Politieberichten Van: Donderdag 19 Oktober 07.00 uur t/m Vrijdag 20 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sneek: politie houdt drugsdealer en vijf gebruikers aanDe politie heeft zes personen op heterdaad aangehouden op verdenking van het bezit en/of handelen in harddrugs. Naar aanleiding van klachten van de bewoners in de wijk Het Eiland startte de politie een onderzoek. Dit leidde woensdagmiddag tot de aanhoudingen van zes personen in en nabij een woning in de wijk. Eén van hen, een 27-jarige inwoner van Rotterdam, bleek na onderzoek de dealer te zijn. In de auto van de man werden 28 bolletjes met vermoedelijke cocaïne en een gering geldbedrag aangetroffen. Zowel de drugs als het geld zijn in beslaggenomen. De overige verdachten, vier mannen in de leeftijd van 19 tot 44 jaar uit Rotterdam, Vlissingen en Sneek en een 39-jarige vrouw uit Sneek, werden aangehouden op verdenking van het bezitten van harddrugs. Alle verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Leeuwarden: politie zoekt getuigen van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding. Een 34-jarige automobiliste uit Leeuwarden reed donderdagochtend omstreeks 10.30 uur over de Camminghaburg. Ter hoogte van de kruising met de Frittemastate verleende een onbekende bestuurder van een bestelauto haar geen voorrang. De vrouw moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen en belandde in de berm. Haar auto liep hierdoor schade op. De bestuurder van de bestelauto verminderde snelheid, kijk nog even achterom en reed vervolgens door. Getuigen van deze aanrijding worden verzocht  contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de 2e Saskiadwarsstraat. Tussen donderdagochtend en donderdagmiddag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werden onder andere een computer, een fiets en twee paar sportschoenen weggenomen. De 28-jarige bewoner deed aangifte.

Opeinde N31: verkeerscontrole De politie heeft donderdag van 09.00 tot 16.00 uur op de parkeerplaats De Kreilen nabij Opeinde een algemene verkeerscontrole gehouden. Drie medewerkers van de douane, twee medewerkers van de Marechaussee en 25 medewerkers van de politie controleerden ruim 2500 voertuigen. Er werden in totaal 86 bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werd een radardetector in beslaggenomen en een Bulgaar, die illegaal in Nederland verbleef, aangehouden.

Wolvega: brand in containerDe politie heeft de brandweer donderdagavond geassisteerd bij het blussen van een brand in een container met sloopafval. Deze container stond voor een huis in aanbouw aan het Landkaartje. De brandweer had het vuur snel onder controle. Vermoedelijk is de brand aangestoken.

Bolsward: rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdagavond op de Iepenburg een 24-jarige automobilist uit Bolsward aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een agent zag de man rijden over de Ugolaan met alleen stadslichten aan. Toen de bestuurder hierop werd aangesproken ontstond het vermoeden dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De Bolswarder is overgebracht naar het politiebureau voor een blaastest. Hij blies 580 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en tevens werd de man zijn rijbewijs ingevorderd.

Herbaijum: jongen aangehouden na bezit softdrugsDe politie heeft donderdagavond onder de brug nabij de Rijksweg een 16-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel aangehouden op verdenking van het bezit en/of verhandelen van softdrugs. Agenten zagen tijdens een surveillance een groepje jongeren onder de brug staan. Bij het zien van de politieauto gingen de jongeren er vandoor en lieten enkele zakjes met softdrugs achter. Het groepje was snel achterhaald, waarna de jongeren werd gevorderd om de softdrugs uit te leveren. Een 15-jarige jongen uit Franeker bleek nog één zakje met softdrugs bij zich te hebben. Hij kreeg een bekeuring. De 16-jarige inwoner van de gemeente Franekeradeel bleek in het bezit te zijn van vijf zakjes. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht de jongen het politiebureau verlaten. De zakjes met softdrugs zijn in beslaggenomen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan