Fryslân, 20-06-2008 • Politieberichten van donderdag 19 juni 07.00 uur t/m vrijdag 20 juni 07.00 uur

Oudehaske A7: controle zwaar vervoer

De politie heeft woensdag van 07.15 uur tot 14.00 uur op de parkeerplaats De Horne aan de A7 een vrachtwagencontrole gehouden. Motorrijders van de politie begeleidden 24 vrachtauto’s naar de parkeerplaats, waarna deze werden gecontroleerd.. In totaal werd negen keer proces-verbaal opgemaakt voor onder andere overbelading, afvallende lading en een uitstekende lading.

Schettens: rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertreding De politie heeft donderdagochtend op de Marnedijk het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Bolsward ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. De beginnend bestuurder passeerde de controle met de lasergun met 132 kilometer per uur,  terwijl 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een stopteken werd het rijbewijs van de Bolswarder ingevorderd en tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controle werden nog vier bestuurders betrapt omdat ze veel sneller reden dan 80 kilometer per uur. De vier mochten het rijbewijs houden, maar kregen wel een bekeuring.

Sneek: snelheidscontrole tijdens wegwerkzaamheden

De politie heeft donderdag van 11.00 tot 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden bij wegwerkzaamheden op de Stadsrondweg-zuid. Tegen 12 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt. De snelste bestuurder reed 86 km/u, terwijl ter plaatse, in verband met de werkzaamheden, een snelheidsbeperking van 50 km/u geldt.

 

Wergea: bromfietsster gewond De politie heeft donderdagmiddag assistentie verleend bij een verkeersongeval op de Leeuwarderweg. Een 46-jarige bromfietsster uit Wergea was daar in een bocht in botsing gekomen met een haar tegemoetkomende personenauto, die bestuurd werd door een 60-jarige inwoonster van Leeuwarden. De bromfietsster heeft waarschijnlijk niet genoeg rechts gehouden. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

 

Fryslân: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse locaties in het noordoosten van Fryslân snelheidscontroles gehouden, waar omwonenden regelmatig klagen over te snel rijdend verkeer. Van 07.30 tot 10.30 uur werd gecontroleerd op de Voorweg in Wouterswoude. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 50 km/u. Van de 2210 gecontroleerde voertuigen reden er 340 te snel, met 78 km/u als hoogst gemeten snelheid. Op de Verlaatsterweg in Gerkesklooster werd van 10.30 tot 13.30 uur gecontroleerd. Van de 442 gecontroleerde bestuurders reden er 59 sneller dan de toegestane 50 km/u. Negatieve uitschieter was een bestuurder die hier 97 km/u reed. Vervolgens werd van 13.45 tot 16.45 uur gecontroleerd op de Zuiderstationsstraat in Zwaagwesteinde. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Dat bleek voor 92 van 764 gecontroleerde bestuurders niet snel genoeg. Hier was 79 km/u de hoogst gemeten snelheid.

 

Dronrijp: diefstal uit school De politie onderzoekt de diefstal van twee geldkistjes uit een school aan de Ljouwtertrekwei. De kistjes werden donderdag tussen 12.15 en 13.10 uur weggenomen uit de kamer van de schooldirecteur en bevatten enkele honderden euro’s aan contant geld. De diefstal is waarschijnlijk gepleegd door een onbekende man, die rond genoemde tijdstippen in de school is gesignaleerd. Het ging om een man van 35 tot 40 jaar, met kort donker stekelig haar en een getinte huidskleur. De man droeg een colbert. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Zij worden verzocht via 0900-8844 contact op te nemen.

Idaerd: eenzijdig ongeval

De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een eenzijdig verkeersongeval op de A32. Een 27-jarige automobilist uit Leeuwarden raakte daar door een moment van onoplettendheid met zijn voertuig in de middenberm, reed tegen de vangrail en sloeg vervolgens twee keer over de kop. De bestuurder werd met onbekend letsel per ambulance naar het MCL vervoerd.

 

Leeuwarden: gewonden door lekkende gasfles De politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een ongeval op de Schrans waarbij een 23-jarige inwoner van Wergea en een 52-jarige inwoonster van Minnerstga brandwonden opliepen. De twee slachtoffers zijn personeelsleden van een bedrijf dat een barbecue hield. Bij het verwisselen van een gasfles ontstond een steekvlam die de twee slachtoffers aan hoofd en arm verwondde. Zij werden per ambulance naar het MCL overgebracht. De brandweer moest er aan te pas komen om de gasfles te blussen en te koelen.

 

Terschelling West: ongeval

De politie heeft donderdagavond hulp verleend bij de afhandeling van een verkeersongeval op de Badweg. Een 42-jarige inwoonster van Utrecht was daar door nog onbekende oorzaak van de snorfiets gevallen waar ze achterop zat. Ze liep daarbij een hoofdwond op waarvoor ze zich onder doktersbehandeling moest stellen.

 

Sneek: aanhouding na diefstal

De politie heeft dankzij de snelle melding van een getuige een 36-jarige Sneker donderdagavond kunnen aanhouden op verdenking van diefstal. De getuige zag hoe de verdachte iets uit een aan de Oppenhuizerweg afgemeerde boot haalde en waarschuwde onmiddellijk via 1-1-2 de politie. Die kon de verdachte daarop aanhouden. De man bleek van de boot een tas met toiletbenodigdheden en een digitale camera te hebben weggenomen. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.

 

Leeuwarden: aanhoudingen De politie heeft vrijdag rond 03.00 uur een 25-jarige inwoner van Leeuwarden en een 20-jarige inwoner van Mantgum aangehouden. Eerder was gemeld dat op de Halringerstraatweg een brandende fiets lag. Toen de politie ter plaatse kwam werd niemand meer aangetroffen. Nadat de brand was geblust en de weg weer was vrijgemaakt meldde een getuige dat de twee daders na vertrek van de politie weer terug waren gekomen. De politie betrapte de twee verdachten op heterdaad terwijl ze met behulp van een brandende deodorantbus een verkeersbord probeerden te vernielen. Omdat de twee zich tegen hun aanhouding verzetten en een van hen zich weigerde te identificeren, werden beiden geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar werd tegen hen voor diverse feiten proces-verbaal opgemaakt.

 

Leeuwarden: inbraak winkel De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in een winkel aan de Nieuwestad. Omstreeks 03.00 uur werd door een getuige gemeld dat in de winkel werd ingebroken en dat de dader nog aanwezig was. Toen de politie ter plaatse kwam werd echter niemand meer aangetroffen. Een getuige had gezien hoe bij de winkel een man wegliep van ca. 1,75 tot 1,80 meter met een donkere huidskleur en een normaal postuur. De man droeg een lichtblauwe spijkerbroek,  een blauw shirt met wit opschrift en een zwarte jas. De politie heeft nog in de omgeving naar deze mogelijke dader gezocht, maar niemand meer aangetroffen. Van de winkel bleek een raam te zijn vernield, wat en of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk.

112Fryslan

})