Politieberichten van vrijdag 25 juli

Fryslân, 25-07-2008 • Politieberichten van donderdag 24 juli 07.00 uur t/m vrijdag 25 juli 07.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: inbraak in winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Stinzenflora waar tussen woensdagavond en donderdagmorgen een inbraak werd gepleegd. Door de deur open te breken zijn de daders binnen gekomen, waarna de zaak overhoop gehaald is. Hierbij werd geld en een kluisje meegenomen. Daarnaast werden de aanwezige sigaretten- en kauwgomballenautomaat opengebroken en het geld meegenomen. De totaal gestolen bedrag is niet bekend. Een 55-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: diefstal twee rubberbotenDe politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal tussen dinsdagavond en woensdagmiddag van twee rubberboten met buitenboordmotoren. De boten lagen in het water achter een woning aan het Eeltsjemar met sloten vast aan de wal. Een 56-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Oudega: snelheidscontrole naar aanleiding van klachten De politie heeft donderdagmiddag naar aanleiding van klachten over te snel rijdende voertuigen, tussen 13:10 en 13:50 uur een snelheidscontrole gehouden op de Gariperwei. Er werden in totaal 30 voertuigen gecontroleerd, waarbij geen overtredingen werden geconstateerd.

Heerenveen: aanrijding met letsel De politie heeft donderdagmiddag een aanrijding tussen een fiets en een personenauto behandeld op het Geerts Willigenplein. De fietser, een 34-jarige man uit Heerenveen kwam vanaf het plantsoentje op het plein en reed richting P. Krugerkade. Op het moment dat hij de rijbaan opreed, zag hij een auto, bestuurd door een 47-jarige vrouw uit Lemmer, die vanaf de P. Krugerkade kwam, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Goingarijp: rijbewijs ingevorderd De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Enschede. Hij werd met zijn personenauto gecontroleerd op de Kleasterwei en reed 135 km/u, 55 km te hard. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldief op heterdaad aangehouden De politie heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld naar een winkeldief, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden. De man werd op de Nieuwestad in een winkel betrapt op diefstal van twee flessen eau de toilet. Na de ontdekking van de diefstal vluchtte de verdachte naar de Weaze en ging daar een pand binnen. Hij werd achtervolgd door beveiligingsmedewerkers, die alle uitgangen bewaakten en de verdachte in het pand aanhielden. Ze droegen de verdachte over aan de politie, die hem voor nader onderzoek insloot. Toen bleek dat de verdachte ook in aanmerking kwam voor enkele andere winkeldiefstallen.

Hommerts: auto te waterDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Jeltewei. Een 41-jarige vrouw uit Oudega (W) kwam met haar personenauto op de verkeerde weghelft. Een tegenligger kon haar ternauwernood ontwijken door de berm in te rijden. Daarna zag hij de auto van de vrouw via de berm in de sloot verdwijnen. Met behulp van enkele omstanders kon hij de vrouw en haar twee kinderen, een meisje van negen en een jongen van 7 jaar, uit de auto halen. Alle drie zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Wat de oorzaak van het rijgedrag van de vrouw was, is niet bekend.

Lemmer: aanhouding na vechtpartijDe politie heeft donderdagavond een 27-jarige man uit Elahuizen  en een 27-jarige vrouw uit Lemmer aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond halfnegen ontstond tussen enkele vrienden een vechtpartij aan boord van een schip bij de jachthaven aan de Plattedijk. Even later kwamen ook de twee verdachten, die aan de andere kant met hun boot lagen, erbij en bemoeiden zich met de ruzie. De havenmeester (leeftijd nog onbekend) greep in en wilde de partijen scheiden. Hij pakte de mannelijke verdachte vast, die hem vervolgens in zijn arm beet. Daarna viel de havenmeester op de grond en werd geschopt en geslagen door de verdachten. Ook een 53-jarige man uit Friens wilde de partijen uit elkaar halen. Ook hij werd mishandeld. De verdachten vertrokken met hun boot richting Brekken. Door politiemensen werd met de boot van een omstander de achtervolging ingezet. De verdachten werden achterhaald en aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Warfstermolen: aanrijding met letsel De politie heeft donderdagmiddag een aanrijding tussen een motorfiets en een vrachtauto op de Kwelderweg onderzocht. De motorrijder, een 53-jarige vrouw uit Eenrum, reed richting Munnikezijl. Voor haar reed een ander auto. Die moest plotseling krachtig afremmen in verband met een tegenligger, die ging inhalen. De vrouw uit Munnikezijl had dat op tijd in de gaten en remde ook met kracht af. Achter haar reed de vrachtauto, bestuurd door een 23-jarige  man uit Augustinusga. Die had het te laat in de gaten en reed tegen de motorfiets, die met een val in de berm tot stilstand kwam. De passagier van de motor, een 16-jarig meisje uit Hoenderloo, raakte gewond aan been en gezicht en is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Leeuwarden: 17 bekeuringen bij controle voetgangersgebiedDe politier heeft donderdagavond tijdens de koopavond een controle gehouden op het fietsen in het voetgangersgebied rond de Oude Oosterstraat. Zeventien fietsers kregen een bekeuring.

Dokkum: inbraak woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Energieweg tussen maandagochtend en donderdagmiddag. Men kwam binnen na het openbreken van het slot van de deur. De gehele woning werd doorzocht. Twee portemonnees en een geldkistje met geld werden gestolen.

Leeuwarden: mishandeling met mesDe politie heeft donderdagavond een 68-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Rond 20.45 uur kwam een 34-jarige Leeuwarder bij de verdachte aan de deur. Hij had nog iets met hem te bespreken. Tijdens dat gesprek ontstond ruzie, waarna de 34-jarige met een scherp voorwerp in zijn arm werd gestoken. De politie hield de verdachte in zijn woning aan. Hij bleek een mes in zijn zak te hebben, waar de verwonding mogelijk mee was veroorzaakt. Hij ontkende desalniettemin dat hij had gestoken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbreker op heterdaad aangehoudenDe politie heeft vrijdagochtend een 18-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een sportcomplex aan het Kalverdijkje. De inbraak werd ontdekt doordat het alarm afging. Men was binnengekomen na het openbreken van een deur. De kantine werd doorzocht met een politiehond. Die vond de verdachte. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Vermoedelijk is de verdachte niet alleen geweest en zijn één of meer andere inbrekers gevlucht voordat de politie ter plaatse kwam. Er wordt onder andere een kassalade gestolen. Die werd later buiten teruggevonden. Of er meer weg is, is nog niet bekend. Een 39-jarige Leeuwarder deed namens de vereniging aangifte.

 

112Fryslan