Fryslân, 21-11-2008 • Politieberichten van donderdag 20 november 07.00 uur t/m vrijdag 21 november 07.00 uur

Dokkum: gasfles veroorzaakt brand
De politie heeft donderdagochtend de brandweer geassisteerd bij de afhandeling van een brand in een bedrijf aan de Hendoweg. Ter plaatse bleek dat een gasfles, door nog onbekende reden, vuur was gaan spugen. Omdat het gevaar bestond dat de gasfles kon gaan ontploffen zijn aanwezige mensen door de politie op geruime afstand gehouden. De brandweer heeft de brand geblust en de gasfels veilig kunnen stellen.

Boazum: aanrijding op kruising
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een aanrijding op de Froonackerdyk. Een 30-jarige bestuurster uit Easterlittens kreeg op de kruising met de Hegedyk geen voorrang van een 39-jarige bestuurder uit Sybrandabuorren met een aanrijding tot gevolg. De automobiliste werd door de brandweer uit haar voertuig geknipt. Met letsel aan haar nek is zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

De Valom: eenzijdig ongeval
De politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de Hoofdweg. Bij de aanrijding is de bestuurster, een 71-jarige vrouw uit Holwerd, mogelijk onwel geworden. Daarbij is zij in de berm beland en frontaal tegen een lichtmast aangereden. Met nog onbekend letstel is de bestuurster per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Leeuwarden: in bezit van drugs, man aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige man uit Leeuwraden aangehouden op verdenking van het in bezit zijn van drugs. Tijdens een surveillance viel de agenten een personenauto op waarbij het vermoeden bestond dat de inzittenden probeerden om op de Groentemarkt verdovende middelen te kopen. De personenauto werd gevolgd en op de Curacoastraat het stopteken gegeven. Bij fouillering werd bij de 38-jarige man een injectienaald en zilverfolie aangetroffen maar ook een wikkel met heroïne en een bolletje cocaïne. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Drachten: oproep getuigen bij doorrijden na aanrijding
De politie komt graag in contact met getuigen van een ongeval op de Burgemeester Wuiteweg waarbij een 29-jarige vrouw uit Drachten op haar brommobiel werd aangereden door een nog onbekende bestuurder van een personenauto. Donderdag, omstreeks 16.10 uur, reed de vrouw vanuit de richting van de Martin Luther Kingsingel de rotonde met Burgemeester Wuiteweg/Eikesingel op, toen zij geen voorrang kreeg van een oprijdende onbekende personenauto komende uit de richting van de Burgemeester Wuitweg. Na de aanrijding reed deze auto door, zonder te stoppen, in de richting van Beetsterzwaag. Getuigen van deze aanrijding kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer: 0900-8844.

St. Annaparochie: snelheidsovertreding
De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Dronrijp. Surveillerende agenten zagen deze motorrijder met hoge snelheid uit de richting van Berlikum komen. De agenten hebben de auto gekeerd en konden bij de oprit van de A31 Marssum de motorrijder het stopteken geven. Uiteindelijk had de man 145 km/u gereden waar 80 km/u is toegestaan. Met een overschrijding van 65 km/u is zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: fietsen in de gracht gooien
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 25-jarige man uit Ruinen aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie de melding dat een persoon twee fietsen in de gracht op de Nieuwestad had gegooid. Op aanwijzingen van de getuige die de groep, waarbij de dader hoorde, had gevolgd, konden de man uit Ruinen op de Harlingestraatweg worden aangehouden. Voor verder onderzoek is hij overgebracht naar het politiebureau.

Harlingen: poging tot inbraak
De politie onderzoekt een poging tot inbraak in de nacht van donderdag op vrijdag bij een horecagelegenheid aan de Waddenpromenade. Een betrokken werknemer, een 32-jarige man uit IJmuiden, was nog aan het werk toen hij gerommel hoorde. De man ging kijken en zag dat twee manspersonen met een koevoet bezig waren een deur te forceren. Bij het zien van de werknemer gaan de twee er vandoor. In de auto volgt de werknemer het duo maar raakt de daders ter hoogte van de Lanen kwijt. De gealarmeerde politie heeft daarna nog een zoekslag gemaakt maar niemand meer aangetroffen. Namens het bedrijf heeft de man aangifte gedaan.

Tytsjerksteradiel: bromfietscontroles ter bestrijding van overlast
De politie heeft naar aanleiding van de toenemende overlast van bromfietsen in de gemeente Tytsjerksteradiel de afgelopen weken een aantal bromfietscontroles uitgevoerd. Primair richten de controles zich op jongeren die rijden op opgevoerde bromfietsen. Sinds de zomer is de overlast van deze doelgroep toegenomen. Tijdens drie controles zijn in totaal 44 bromfietsen gecontroleerd op constructiesnelheid, technische eisen en documenten. Daarbij werd 11 maal een te hoge constructiesnelheid geconstateerd. Daarnaast waren er acht overtredingen met betrekking tot verlichting, twee overtredingen voor te gladde banden, twee overtredingen voor rijden zonder rijbewijs en eenmaal voor het produceren van te veel geluid. De komende tijd blijft de politie de aandacht richten op deze doelgroep door middel van het uitvoeren van routinecontroles.

Wolvega: schade aan auto, getuigen oproep
De politie onderzoekt de schade aan een personenauto die ontstaan is op maandag 17 november tussen 08.25 en 19.30 uur. De aangever, een 20-jarige man uit Oldetrijne, had zijn auto, op de parkeerplaats nabij het NS-station, tegen de heg geparkeerd met de neus in de richting van de straat. De auto, een blauwe Open Astra met het kenteken LH-GD-30 heeft die dag schade opgelopen aan linkerkant waarbij de koplampen, voorspatbord en bumper zijn beschadigd. Ook het glas van de rechterkoplamp is gesprongen door de klap. De politie komt graag in contact met getuigen van dit incident. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de politie op telefoonnummer: 0900-8844.

112Fryslan

})