Fryslân, 18-07-2008 • Politieberichten van donderdag 17 juli 07.00 uur t/m vrijdag 18 juli 07.00 uur

Wergea: diefstal rubberboot en buitenboordmotorenDe politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een rubberboot en vier buitenboordmotoren bij een jachtwerf aan de Nieuwe Hoek. Tussen woensdag- en donderdagmorgen zijn de boot en de motoren meegenomen vanuit de ligplaatsen bij de werf. De eigenaren moeten nog aangifte doen.

Parrega: diefstal 600 liter dieselDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van 600liter dieselolie uit een vrachtauto aan de Trekweg. Het tankslot werd opengebroken, waarna de diesel uit de tank kon worden gehaald. Een 42-jarige man uit Parrega deed aangifte.

Drachten: laptop uit woning gestolenDe politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Langewyk. In de nacht van woensdag op donderdag werd hier een raam geforceerd, waarna een laptop meegenomen werd. De 27-jarige bewoonster deed aangifte.

Akkrum: dodelijk ongevalBij een ongeval op het NS Station is donderdag om 19.00 uur een 74-jarige inwoner van Heerde om het leven gekomen. Volgens getuigen liep het slachtoffer onder een afgesloten spoorboom door, juist op het moment dat een doorgaande trein het station passeerde. De machinist van de trein zag de man oversteken en gaf daarom een geluidssignaal en maakte een noodstop. Desondanks raakte de trein de man, die daarbij op slag gedood werd. In verband met het onderzoek ter plaatse was het treinverkeer ter plaatse enige uren gestremd.

Kootstertille: diefstal aluminiumDe politie onderzoekt de diefstal vanaf een bedrijfsterrein aan de Westkern. Daar werden tussen afgelopen maandagmorgen en donderdagmorgen ruim 10 bundels met aluminiumprofielen met een lengte van ca. 7 meter weggenomen. Aangenomen wordt dat de daders gebruik hebben gemaakt van een vorkheftruck en een vrachtwagen om de diefstal te plegen. Een 44-jarige inwoner van Zwaagwesteinde deed aangifte.

Langweer: aanhouding na vernieling politieautoDe politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige inwoner van de gemeente Heerenveen aangehouden. Te voet surveillerende agenten werden door een getuige gewaarschuwd dat een jongeman op een politieauto liep die geparkeerd stond aan de Pontdyk. Met behulp van een door verschillende getuigen opgegeven signalement werd korte tijd later de verdachte in de nabije omgeving aangehouden. Hij werd naar het politiebureau overgebracht waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Sint Nicolaasga: onder invloedDe politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 65-jarige automobilist uit Zwolle. De man werd met zijn auto stilstaand in de berm van de A6 aangetroffen. Omdat hij gedronken bleek te hebben werd de bestuurder naar het politiebureau overgebracht voor een ademanalyse. Daar blies hij 785 ug/l, waarop proces-verbaal tegen de bestuurder werd opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Terwispel: te snel, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 63-jarige automobilist uit de gemeente Leek. De man werd op de A7 betrapt terwijl hij 171 km/u, reed, 51 km/u sneller dan ter plaatse is toegestaan.

 

112Fryslan

})