Politieberichten Van: Donderdag 12 Oktober 07.00 uur t/m Vrijdag 13 Oktober 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Haulerwijk: politie onderzoekt dood man De politie stelt een onderzoek in naar de dood van een man in Haulerwijk. Woensdag 11 oktober is het stoffelijk overschot van de man aangetroffen in een woning. De politie sluit niet uit dat de man door geweld om het leven is gekomen. Door de politie is een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) opgestart. Het circa 20 mensen tellende team bestaat onder andere uit diverse rechercheurs van verschillende disciplines. Woensdagavond is een buurtonderzoek gehouden. Vooralsnog kunnen nog geen verdere mededelingen worden gedaan.

Berlikum: rijden onder invloedDe politie heeft donderdagavond een 26-jarige automobilist uit Minnertsga aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man werd op de Tunboustrjitte gecontroleerd. Omdat er een vermoeden bestond dat bestuurder had gedronken werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies hij 415 ug/l.  Het rijbewijs van deze beginnende bestuurder werd ingevorderd.

Sneek: man aangehouden na mishandelingDe politie heeft vrijdagochtend vroeg in de Kruizebroederstraat een 22-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was in een horecagelegenheid aan de Kruizebroederstraat aangesproken door een medewerker omdat hij zich vervelend gedroeg. Hierop mishandelde hij de medewerker. De politie was inmiddels gewaarschuwd en na een kleine worsteling kon de verdachte worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Leeuwarden: vier mannen aangehouden na vechtpartijDe politie heeft vrijdagochtend vroeg op het Ruiterskwartier vier mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. De vier, drie inwoners van Leeuwarden van 21, 20 en 18 jaar en een 24-jarige inwoner van Anjum, hadden door nog onbekende oorzaak ruzie gekregen in de Oude Doelesteeg. Hierdoor ontstond een vechtpartij waarbij drie inwoners van Leeuwarden van 38, 34 en 21 jaar klappen kregen. De vier mannen verlieten na de vechtpartij de Oude Doelesteeg. Omdat de politie beschikte over goed signalement konden de verdachten na korte zoekslag op het Ruiterskwartier worden aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De drie Leeuwarders die werden mishandeld hebben aangifte gedaan.

Heerenveen: auto’s vernieldDe politie stelt een onderzoek in naar vernielingen aan ongeveer 15 auto’s in de Leliestraat. Vrijdagochtend omstreeks 06.30 uur kreeg de politie een melding dat er een auto was vernield in de Leliestraat. Eenmaal ter plaatse bleek het niet om één maar om 15 auto’s te gaan. Van deze auto’s waren één of meerdere banden lek gestoken. Een 28-jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte. De overige eigenaren moeten nog aangifte doen.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan