Politieberichten van vrijdag 11 juli

Fryslân, 11-07-2008 • Donderdag 10 juli 07.00 uur t/m vrijdag 11 juli 07.00 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Leeuwarden: politie onderzoekt dood man De politie onderzoekt de dood van een 44-jarige man uit Leeuwarden. Het stoffelijk overschot werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur in woning aan de Professor Meester P.S. Gerbrandyweg aangetroffen. Het slachtoffer werd gevonden door een buurtbewoner, die daarop de politie waarschuwde. Sectie moet uitsluitsel geven over er sprake is van een misdrijf. De woning en directe omgeving zijn afgezet en worden bewaakt. Door de technische recherche wordt een minutieus sporenonderzoek uitgevoerd. In de loop van de ochtend wordt er een buurtonderzoek gestart en wordt met betrokkenen en getuigen gesproken. Door de politie is inmiddels een team van ruim dertig rechercheurs geformeerd, dat de zaak onderzoekt.

Drachten: inbraak eetgelegenheidDe politie onderzoekt een inbraak in een eetgelegenheid aan De Hage. In de nacht van woensdag op donderdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit het pand werden sigaretten weggenomen. Namens het bedrijf moet nog aangifte worden gedaan.

Driesum: onveilig rijgedragDe politie heeft donderdagochtend een 18-jarige inwoner van Wouterswoude aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man op zijn crossmotor rijden. De agenten wilden de bestuurder controleren. Bij het zien van de politie ging de man er met zijn crossmotor vandoor. Ondanks diverse stoptekens bleef hij doorrijden. Uiteindelijk moesten de agenten afhaken. Via de moeder werd contact gelegd met de bestuurder. Uiteindelijk kon er met man op zijn werk worden gesproken. Na een goed gesprek, kreeg de man een proces-verbaal.

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na eenzijdig ongeval De politie heeft donderdagochtend van een 19-jarige automobilist uit Leeuwarden het rijbewijs ingevorderd. De man was met zijn auto op de Canadezenlaan uit de bocht gevlogen en had hierbij een lantaarnpaal geraakt. Uit onderzoek van Bureau Verkeersongevalanalyse bleek dat de bestuurder ruim 60 kilometer per uur had gereden, terwijl 30 kilometer is toegestaan. Gezien de snelheidsovertreding en het verkeersonveilige rijgedrag werd besloten om het rijbewijs van de beginnend bestuurder in te vorderen. Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt.

Workum: politie onderzoekt diefstal brandstofDe politie onderzoekt de diefstal van zo’n 500 liter dieselolie uit een tank op een geparkeerde dieplader op de Aldedyk. In de nacht van woensdag op donderdag werd het deksel van de bak, waarin de tank zat, geforceerd. Op deze manier kon men 500 liter diesel uit de tank halen. Namens het gedupeerde loonbedrijf deed een 23-jarige inwoner van Exmorra aangifte.

Sneek: getuigen van beroving gezochtDe politie wil graag in contact komen met getuigen van een beroving die in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juli 2008, omstreeks 04:00 uur op de Singel heeft plaatsgevonden. Hierbij werd een inwoner van Sneek van zijn portemonnee met inhoud en zijn mobiele telefoon beroofd. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze beroving danwel met getuigen die op andere wijze over informatie beschikken met betrekking tot deze beroving. Mocht u meer over meer informatie beschikken dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 – 7000.

Joure: eenzijdig ongeval verkeersplein De politie heeft donderdagochtend geassisteerd bij de afhandeling van een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van het verkeersplein. Een 53-jarige automobliste uit Joure verloor in de bocht van de bypass richting Heerenveen de controle over het stuur. Hierbij kwam de auto tot stilstand tegen een lantaarnpaal. De bestuurster werd door de brandweer uit de auto gehaald. De automobiliste is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen voor controle.   

Goutum: snelheidsovertreding van 50 km/u, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige autobomilist uit Almere naar aanleiding van een forse snelheidsovertreding. De snelheid van het voertuig werd nabij de Overijsselseweg, na de correctie, gemeten op 120 km/u. Dit is een overschrijding met 50 km/u. Het rijbewijs van de Almeerder werd ingevorderd en tevens werd proces-verbaal opgemaakt.

Leeuwarden: ongeval voetganger De politie heeft donderdag geassisteerd bij de afhandeling van een ongeval op de Groningerstraatweg. Een 46-jarige voetganger uit Leeuwarden stak de weg over en kwam daarbij in botsing met een tegemoetkomende bestelauto bestuurd door een 21-jarige stadsgenoot. Hierbij liep de vrouw letsel op en werd zij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden voor controle. De Bleeklaan en de Goudregenstraat waren daarbij enige tijd afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Drachtstercompagnie: drie gewonden bij aanrijdingDe politie heeft donderdagmogren hulp verleend bij een ongeval op de Folgster Loane. Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Stadskanaal kon daar voor de rotonde met de Skieding zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen en botste vervolgens op een personenauto die op de rotonde reed. Door de klap van de aanrijding kwam de personenauto terecht tegen drie langs de weg geparkeerd staan de auto’s terecht. De drie inzittenden van de auto, de 59-jarige bestuurder, zijn 54-jarige echtgenote en 20-jarige dochter, allen uit Ee, raakten daarbij gewond. De bestuurder en zijn echtgenote werden met ernstig letsel per traumaheli en ambulance naar het UMC in Groningen vervoerd. Hun dochter werd naar het Martiniziekenhuis in dezelfde plaats overgebracht en kon na behandeling daar weer naar huis.

Noardburgum: ongevalDe politie heeft donderdagmiddag assistentie verleend bij een ongeval bij een woning aan het Marijkepad. De 48-jarige bewoner was daar bij werkzaamheden aan zijn huis van een ladder en een steiger gevallen. Buren hadden hem gewond bij zijn woning aangetroffen en 112 gebeld. Behalve een ambulance kwam ook de traumaheli ter plaatse. Het slachtoffer werd per ambulance naar het MCL overgebracht.

Drachten: automobiliste rijdt door na aanrijdingDe politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 86-jarige automobiliste uit Drachten. De vrouw had op de Berglaan een 10-jarige plaatsgenote op de fiets aangereden en was daarna doorgereden. Een passant wist de vrouw echter alsnog te stoppen. Het fietsstertje werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld aan een pijnlijke arm en enkel.

Bakkeveen: inbraak winkelpandDe politie onderzoekt de inbraak in een winkelpand aan de Foarwuker Wei. In de nacht van woensdag op donderdag werd van het pand een raam vernield. Vervolgens werden ondermeer een computerkast en een beeldscherm weggenomen. Een 55-jarige inwoner van Bakkeveen deed aangifte.

Leeuwarden: onder invloed, rijbewijs ingevorderdDe politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige Leeuwarder. Medeweggebruikers hadden de politie gewaarschuwd dat een auto slingerend over de Groningerstaatweg reed. Bij de kruising Anne Vondelingweg en Aldlansdyk zagen surveillerende politieagenten de auto reden. De bestuurder had moeite zijn voertuig onder controle te houden en kwam herhaaldelijk bijna in botsing met andere auto’s. Nadat de bestuurder staande was gehouden bleek hij behoorlijk te hebben gedronken en moest voor een ademanalyse nar et bureau. Gezien de uitslag van 605 ug/l werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de man ingevorderd.

 

112Fryslan