Fryslân, 31-07-2006 • Hieronder De politieberichten van zondag 30/7 13.00 uur t/m maandag 01/08 07.00 uur.

Sneek: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie is opzoek naar getuigen van een mishandeling waarbij twee kinderen van 13 jaar uit Ijlst zaterdagavond omstreeks 21.30 uur op het Martiniplein het slachtoffer van zijn geworden. De kinderen waren op het moment van de mishandeling in gezelschap van twee vriendjes van 8 en 10 jaar oud. Ze hadden net een ijsje gekocht en liepen via de Galigapromenade naar het Martiniplein, waar zij werden belaagd door twee onbekende jongens en een meisje. De onbekende verdachten reden op een zilver/rode mountainbike en een zwarte weduwefiets en kwamen eveneens uit de richting van de Galigapromenade. Eén van de jongens sloeg de ijsjes van de twee kinderen uit de hand, waarna ze werden geschopt en geslagen. De slachtoffers zijn door de gebeurtenis in hun gezicht gewond geraakt en erg aangedaan. De politie van Sneek heeft de zaak in onderzoek maar wil ook graag in contact komen met getuigen die de mishandeling gezien hebben of denken te weten wie de verdachten zijn. Het gaat om tieners in de leeftijd van ongeveer 14 jaar oud met een Sneker accent. Beide jongens hadden kort haar, van wie één stekeltjes. Bovendien had één van de jongens een ringetje in het oor, vermoedelijk links. Het meisje droeg loshangend krullend haar tot over de schouders en in beide oren oorringen. Zij droeg een roze shirt met korte mouwen. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844.

Dokkum: politie neemt auto in beslag
De politie heeft zondagavond op de Parklaan een personenauto in beslaggenomen van een 40-jarige automobilist uit Zwolle. Tijdens een controle kon de man geen geldig rijbewijs overhandigen, zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en twee autobanden waren versleten. Hierop is de auto in beslag genomen. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen.

Damwoude: man aangehouden na vernieling
De politie heeft zondagavond laat een 35-jarige inwoner van Damwoude aangehouden op verdenking van vernieling. De man had een ruit van een café aan de Hoofdweg met een aantal stenen ingegooid. De politie kon de man op het terras van het café aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Een 62-jarige inwoner van Damwoude deed aangifte.

Hollum (A): man aangehouden na mishandeling
De politie heeft maandagochtend een camping aan het Jan Roepespad een 32-jarige inwoner van Holwerd aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had een 37-jarige vrouw uit Holwerd geslagen. Zij liep daarbij letsel op aan haar gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Ze is per reddingsboot naar het ziekenhuis op de vaste wal gebracht. De verdachte is door de politie aangehouden en voor nader onderzoek op het politiebureau ingesloten. De vrouw deed aangifte.

Leeuwarden: vrouw overleden
De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van het overlijden van een 33-jarige inwoonster van Hurdegaryp. Het stoffelijk overschot van de vrouw is zaterdagmiddag gevonden in een woning aan De Drie Dukatons. Door de politie werden ter plaatse geen verdachte omstandigheden aantroffen. Naar de exacte doodsoorzaak wordt een nader onderzoek ingesteld. Het politieonderzoek gaat door.

Formerum (T): radiodieven aangehouden
De politie heeft op een camping aan het Formerum Zuid twee verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een radio, een discman en cd’s. Het duo, een 20-jarige inwoner van Gellicum en een 17-jarige inwoner van Beesd, had bij het opruimen van hun tent ook enkele spullen van een nabijgelegen tent meegenomen. Ze hadden alle spullen in hun bestelbus gedaan en waren klaar voor vertrek toen de diefstal door de eigenaar werd ontdekt. De politie onderzocht de bus op het bureau waar de gestolen spullen gevonden werden. De verdachten zijn naar het bureau gebracht waar ze een bekennende verklaring aflegden. Een 20-jarige inwoner van Nijkerk (Gld) deed aangifte.

Leeuwarden: autodief aangehouden
De politie heeft zondagmiddag een autodief aangehouden aan de Emmakade. De politie kwam de 23-jarige inwoner van Kootstertille op het spoor toen hij bij een tankstation aan de Rykswei in Kootstertille had getankt, maar vertrok zonder te betalen. Omdat er een goed signalement van de man en de auto bekend was, kon de politie hem even later in Leeuwarden aanhouden. Tijdens de aanhouding bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en een aantal wikkels verdovende middelen in zijn bezit had. De auto is in beslag genomen en voor alle zaken is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is ingesloten. De personenauto was gestolen vanaf het terrein van een poetsbedrijf aan de Tillebourren in Kootstertille. Een 33-jarige inwoner van Kootstertille deed aangifte van autodiefstal. 

Fryslân: rijden onder invloed De volgende bestuurders werden betrapt op het rijden onder invloed. Alle bestuurders ontvingen een proces-verbaal. Achtereenvolgens tijd en plaats, personalia, uitslag, rijverbod en eventuele bijzonderheden.

Langweer: maandagochtend vroeg, Langwarderdyk, 32-jarige automobilist uit Sneek, 800 ug/l, rijbewijs ingevorderd en rijverbod van 11 uur.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan