Fryslân, 26-09-2008 • Politieberichten van donderdag 25 september 07.00 uur t/m vrijdag 26 september 07.00 uur 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Balk: politie onderzoekt diefstal De politie onderzoekt de diefstal van een compressor. Het apparaat werd in de nacht van donderdag op vrijdag van de Suderseewei gestolen. Daar werd de compressor gebruikt bij wegwerkzaamheden. Namens het gedupeerde wegenbouwbedrijf deed een 27-jarige inwoner van Wyns.

Sumar: bromfietser gewond na aanrijding De politie heeft donderdagochtend op de Van Harinxmaweg een aanrijding tussen twee bromfietsers afgehandeld, waarbij een 17-jarige inwoner van Drachten gewond raakte. Een 17-jarige bromfietser uit Burgum haalde een groep fietsers in. Op dat moment naderde uit tegenovergestelde richting de 17-jarige Drachtster. De Burgumer zag hem te laat en een aanrijding was het gevolg. Hierbij liep de jongen uit Drachten letsel op aan zijn hoofd en hand. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De jongen uit Burgum kwam met de schrik vrij.

Leeuwarden: aanrijding fietser De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Julianalaan. Een 14-jarige jongen uit Leeuwarden is daarbij met ernstig letstel aan zijn hoofd en been overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt door bureau Verkeers Ongevallenanalyse onderzocht.

Opeinde en Kortehemmen: hennep in maïsveld De politie heeft donderdagavond een tweetal meldingen gekregen van een aantal hennepplanten die tijdens het oogsten van de maïs werden aangetroffen. Dit ging om een maisveld aan de Kommisjewei in Opeinde waar 75 stuks waren geplant en aan de Himsterfinnen in Kortehemmen waar 50 planten werden aangetroffen. De planten zijn inmiddels vernietigd.

Heerenveen; rijden tijdens rijverbodDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 60-jarige man uit Heerenveen staande gehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. De man werd door surveillerende agenten op de Anjelierstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Op het bureau blies de man 385 ugl, goed voor een rijverbod van 3 uren. De man stapte een uur later zonder twijfel weer achter het stuur en reed zonder verlichting door de Anjelierstraat naar de Azaleastraat. Aldaar werd hij aangehouden en werd voor het rijden tijdens rijverbod proces-verbaal opgemaakt.

Triemen: aanrijding De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Trekwei. Een 37-jarige scooterrijder uit Dokkum verleende op de oversteek van de Trekwei geen voorrang aan een 50-jarige stadsgenote in een personenauto, met een aanrijding tot gevolg. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Joure: inrijden op verkeersregelaarAfgelopen donderdag werd de JousterMerke druk bezocht. Rond 18.00 uur kwam de melding binnen dat een 32-jarige automobilist uit Scharsterbrug was ingereden op een verkeersregelaar. Het slachtoffer, een 42-jarige man uit Joure was voor het evenement als verkeersregelaar op de Appelwijk werkzaam. De automobilist weigerde de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen en dit uitte zich een discussie waarna de verkeersregelaar de politie wilde bellen. Toen zag hij de automobilist met hoge snelheid in zijn richting rijden waarbij de verkeersregelaar moest wegspringen maar werd aan zijn knie geraakt. De automobilist stapte uit en er volgden nog enkele scheldwoorden richting de verkeersregelaar en reed toen weg. Uiteindelijk kon de man op de aanwijzingen van het slachtoffer worden aangehouden en werd hij in verzekering gesteld.

Andere incidenten tijdens de Joustermerke waren de aanhouding van een wildplasser en na een tip het staande houden van een persoon die mogelijk zou dealen in pillen. Na fouillering werd een gram speed aangetroffen en werd hiervoor proces-verbaal aangezegd.

Drachten: aanrijding fietssterDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Drift. Een 25-jarige automobilist uit Boornbergum liet een 68-jarige fietsster uit Drachten niet voorgaan wat resulteerde in een aanrijding. De vrouw uit Drachten kwam daarbij ten val en is met letsel aan haar nek overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Leeuwarden: aanhouding voor vernielingDe politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor het plegen van vernielingen. Surveillerende agenten zagen dat de man zich op een agressieve manier vertoonde en liep de Sacramentsstraat in. Hier trapte hij tegen diverse ramen en deuren en sneuvelde een raam van een woning. Met veel herrie en geraas zette hij zijn tocht voort en nabij een woning waar hij de voordeur had kapot getrapt kon hij worden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

 

112Fryslan