog niet tot een aanhouding geleid. De politie wil daarom ook graag in contact komen met getuigen, die voorafgaand of na de overval iets verdachts hebben gezien. De overvaller was een man van 1,80 tot 1,85 meter met een tenger postuur en een donkere huidskleur. De man droeg donkere kleding en een bivakmuts en sprak accentloos Nederlands. Eventuele getuigen worden verzocht via 0900-8844 contact met de politie op te nemen.

Drachten: aanrijding letsel De politie heeft donderdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval op de Noorderdwarsvaart. Een 20-jarige fietser uit Boelenslaan verzuimde daar voorrang te verlenen aan een 51-jarige automobilist uit Drachten. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser een hoofdwond opliep. De fietser werd daarom per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht.

Burgum: diefstal uit woning De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal uit een woning aan de Skipfeart. De 86-jarige bewoonster trof donderdagmorgen om ca. 11.00 uur een haar onbekende vrouw in de woning aan. De bewoonster werd door de vrouw enige tijd aan de praat gehouden, waarna de vrouw weer de woning verliet. Korte tijd later bemerkte de bewoonster dat uit de woning twee geldkistjes met een onbekend geldbedrag waren verdwenen. De onbekende vrouw was ca. 40 jaar oud, had een lichtgetinte huidskleur en rood gekleurd half lang haar in een straatje droeg.

Franeker: diefstal van bouwplaats De politie onderzoekt een diefstal uit een in aanbouw zijnd bedrijf aan De Wieken. In de nacht van woensdag op donderdag werd uit het pand allerlei schakelmateriaal en bedrading weggenomen. Onbekend is hoe men het pand is binnen gekomen. Een 37-jarige inwoner van Harlingen deed namens het gedupeerde bedrijf aangifte.

Leeuwarden: fietser ten val De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Brandemeer. Een 78-jarige fietser uit Leeuwarden was daar gevallen, nadat hij door een bal was geraakt of daar tegen aan was gereden. De bal was vanaf een schoolplein over een hek geschopt. De fietser werd met lestel aan zijn gelaat en arm per ambulance naar het MCL overgebracht.

Nes (Ameland): fietsster gevallen De politie heeft donderdagmorgen geassisteerd bij een ongeval op Het Westerpad. Een 81-jarige fietsster uit Amstelveen was daar bij het afstappen ten val gekomen en had daarbij haar heup gebroken. Ze werd per ambulance naar een huisarts vervoerd.

Koufurderrige: ongeval De politie heeft dondrdagmiddag geassisteerd bij een ongeval op de Rijksweg 354. Een 24-jarige automobilist uit Staphorst verzuimde daar voorrang te verlenen aan een 75-jarige motorrijder uit Hengelo (O) met een aanrijding als gevolg. De motorrijder liep daarbij letsel op aan heup en pols, waarvoor hij per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen werd overgebracht.

Tzummarum: aanhoudingen na vernielingen De politie heeft vrijdag koert na middernacht een 20- en een 23-jarige inwoner van Tzummarum aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien hoe de twee op een sportveld aan de Buorren vernielingen aanrichtten en had de politie gewaarschuwd. Deze trof de twee behoorlijk beschonken verdachten na een korte zoekslag aan in de nabijheid van het sportterrein. Ze werden aangehouden en voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Op het sportterrein was brand gesticht in een afvalemmer en bleek een tuinstoel te zijn vernield.

Makkum: onder invloed De politie heeft vrijdagmorgen vroeg het rijbewijs ingevorderd van een automobilist uit de gemeente Wunseradiel. De man werd op de Weersterweg staande gehouden en voor een ademanalyse naar het politiebureau overgebracht. Gezien de uitslag van de 625 ug/l werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

112Fryslan