Politieberichten Van: Donderdag 23 November 07.00 uur t/m Vrijdag 24 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Holwerd: politie houdt koperdieven op heterdaad aanDe politie heeft woensdagochtend twee mannen van 30 en 29 jaar uit respectievelijk Dokkum en Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak in een kassencomplex aan de Albasterwei. Omstreeks 11.00 uur zag een getuigen dat de twee mannen koperen leidingen wegnamen uit het bedrijf. Toen de politie ter plaatse kwam waren ze reeds vertrokken met een auto en een aanhangwagen. De politie wist deze auto op de Bredyk in Stiens te onderscheppen. In de aanhangwagen werd een hoeveelheid koperen leiding en krachtstroomkabels aangetroffen. In de auto werd een vervalste kentekenplaat aangetroffen. De beide verdachten werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Ze zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Namens het bedrijf deed een 51-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte.

Leeuwarden: onder invloed van alcohol van de wegDe politie heeft vrijdag een 33-jarige man uit Leeuwarden betrapt op het rijden onder invloed. Omstreeks 03.40 uur zagen surveillerende politiemensen  dat een personenauto met schade op de rotonde Heliconweg/Snekertrekweg staan. De bestuurder was er bij. Hij was rijdende over de Snekertrekweg doorgeschoten tegen de rand van de rotonde. Daarbij was de ophanging van een wiel afgebroken. De bestuurder had gedronken. Aan het bureau blies hij 635 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bolsward: inbraak inbedrijvenpandDe politie telt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijvenpand aan De Marne. Donderdagavond kregen zeker vier bedrijven ongewenst bezoek. Men kwam binnen via de ramen. Er zijn diverse computers en flatscreens en een laptop gestolen.

Sint Nicolaasga: twee aanhoudingen na poging inbraakDe politie heeft vrijdag twee mannen van 25 en 23 jaar uit respectievelijk Sint Nicolaasga en Lemsterland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak. Omstreeks 03.35 uur werd de bewoner van een pand aan de Kerkstraat wakker omdat iemand probeerde binnen te komen via de voordeur. Een getuige zag twee mannen wegrennen. Op aanwijzing van getuigen kon de politie deze twee, de verdachten, korte tijd later nog in het dorp achterhalen. Ze zijn aangehouden. Eén verdachten bekende ook al diezelfde nacht een fiets te hebben gestolen. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Bolsward: vier fietsers bekeurdDe politie heeft woensdag tussen 19.15 en 21.00 uur fietsend controle gehouden in de omgeving van de Eekwerdlaan. In totaal zijn vier fietsers bekeurd, zij reden zonder licht. Ook werd gecontroleerd op het binnendoor steken van de rotonde Eekwerdlaan/Ugolaan. Hier werden geen overtredingen gesignaleerd.

Sneek: getuigenoproep voor doorrijden na aanrijdingDe politie komt graag in contact met getuigen die woensdag 22 november omstreeks 15.15 uur hebben gezien dat een 15-jarige fietsster uit Sneek op de Worp Tjaardastraat werd aangereden door een auto. De automobilist is na de aanrijding doorgereden. Het gaat waarschijnlijk om een grijskleurige Jeep of terreinwagen. Het meisje fietste daar en kwam vanaf de richting Hemdijk en reed in de richting van de Hugo de Grootstraat. Het slachtoffer liep een snee in haar kuit op. Getuigen kunnen contact opnemen met het algemene nummer van politie Fryslân, telefoon 0900 – 8844.

Leeuwarden: dealer aangehoudenDe politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor het dealen van drugs. Op de Oostersingel werd gezien dat hij drugs verkocht aan een klant. Bij de dealer werd 0,8 gram aan heroïne en cocaïne aangetroffen. Na verhoor werd de verdachte om 17.00 heengezonden.

Beetsterzwaag: inbraak horecagelegenheidDe politie onderzoekt een inbraak in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat, waarbij de fooienpot werd gestolen. Nadat de politie werd gewaarschuwd is het pand en de omgeving afgezocht door een politiehond. Aangifte is gedaan door een 32-jarige inwoner van Beetsterzwaag. De technische recherche zal een onderzoek instellen.

Assen: aanhoudingen door interregionaal vuurwerkteamDe politie heeft hebben de afgelopen dagen bij verschillende acties vijf verdachten aangehouden. Zij door het interregionaal vuurwerkteam, samengesteld uit medewerkers van de regionale milieuteams van Groningen, Friesland en Drenthe, aangehouden in verband met de handel en illegale opslag van verboden vuurwerk. Bij de acties is ongeveer 7500 kilo zwaar vuurwerk in beslag genomen. Het onderzoek is nog gaande.

In Assen werd dinsdag in twee garageboxen aan de Einsteinlaan 4000 kilo vuurwerk aangetroffen. In een woning aan de Welfingstrjitte in Wijnjewoude is 1350 kilo in beslag genomen. In verband met deze zaak zijn drie aanhoudingen verricht. Het gaat om een 46-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Assen. In de auto van deze man werden tweehonderd lawinepijlen aangetroffen. Hij reed daarmee rond. De derde persoon die is aangehouden is een 59-jarige man uit Wijnjewoude.

Woensdag is in Pekela een bestelbus aangetroffen met daarin ruim 2000 kilo zwaar vuurwerk. De bestuurder van deze bus, een 26-jarige man uit Peize, is aangehouden. In verband hiermee is een tweede verdachte aangehouden, een 60-jarige man uit Roderesch. De verdachten zitten nog vast en worden momenteel verhoord.

Het interregionale team is vanaf half september bezig met de onderzoeken naar de handel en illegale opslag van zwaar vuurwerk, en zal tot na de jaarwisseling actief blijven. De onderzoeken richten zich met name op deze handel en opslag vanwege de extreme gevaarzetting. Het in beslag genomen vuurwerk bestaat uit vuurwerk uit de zwaarste klasse qua gevaarzetting, en mag in de regel alleen met een speciale vergunning bij evenementen worden gebruikt. In handen van amateurs is dit vuurwerk, zoals flowerbeds, mortierbommen en de altijd illegale lawinepijlen levensgevaarlijk. Het team blijft actief tot na de jaarwisseling.

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de afdeling communicatie van de politie Drenthe, telefoon 0592 361280.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan