Politieberichten Van: Donderdag 1 Februari 07.00 uur t/m Vrijdag 2 Februari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dokkum: politie doet laatste poging om bestuurster te achterhalenDe politie doet een laatste poging om de bestuurster te vinden die op vrijdag 7 juli een licht verkeersongeval veroorzaakte in de wijk Kooilanden in Dokkum. Hierbij raakte een 17-jarige fietser uit Dokkum gewond en naar nu blijkt met ernstige gevolgen. Tot dusverre zijn vijf tips binnengekomen bij de politie. Er worden hierin geen namen genoemd, wel worden suggesties gedaan. Verder bezoekt de politie binnenkort een aantal ouders van kinderen die begin juli 2007 in de wijk De Kooilanden zijn geboren. Omdat de vrouw witte kleding droeg, met knoopjes aan de voorzijde, lijkend op beroepskleding, heeft de politie bij de gemeente Dongeradeel nagevraagd hoeveel baby’s er in de maand juli in de Kooilanden zijn geboren. De vrouw zou namelijk werkzaam kunnen zijn bij de kraam- of thuiszorg. Er zijn al diverse kraam- en thuiszorginstanties benaderd, voorlopig nog zonder resultaat. Tips kunnen nog steeds worden doorgegeven aan de politie Fryslân, via het algemene nummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Ryptsjerk: inbraak in schuurDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een schuur naast een woning aan de Slachtedijk. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de schuur werden onder andere een complete golftas, een boormachine en een decoupeerzaag weggenomen. Een 49-jarige inwoner van Ryptsjerk deed aangifte.

Drachten: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan De Steven. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werden onder andere een aantal buitenboordmotoren en fishfinders weggenomen. Namens het bedrijf deed een 34-jarige inwoner van Frieschepalen aangifte.

Hindeloopen: politie houdt man aan voor mishandelingDe politie heeft donderdagmiddag in een woning een 34-jarige van Hindeloopen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had ruzie gekregen met een 39-jarige stadgenoot. Om zijn woorden kracht bij te zetten had de verdachte de man met een mes gestoken in de nek en arm. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Na een zoektocht kon de politie de 34-jarige verdachte in zijn woning aanhouden. Hij is ingesloten. De aanleiding van de ruzie is onbekend.

Ryptsjerk: politie houdt drie vrouwen en een man aan na winkeldiefstalDe politie heeft donderdagmiddag op een parkeerterrein bij de Westerdijk twee vrouwen van 34 en 30 jaar uit Dronten, een vrouw van 30 jaar uit Burgum en een man van 33 jaar uit Amsterdam aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In de auto van de vier vonden agenten een grote hoeveelheid cosmetica-artikelen. Omstreeks 14.30 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat er in een winkel aan de Bjirkewei in Twijzelerheide een grote hoeveelheid tandpasta was gestolen. Een medewerker van de winkel kon een goede beschrijving van de verdachten en de auto waarin ze reden geven. Na een zoektocht zagen agenten op een parkeerterrein bij de Westerdijk een auto staan die voldeed aan de beschrijving. Na toestemming van de Amsterdamse bestuurder werd de kofferbak geopend. Hierin lag een grote hoeveelheid cosmetica, waarschijnlijk allemaal van diefstal afkomstig. Alle vier inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de vier werd in beslaggenomen.

Lemmer: bijrijder tractor gewond na eenzijdig ongevalDe politie heeft donderdagmiddag hulp verleend bij een eenzijdig ongeval op de Pasveer, waarbij een 18-jarige inwoner van Hemelum gewond raakte. De man zat als bijrijder op een tractor, bestuurd door een 18-jarige inwoner van Kortwolde. De bestuurder verloor de macht over het stuur toen hij met de tractor in de berm in terechtkwam. Ondanks een stuurcorrectie kantelde het voertuig. De man uit Kortwolde werd uit de tractor geslingerd en belandde in een weiland. Hij kwam met de schrik vrij. De bijrijder bleef in de tractor zitten en raakte gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Heeg: brand in bedrijfDe politie heeft donderdagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een bedrijf aan de Osingahuzen. Door vermoedelijk werkzaamheden aan een schip ontstond brand in een bedrijfsloods. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de loods en het schip zwaar beschadigd raakten. De politie heeft de omgeving afgezet en omwonenden gewaarschuwd om deuren en ramen te sluiten in verband met de vele rook. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: politie houdt jonge inbreker aanDe politie heeft donderdagavond in de Lepelaarstraat een 14-jarige jongen uit Oldeberkoop aangehouden op verdenking van inbraak in een woning. Een omwonende hoorde glasgerinkel en ging polshoogte nemen. Hij zag twee jongens wegrennen en wist één van hen te achterhalen. Deze 14-jarige jongen werd overgedragen aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd zijn moeder gebeld, waarna hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Sneek: politie houdt twee mannen aan voor bezit harddrugsDe politie heeft donderdagavond op het Schaapmarktplein een 19-jarige en een 20-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. De twee reden met hun auto door een voetgangersgebied. Toen een agent een bekeuring uitschreef zag hij in de auto een zakje met XTC-pillen liggen. De twee mannen werden uit de auto gehaald, waarna de auto werd doorzocht. De agenten vonden in de auto nog een zakje met wit poeder. De bestuurder en zijn passagier werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslaggenomen. Het witte poeder en de auto zullen nader worden onderzocht.

Leeuwarden: inbraak in schoolDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een school aan de Cornelis Trooststraat. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit een lokaal werd een flatscreen weggenomen. Namens de school deed een 52-jarige inwoner van Leeuwarden aangifte.

Heeg: politie houdt man aan voor bezit harddrugsDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op It Eilan een 23-jarige automobilist uit Oosthem aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs. Agenten zagen een auto met een kapot achterlicht rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna hij werd gecontroleerd. In de auto zag een agent een zakje met wit poeder liggen. Hierop werd de auto doorzocht, waarbij nog meer zakjes met wit poeder werden gevonden. De verdachte en zijn auto werden overgebracht naar het politiebureau. De Oosthemmer is voor nader onderzoek ingesloten. Het witte poeder en de auto zullen nader worden onderzocht.

Leeuwarden: mannen aangehouden voor vernielen ruitDe politie heeft vrijdagochtend vroeg op De Kelders een 26-jarige inwoner van Leeuwarden en  een 32-jarige inwoner van Minnertsga aangehouden op verdenking van het vernielen van een raam van een horecagelegenheid aan de Berlikummermarkt. Omwonenden waren wakker geworden van glasgerinkel en waarschuwden de politie. Omdat de agenten beschikten over goede signalementen konden de twee verdachten, na een korte zoektocht, worden aangehouden. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Leeuwarden: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan De Groene Ster. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit het pand werd een flatscreen weggenomen. Een politiehond heeft nog in het pand gezocht, maar er werd niemand meer aangetroffen. Er moet nog aangifte worden gedaan.

112Fryslan