Politieberichten Van Maandag 5 Februari 2007

Politieberichten Van: Zondag 4 Februari 11.00 uur t/m Maandag 5 Februari 07.00 uur

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Drachten: politie onderzoekt vernielingen van autospiegelsDe politie stelt een onderzoek in naar het vernielen van de autospiegels van ongeveer tien auto’s. In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden tegen de autospiegels van geparkeerde auto’s in de Koperslagersstraat geschopt. Van twee auto’s is de spiegel in het geheel afgebroken. De andere spiegels raakten beschadigd. Twee auto-eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan.

 

Sneek: inbraak in garageDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een garage naast een woning aan de Morrahemstraat. Zondagochtend kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de garage werden onder andere laptop, externe harde schijf en een dvd-speler weggenomen. Een 22-jarige inwoonster van Sneek deed aangifte.

 

Drachten: fietser gewond na valDe politie heeft zondagmiddag hulp verleend bij ongeval op de Eems, waarbij een 62-jarige fietser uit Drachten gewond raakte. De man was met zijn voorwiel tegen een stoeprand gereden, waarna hij zijn evenwicht verloor en ten val kwam. Het slachtoffer is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

 

Leeuwarden: politie houdt twee mannen aan voor diefstalDe politie heeft zondagmiddag in de Willem Loreestraat twee Leeuwarders van 51 en 33 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. Bij de politie was een melding binnen gekomen dat twee mannen vanaf een sloopterrein aan de Robert Kochstraat goederen hadden weggenomen. De goederen, onder andere ijzerenstaven en wasbakken, hadden ze op straat klaar gelegd, waarna alles werd ingeladen in een bestelauto. Op de Willem Loreestraat zagen agenten de bestelauto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken, waarna de auto werd gecontroleerd. Achter in de bestelauto lagen inderdaad ijzerenstaven en wasbakken. De twee Leeuwarders werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze voor nader onderzoek ingesloten.

 

Sneek: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de 2e Woudstraat. Zondagavond kwam men binnen via een openstaande deur. Uit de woonkamer werden onder andere een aantal koffers met cd’s en een beertender weggenomen. Een 29-jarige bewoner deed aangifte.

 

Leeuwarden: rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertredingDe politie heeft zondagavond op het Kalverdijkje het rijbewijs van een 30-jarige automobilist uit Leeuwarden ingevorderd na een snelheidsovertreding. De bestuurder werd op de Groningerstraatweg met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Hij passeerde de controle met 126 kilometer per uur, terwijl 70 kilometer is toegestaan. De verdachte werd op het Kalverdijkje aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

 

Kollum: inbraak in woning en winkelDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning en winkel aan de Voorstraat. Zondagavond kwam men vermoedelijk binnen via een niet afgesloten deur. Uit de woning werden enkele sieraden weggenomen en uit de winkel een geldbedrag. De 54-jarige bewoner deed aangifte.

 

Heerenveen: rijden onder invloedDe politie heeft maandagochtend op de Atalantastraat een 36-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Een agent zag de bestuurder rakelings langs geparkeerde auto’s rijden. Toen de verdachte ging slingeren en de stoepranden ging raken kreeg hij een stopteken. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies 940 ug/l. Goed voor een rijverbod van twaalf uur en een proces-verbaal. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

 

112Fryslan