Fryslân, 13-06-2008 • Politieberichten van donderdag 12 juni 07.00 uur t/m vrijdag 13 juni 07.00 uur.

Pingjum: inbraak in jeugdhonk De politie onderzoekt een inbraak in een jeugdhonk aan de Mulierlaan. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen  na het forceren van een deur. Uit het pand werden een beamer, een scherm, een computer, een dvd-speler, een koffiezetapparaat, een geluidsinstallatie en een hoeveelheid geld weggenomen. Een 20-jarige inwoner van Arum deed aangifte.

Workum: inbraak in bedrijf De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Suderseleane. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. In het pand werd een kluis opengebroken, waaruit vervolgens een geldbedrag werd weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 36-jarige inwoner van Joure aangifte.

Heerenveen: inbraak in winkelDe politie onderzoekt een inbraak in een winkel aan de Pleinweg. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de winkel werd een geldbedrag en een aantal telefoonkaarten weggenomen. Namens het gedupeerde winkelbedrijf deed een 42-jarige inwoner van Lemmer aangifte.

Leeuwarden: roodlicht controle De politie heeft donderdagochtend op het Zuiderplein van 11.00 uur tot 12.00 uur op roodlicht gecontroleerd. Tijdens de controle kregen zeven fietsers en één voetganger een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden. Eén fietser kreeg een bekeuring omdat hij de rode knipperende lichten van de spoorwegovergang negeerde.

Drachten A7: automobilist gewond na voorwerp door ruit De politie heeft donderdagochtend een ongeval op de A7 onderzocht, waarbij een 25-jarige automobilist uit Groningen gewond raakte. Een 21-jarige bestuurder uit Den Helder werd door zijn passagier gewaarschuwd omdat er iets op de rijbaan lag. De 21-jarige kon het voorwerp echter niet meer ontwijken en reed er over heen. Het voorwerp werd in de lucht geslingerd en raakte de achteropkomende auto van de Groninger. Via de motorkap vloog het voorwerp uiteindelijk door de voorruit en raakte de 25-jarige. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn hoofd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het voorwerp bleek een metalen plaat te zijn.

Menaldum: rijden onder invloed De politie heeft donderdagmiddag op de Berltsumerdyk een 60-jarige automobiliste uit de gemeente Franekeradeel aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was in een winkel geweest in Menaldum en had daarbij twee bossen bloemen meegenomen zonder daarvoor te betalen. Enkele omstanders zagen dat de vrouw nogal onvast ter been was. Toen ze in een auto stapte, werd de politie via 1-1-2 gewaarschuwd. De agenten zagen de vrouw rijden op de Berltsumerdyk. Na een stopteken volgende er een controle. De bossen bloemen lagen op de achterbank. De vrouw werd aangehouden op verdenking van diefstal. De bestuurster werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Hier volgende ook een ademanalyse omdat er een vermoeden was dat ze onder invloed van alcohol had gereden. De ademanalyse lukte echter niet en daarom werd er een bloedproef bij de vrouw afgenomen. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt voor diefstal en het rijden onder invloed van alcohol.

Lippenhuizen: openlijke geweldpleging De politie heeft donderdagavond een  22-jarige en een 24-jarige man uit Drachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten, in gezelschap van een derde man, kwamen rond 21.15 uur bij de woning van een 26-jarige man uit Lippenhuizen. Door een van hen werd een hek vernield en werd een ruit van de achterdeur ingeslagen. Ook werd de bewoner verbaal met de dood bedreigd. Toen de bewoner met een stok en een mes naar buiten kwam, vluchtten de verdachten met een auto weg. De auto werd later teruggevonden bij een woning in Drachten. In de woning hield de politie beide verdachten aan. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar de derde verdachten gaat door. Wat de aanleiding tot dit voorval was, is vooralsnog niet bekend.

Heerenveen: inbraak bedrijfDe politie heeft donderdagavond een onderzoek in gesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Saturnus. Men kwam binnen na het openbreken van een zijdeur. Alle kantoorruimtes werden doorzocht. Uit een kluis werd een geldkistje met een onbekend geldbedrag weggenomen. Namen het bedrijf deed een 38-jarige man uit Drachten aangifte.

Oosterwolde: inbraak bedrijfDe politie heeft donderdagavond een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijf aan de Venekoterweg. Men kwam het kantoor van dit bedrijf binnen na het openbreken van een deur. Het kantoor werd doorzocht en er is een  geldkistje met een klein geldbedrag gestolen. Namens het bedrijf deed een 42-jarige man uit Oosterwolde aangifte.

De Hoeve: snelheidscontroleDe politie heeft donderdagmiddag 14 bestuurders bekeurd voor forse snelheidsovertredingen op de Vinkegavaartweg. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 60 km/u. De controle werd met een lasergun uitgevoerd en alleen bestuurders die 20 km/u of meer te hard reden werden bekeurd. De snelste werd geklokt op 113 km/u.

112Fryslan

})