Politieberichten Van: Zondag 5 November 11.00 uur t/m Maandag 6 November 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Sneek: inbraak in bedrijfDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een bedrijf aan de Leerlooierstraat in de nacht van zaterdag op zondag. Men kwam binnen na het verwijderen van een ruit uit een roldeur. Uit een kantoor werd een computer gestolen. Uit het magazijn verdwenen een remvertragingsmeter, een uitdrukset voor lagers en een raamsnijset. Wat uit de werkplaats is gestolen, is nog niet bekend. Een 57-jarige man uit Ysbrechtum deed aangifte.

Lemmer: woningbrandDe politie heeft zondag geassisteerd bij een brand in een pand aan de Langestreek. Het pand bestaat uit vier verschillende woningen. Het betrof een schoorsteenbrand, die begon in de linkerbenedenwoning. De brand verspreidde zich vervolgens tussen de plafonds. Daardoor liepen de woningen rook-, brand- en waterschade op. Alle bewoners zijn elders ondergebracht.

Leeuwarden: politie rolt hennepkwekerij opDe politie heeft zondagmiddag een hennepkwekerij opgerold aan de Bleeklaan. In de nacht daarvoor was een poging inbraak geweest in een bovenwoning van dit pand. Daarbij was de dader vermoedelijk over het platdak gekomen. Tijdens het technisch onderzoek stuitten de agenten op een afzonderlijk schuurtje, gebouwd op het platdak. Bij inspectie bleek daar een professionele hennepkwekerij met circa 400 planten in te zitten. De kwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De elektriciteit werd niet illegaal afgetapt. De gebruiker van het pand is bekend. Hij zal nog door de politie worden verhoord.

Tzum: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Franekerweg. Zondag tussen 15.30 en 18.30 uur is men binnengekomen via een raam op de begane grond. Het raam werd geforceerd. Uit de slaapkamer is een geldkistje met een geldbedrag weggenomen. Door de politie is een buurtonderzoek verricht. Door de technische recherche zal een sporenonderzoek worden uitgevoerd.

Augustinusga: keukenbrandDe politie heeft zondagavond geassisteerd bij een brand in een keuken van een woning aan het Sylgong. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan in het fornuis. De brandweer heeft de brand in de keuken geblust.

Tytsjerk: automobiliste aangehouden na veroorzaken aanrijdingDe politie heeft zondagavond op de Rijksstraatweg een 42-jarige automobiliste uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. De vrouw had een kop-staartbotsing veroorzaakt, waardoor vier auto’s schade opliepen. Omdat er een vermoeden bestond dat de vrouw onder invloed van alcohol had gereden werd ze overgebracht naar het politiebureau. Hier blies ze 750 ug/l, goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van twaalf uur. Na onderzoek bleek dat de vrouw niet beschikte over een rijbewijs. Ook hier kreeg ze een proces-verbaal voor.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan