Politieberichten Van: Donderdag 14 December 07.00 t/m Vrijdag 15 December 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: zeven verdachten aangehouden na zware mishandelingDe politie heeft de afgelopen weken na uitgebreid onderzoek zeven verdachten aangehouden voor de zware mishandeling van een 23-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Leeuwarden. De twee fietsen in de nacht van woensdag 25 oktober op donderdag 26 oktober over de Voorstreek in de richting van het Hoeksterend. De Leeuwarder zag dat een groepje jongeren tegen rolluiken en vuilcontainers schopten. Toen de man hier wat van zei werd hij en zijn vriendin klemgereden. Beiden werden diverse keren geschopt en geslagen. De politie nam de zaak hoog op en werkte met vier rechercheurs aan deze zaak. Ook werd het publiek via Opsporing Verzocht en Plysjepost gevraagd om hulp. Dankzij deze opsporingsprogramma’s kreeg de politie enkele goede tips binnen. Op donderdag 30 november werd een 16-jarige vrouw uit Leeuwarden aangehouden. Enkele dagen later konden ook vier mannen uit Leeuwarden van 16,16,19 en 21 jaar worden aangehouden. Afgelopen maandag 11 december werden de laatste twee verdachten, twee mannen van 16 jaar uit Leeuwarden, aangehouden. Eén van deze laatst genoemden wordt als hoofdverdachte beschouwd. Hij heeft als eerste het mannelijke slachtoffer geslagen, waarna hij beide slachtoffers in de maag en gezicht heeft geschopt. Deze 16-jarige verdachte is op woensdag 13 december geleidt voor de rechter-commissaris. De overige verdachten mochten na verhoor en met een proces-verbaal het politiebureau verlaten.

Tjalleberd: inbraak in peuterspeelzaalDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een peuterspeelzaal aan de Aengwirderweg. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werd een onbekend geldbedrag weggenomen. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Heerenveen: SC Heerenveen – RC Lens rustig verlopenDe UEFA-cupwedstrijd SC Heerenveen – RC Lens kende donderdagavond een rustig verloop. In totaal werd de wedstrijd door 22.000 bezocht, waaronder ruim 600 supporters uit Frankrijk. In totaal heeft de politie vier aanhoudingen verricht. Net voor de wedstrijd kregen twee Franse supporters een bekeuring voor wildplassen. De twee moesten onmiddellijk de boete van 75 euro betalen. Vlak voor de wedstrijd werd ook nog een Heerenveen-supporter aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Ook hij kreeg, in het kader van het lik-op-stuk-beleid, een boete van 70 euro. Deze is door de man meteen betaald. Tegen het einde van de wedstrijd is nog een 48-jarige Heerenveen-supporter uit Heerenveen aangehouden. De man bedreigde een steward en wilde perse een leidinggevende van de thuisclub te spreken krijgen. De politie heeft in totaal 70 medewerkers ingezet om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Leeuwarden: aanrijding met letselDe politie heeft donderdagavond geassisteerd bij een aanrijding met letsel op de Zuiderkruisweg. Een 30-jarige automobiliste uit Twijzelerheide reed over de Zuiderkruisweg, komend vanaf de Avondsterweg. Een 27-jarige automobilist uit Sint Annaparochie reed over de Vestaweg, gaand in de richting van de Planetenlaan. Op de kruising van de Zuiderkruisweg met de Vestaweg verleende de vrouw uit Twijzelerheide geen voorrang aan de voor haar van rechts komende automobilist uit Sint Annaparochie. Deze werd vol in de flank geraakt en beide voertuigen vlogen over de kop. De auto uit Sint Annaparochie kwam op het dak tot stilstand, de andere auto kwam op de wielen in het gras naast de weg tot stilstand. Beide bestuurders waren lichtgewond, evenals de inzittende van elk voertuig. Dit betreft een 54-jarige inwoner van Zwaagwesteinde en een 23-jarige inwoner van Franeker. De vier zijn per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Leeuwarden en Dokkum. Bureau Ongevalanalyse van de Friese politie heeft het ongeval onderzocht. Beide voertuigen zijn afgesleept. De bestuurders hadden niet gedronken.

Harlingen: 11 gewonden bij ongevalDe politie heeft donderdagmiddag geassisteerd bij een ongeval in een bedrijf aan de Lange Lijnbaan. In een silo met ongeveer 120 ton cement ging een klep kapot. Een medewerker wilde de klep eraf halen. Hierbij kwam de cementstof in beweging. Vervolgens is de cementstof uit gaan waaien en uit de silo gestroomd. Een aantal medewerkers kreeg moeilijkheden met ademhalen en een zere keel. Ze zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Leeuwarden, Sneek en Heerenveen. De Arbeidsinspectie zal een onderzoek instellen.

Wijnjewoude: spudgun in beslag genomenDe politie heeft donderdagavond een 28-jarige man uit Wijnjewoude aangehouden in zijn woning. Bij de politie waren meldingen binnengekomen dat de man zou experimenteren met vuurwerk, waarop een onderzoek werd ingesteld. In en rond de schuur bij zijn woning werden restanten van eenvoudige rookbommetjes aangetroffen en in de schuur enkele kilo’s carbid en een zogenaamd sinaasappelkanon. Het bezit van een dergelijk sinaasappelkanon is strafbaar gesteld in de Wet Wapens en munitie en werd in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau en zal vanmorgen nader worden verhoord. 

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan