Politieberichten Van Donderdag 30 November 07.00 uur t/m Vrijdag 1 December 07.00 uur

Leeuwarden: politie zoekt vermiste minderjarig Nigeriaans meisjeDe politie komt graag in contact met mensen die weten waar de 17-jarige Osasumwen Igierobo zich bevindt. Het meisje, van Nigeriaanse afkomst, is woensdagavond 29 november tussen 19.00 en 20.00 uur van haar opvangadres in Leeuwarden weggelopen. Mogelijk heeft zij in de binnenstad van Leeuwarden, op de Wirdumerdijk dan wel in de omgeving van het NS-station, rond dat tijdstip, een ontmoeting gehad met een Nigeriaanse man. Aangenomen wordt dat het meisje en de man de trein hebben genomen met onbekende bestemming. De politie vreest dat het meisje in het buitenland in de prostitutie zal belanden. Het Friese Mensenhandel Interventie Team neemt de zaak hoog op en heeft vanaf de vermissing onmiddellijk een onderzoek ingesteld. De politie vermoedt dat het meisje nog enkele dagen ergens in Nederland zal verblijven. Daarom ook hoopt de politie op tips uit bevolking. Mensen die het meisje hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie op het algemene nummer van politie Fryslân, telefoon 0900 – 8844.

Leeuwarden: politie onderzoek diefstal pontonDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een ponton uit het vaarwater aan de Suder Stienplaat. De ponton, die bestaat uit vier aan elkaar gelaste koppelpontons, werd in de nacht van woensdag op donderdag weggenomen. Om het ponton zit een hard houtenrand en op de achterzijde is een plankje bevestigd zodat daar een buitenboordmotor aan gehangen kan worden. Een 31-jarige inwoner van Reduzum deed aangifte.

Heerenveen: politie onderzoekt diefstal autoDe politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een zwarte Opel Zafira met kenteken 69-RF-SR. Een 45-jarige inwoner van Oosterhout had donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur zijn auto geparkeerd op het Ernst van Harenplein. Na een bezoek in het centrum liep de man omstreeks 16.15 uur weer richting het parkeerterrein. Zijn auto bleek hier niet meer te staan. De gedupeerde heeft op het politiebureau aangifte gedaan van diefstal.

Gorredijk: garage door brand verwoestDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de brandweer van Gorredijk geassisteerd bij een brand in een garage achter een woning aan de Heerenacker. Door vermoedelijk brandstichting ontstond brand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de garage en een aangebouwde schuur verloren ging. Een naast gelegen garage werd nat gehouden zodat het vuur niet kon overslaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: vernielers van fietsen aangehoudenDe politie heeft vrijdagochtend vroeg in de Poststraat een 21-jarige inwoner van Nieuweschoot en een 20-jarige inwoner van Katlijk aangehouden op verdenking van het vernielen van fietsen. De twee mannen pleegden de vernielingen onder het oog van één van de toezichtcamera’s in het centrum van de stad. Na onderzoek bleek dat er drie fietsen waren omgegooid, waarvan er één was vernield. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan

})