Politieberichten Van Zondag 7 Januari 11.00 uur t/m Maandag 8 Januari 07.00 uur

Tytsjerk: politie zoekt getuigen van aanrijdingDe politie zoekt getuigen van een aanrijding op de Rijksstraatweg, nabij Tytsjerk. Een 46-jarige automobilist uit Dokkum reed zondagmiddag omstreeks 13.45 uur in de richting van Leeuwarden. Net voorbij de kruising E10 werd hij ingehaald door een donkerrode Peugeot 306. De bestuurder van deze auto trapte plotseling vol op de rem. De bestuurder uit Dokkum probeerde door te remmen en naar links te sturen een aanrijding te voorkomen. De man verloor echter de macht over het stuur, belandde in een slip en kwam uiteindelijk met zijn auto tegen de vangrails tot stilstand. De geschrokken automobilist kwam met de schrik vrij. De bestuurder van de donkerrode Peugeot 306 is na het ongeval doorgereden. De politie komt graag in contact met deze bestuurder of met getuigen van de aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 – 8844.

Drachten: fietsster en passagiere gewond na aanrijdingDe politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Dorsvloer, waarbij een 13-jarige fietsster uit Drachten en haar 13-jarige passagiere, eveneens uit Drachten, gewond raakten. De twee meisjes zagen bij het oversteken van de kruising een auto, bestuurd door een 39-jarige automobilist uit Lelystad, over het hoofd en een aanrijding was gevolg. De fietsster en haar passagiere kwamen ten val. Ze werden met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harlingen: automobilisten lichtgewond na aanrijdingDe politie heeft zondagavond op de Oude Ringmuur hulp verleend bij een aanrijding. Een 36-jarige automobilist uit Soest verleende geen voorrang aan een 20-jarige automobilist uit Stiens en een aanrijding was het gevolg. Door de klap vloog het voertuig van de inwoner van Soest éénmaal over de kop. Beide bestuurders werden ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Bureau Verkeersongevalanalyse van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Leeuwarden: politie houdt twee vrouwen en een man aan na vechtpartijDe politie heeft zondagavond in de Krijn van der Helmstraat een 46-jarige inwoonster van Leeuwarden, een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden en een 39-jarige Amsterdammer aangehouden na een vechtpartij. Agenten kregen een melding dat er voor een woning aan het Van Eesterenplein een vechtpartij gaande was en dat daarbij zou zijn geschoten. De politie was snel ter plaatse, maar de vechtpartij was inmiddels voorbij.  Volgens een getuige waren de daders weggelopen in de richting van de Dokkumer-Ee. Omdat de politie beschikte over een goed signalement konden na een zoekslag in de Krijn van der Helmstraat drie verdachten worden aangehouden. De twee vrouwen en de man werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. De aanleiding van de vechtpartij is nog niet bekend.

Leeuwarden: drie mannen aangehouden na diefstal kabelsDe politie heeft maandagochtend in de Eikenstraat drie Leeuwarders van 20, 21 en 24 jaar aangehouden op verdenking van de diefstal van kabels. Een getuige had gezien dat drie mannen goederen hadden weggenomen vanaf een terrein aan de Eikenstraat. De getuige waarschuwde de politie, waarna agenten een onderzoek instelden. Het trio werd echter niet meer aangetroffen op het terrein en ook een zoekslag in de omgeving leverde niks op. De agenten keerden terug naar het terrein en zagen daar een afgerolde haspel liggen. Een deel van de kabel was reeds weggenomen en de agenten hadden een vermoeden dat de drie terug zouden komen om het andere deel ook op te komen halen. In de omgeving werd post gevat en niet veel later verscheen er een auto met daarin drie mannen. Eén van de verdachten liep naar de haspel en pakte de kabel. De 24-jarige Leeuwarder werd op heterdaad aangehouden. Ook de twee inzittenden, een 20 en 21-jarige Leeuwarder, werden aangehouden op verdenking van diefstal. De drie werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de mannen werd in beslaggenomen.

Fryslân: rijden onder invloedDe volgende bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden. Alle bestuurders kregen een proces-verbaal.

Drachten: zondagavond, Het Zuid, een 25-jarige automobilist uit Sumar, 645 ug/l. Rijverbod van zeven uur. Tevens werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Balk: maandagochtend vroeg, Sate Steenbergenstrjitte, een 41-jarige automobilist uit Balk, 345 ug/l, rijverbod van drie uur.

Terwispel A7: maandagochtend vroeg, een 34-jarige automobilist uit Beetsterzwaag, 430 ug/l, rijverbod van vier uur.

Leeuwarden: maandagochtend, Luchtenrek, een 22-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats, 265 ug/l, rijverbod van één uur. Agenten gaven de bestuurder een stopteken om hem te kunnen controleren. Net na het stopteken wisselden de bestuurder en de passagier van zitplaats. Na onderzoek bleek de ‘echte’ bestuurder niet te beschikken over een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kreeg hij een proces-verbaal.

 

112Fryslan