Politieberichten Van Zondag 3 December 11.00 uur t/m maandag 4 December 07.00 uur

Leeuwarden: inbraak in woningDe politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Hottingastate. Tussen zondagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een deur. Uit de woonkamer werd onder andere een dvd-speler en een fotocamera weggenomen. De 33-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: bewoners appartementencomplex geëvacueerd na brandDe politie heeft maandagochtend vroeg de bewoners van een appartementencomplex aan de Kloosterhof gewekt en daarna geëvacueerd. Onbekenden hadden een matras en een rol tapijt in brand gestoken. Omdat de brandhaard zich bij de toegangsdeuren bevond werd besloten om de bewoners met behulp van een megafoon en sirene te wekken. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Nadat de rook uit de portieken was verwijderd konden alle bewoners terug naar hun huis. De technische recherche van de politie Fryslân stelt een nader onderzoek in.

Fryslân: rijden onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Leeuwarden: zondagavond, Keizersgracht, 34-jarige automobilist uit Leeuwarden, 230 ug/l. Na onderzoek op het politiebureau bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs

Leeuwarden: zondagavond, Oosterkade, 39-jarige automobiliste Leeuwarden, 1030 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van 13 uur en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Tytsjerk: in de nacht van zondag op maandag, Rijksstraatweg, 37-jarige automobilist uit Kootstertille, 490 ug/l. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

BRON: www.politie.nl/friesland (Persberichten)

112Fryslan